Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.06.2011.

18:35

"Ne može BASK da prepusti mesto"

Generalni sekretar zajednice Superlige Miodrag Janković rekao je za B92 da BASK ne može da ustupi mesto Novom Pazaru u Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U beogradskim medijima pojavila se informacija da će se umesto BASK-a naredne sezone u prvom rangu takmičiti Novi Pazar.

„Čuo sam za to od vaših kolega, ja trenutno nisam u Beogradu, pa nemam neke informacije. Ne znam šta to znači, BASK ne može da prepusti mesto Novom Pazaru“, rekao je Janković.

„BASK može samo da ne nastupa u Superligi iz određenih razloga o kojima treba da obavesti Superligu, a mesto se popunjava na drugi način odnosno o tome odlučuje Izvršni odbor FSS.“

Janković kaže da BASK može da odustane od takmičenja u superligi, ali da o tome ko će umesto njih igrati ne odlučuju oni.

„Fudbalski klub BASK je svpjim sportskim rezultatima ostvario pravo da se takmiči u Superligi i izrazio želju da se takmiči može u međuvremenu da, zbog komisije koje su mu dale obavezu šta sve treba da uradi, kaže da je u nemogućnosti da to obezbedi. Pre svega mislim na tri hiljade sedećih mesta jer čujem da na tom stadionu nema ni dve hiljade. Ukoliko oni na nivou kluba odluče da neće da pređu u viši rang takmičenja i ostane to upražnjeno mesto, to se popunjava na drugi način. Ne može BASK da to opredeli za Pazar, za Inđiju, za Radnički iz Niša ili nekoga drugog. To je nemoguće“, rekao je gensek zajednice za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve