Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.06.2011.

11:22

Lukić: "Bez premije za drugo mesto"

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su u utorak pripreme za novu sezonu u kojoj će učiniti sve da prekinu četvorogodšnju dominaciju Partizana.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Predsednik "crveno-belih" Vladan Lukić rekao je da naredne sezone neće važiti klupski pravilnik na osnovu kojeg postoji novčana premija za drugo mesto.

"Ambicije Crvene zvezde su uvek maksimalne i želja nam je da vratimo titulu u Srbiji, ali i da uradimo što više možemo u Ligi Evrope", rekao je Lukić.

On je istakao da je veoma zadovoljan dvojicom pojačanja koja su do sada došli u klub, Dimitrijevićem i Pašekom i dodao da će do kraja prelaznog roka još neki igrači stići na Marakanu.

"Za sada je izvesno samo da odlazi Ninkov, dok ćemo za ostale igrače videti u odnosu na ponude koje stignu".

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki izrazio je zadovoljstvo dovodjenjem Dimitrijevića i Pašeka, ali je istakao pojačanja neće biti po svaku cenu.

"Dimitrijević i Pašeko su fudbaleri koji će sigurno podići kvalitet ovog tima. Nadam se da ćemo do kraja prelaznog roka dovesti još jednog ili dvojicu igrača, koja mogu da budu pojačanja. Medjutim, ukoliko se to ne desi, uveren sam da sa trenutnim igračkim kadrom možemo da se upustimo u borbu za prvo mesto".

Na prozivci u utorak Robertu Prosinečkom javilo se 29 igrača: Boban Bajković, Marko Dmitrović, Miloš Vesić, Duško Tošić, Uroš Chosić, Nikola Mikić, Milan Vilotić, Stevan Reljić, Danijel Mihajlović, Filip Stojković, Nikola Ignjatijević, Bojan Djordjević, Darko Lazović, Evandro Goebel, Miloš Dimitrijević, Srdjan Mijailović, Marko Vešović, Goran Čaušić, Nemanja Nikolić, Milan Jeremić, Savio, Vladan Binić, Andrija Kaludjerović, Aleksandar Jevtić, Slavko Perović i Filip Janković.

Borha, Kadu i Pašeko bi trebalo da dođu u utorak popode, dok su Isah i Li Adi na pripremama olimpijske reperezentacije Gane, a kapiten Pavle Ninkov je na pregovorima u Tuluzu.

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak putuju na Zlatibor, gde će provesti pet dana, a zatim sledi odlazak na bazične pripreme u Austriju.

Robert Prosinečki je rekao da je zadovoljan kako se prelazni rok odvija.

"Doveli smo dva igrača koja sam želeo, na pozicijama koje bi trebalo da donesu prevagu. Siguran sam da ćemo sa Dimitrijevićem i Pašekom biti jači. Dimitrijević je bio moja želja, i želja Kluba, dok je Pašeko osvajač titule u Brazilu. Radimo na angažovanju još nekih igrača, i narednih dana ćemo više znati. Za sada je na izlaznim vratima samo Ninkov, pored Stamenkovića koji je već otišao. Za ostale igrače nije bilo konkretnih ponuda, iako ima interesovanja", rekao je Prosinečki.

Goran Vasilijević je rekao da su pregovori oko Todorovskog u toku.

"Što se njega tiče, novine pišu čas jedno, čas drugo. Mi smo odlučili da malo više radimo, nego što ćemo pričati. Trudimo se da ga angažujemo, a videćemo šta će biti. Moguće je da će biti još nekih iznenađenja", rekao je Vasilijević.

Za kraj, Robert Prosinečki je obećao navijačima veliku borbu za titulu.

"Daćemo sve od sebe da nakon četiri godine vratimo trofej na Marakanu".

Fudbaleri Crvene zvezde 23. juna putuju na Zlatibor, gde će odraditi prvi deo priprema. Povratak je zakazan za 28. jun, a 29. jun biće slobodan dan. Put u Austriju zakazan je za 30. jun, a drugi deo priprema trajaće sve do 18. jula. Za vreme boravka u Austriji, Crvena zvezda će odigrati četiri prijateljske utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve