Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.06.2011.

10:49

SL: Kraljevačka Sloga prvoligaš

Posle niškog Radničkog i OFK Mladenovca poznat je i treći prvak Srpskih liga, na Zapadu je prvo mesto obezbedila Sloga iz Kraljeva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kraljevčani, koji su ove sezone igrali sa veoma mladom ekipom, obezbedili su promociju pobedom nad timom Budućnosti iz Valjeva, 2:0.

Ostalo je još da ekipa Donjeg Srema iz Pećinaca u poslednjem kolu osvoji bod protiv slabašne Mladosti pa da i ona debituje u prvoligaškom takmičenju.

Pretposlednja kola donela su dosta uzbuđenja u borbi za opstanak u sve četiri grupe a situaciju komplikovanijom čini to što se još ne zna ko će napustiti Prvu ligu Srbije. Kako stvari stoje, Istok dobija Dinamo iz Vranja, Big Bul radnički će na Sever a moglo bi da se desi da dva tima stignu u Srpsku ligu Beograd, na listi ugroženih su lazarevačka Kolubara, Zemun i Teleoptik ali i ekipa Srema iz Sremske Mitrovice.

U svakom slučaju, na Zapadu ispada ekipa manje.

U poslednjem kolu Srpske lige Beograd vodiće se bitka za opstanak, a pored otpisanog Resnika u opasnosti su Palilulac, OFK Žarkovo, obrenovački Radnički, Voždovac, Dorćol, Grafičar i Beograd.

OFK Mladenovac je novi prvoligaš a poraz od Voždovca (2:0) nije imao nikakvog uticaja na radost Mladenovčana.

U grupi Vojvodina bilo je burno u 29. kolu, Donji Srem je slavio kao gost u Vršcu (1:0) i zahvaljujući remiju Veternika u Padini protiv Doline (3:3) stekao teško dostižna tri boda prednosti kolo pre kraja. Veterničani su ljuti na sudije koje su u saopštenju nazvali "kriminalnom grupom".

Pećinčani u poslednjem kolu dočekuju Mladost iz Apatina i jedan bod značio bi promociju.

Kolo je obeležio i rekordan poraz odavno otpisane Slobode iz Novih Kozaraca (11:0 u Temerinu).

Apatinska Mladost i Sloboda su otpisani, a drhte navijači Palića, Kikinde, Mladosti iz Bačkog Jarka i Solunca.

Niški Radnički na Istoku odavno ne igra za prvo mesto, Real sa Nišave ranije je obezbedio povratak u viši rang pa ni poraz od Jedinstva u Paraćinu (3:2) nije iznenađenje.

Rudar iz Aleksinačkih rudnika, Jedinstvo i Dubočica iz Leskovca će u niži rang, zonske lige, a ako sa Istoka bude ispadao još jedan tim biće to Žitorađa, zaječarski Timok, Radnički iz Svilajnca ili Sloga.

Na Zapadu su Kraljevčani obezbedili povratak, Budućnost iz Valjeva i pribojski FAP idu rang niže a u poslednjem kolu pada odluka ko će im se pridružiti, Jedinstvo sa Uba ima 37 bodova, čačanska Sloboda, Šumadija iz Aranđelovca, Polet LJubić i Sloga iz Požege po 36.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve