Nova vest
Fudbal

Subota, 30.04.2011.

09:35

Tejgo: “Nisam ništa posebno”

Samo nekoliko utakmica bilo je potrebno Prinsu Tejgu da postane ljubimac navijača Partizana.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Tejgo je reputaciju standardnog reprezentativca Gane, četvrtfinaliste poslednjeg Mondijala, opravdao je u ekspresnom roku.

“Nisam ja glavna zvezda Partizana, pogledajte koliko ovde fudbalera ima”, rekao je Tejgo za “Sportski žurnal” pokazujući ka saigračima dok ostatak tima završava trening u „Zemunelu”.

Tri gola u tri utakmice nisu ništa posebno. Odbijam čak i pomisao da sam postao specijalista za Zvezdu. Moglo je da se desi da umesto mene mrežu pogodi neko drugi. I u tom slučaju bio bih podjednako srećan, timski učinak mije važniji od ličnog. Naporno smo radili i to nam se isplatilo”, naglasio je Tejgo.

Prvi ovogodišnji sudar sa crveno-belima obeležio je nesvakidašnji gest Aleksandra Stanojevića. Mladi trener je posle izgubljene opklade morao klupski automobil marke Reno da pokloni Tejgu.

Primetio sam kako šef vozi dobar automobil, rekao da bih voleo da imam takav. Uzvratio je: „Tvoj je ako postigneš dva gola”. Šta je obećao, to je ispunio isto veče. Zato je veliki”, istakao je Tejgo, “Nisam ključni fudbaler Partizana! Klub je velika familija, od predsednika, preko članova uprave, trenera, igrača, do navijača… Na svakom koraku osećam porodični odnos i to je fenomenalno”.

Niko tako brzo kao Tejgo nije zavredeo naklonost Grobara. Od prve zvanične utakmice u dresu Partizana, kad je na gostovanju Inđiji postigao dva gola, navijači su počeli da skandiraju prezime reprezentativca Gane.

Hvala im, stalno su uz tim i njihove pesme nas motivišu. Na sjajnoj podršci moramo da uzvratimo trofejima”, rekao je Tejgo.

Tejgo je u Partizan došao na pozajmicu iz Hofenhajma, gde se nije naigrao, jer nije postigao nijegan dol za 62 minuta tokom jesenje sezone, ali je zato u crno-belom dresu do izražaja došlo njegovo golgetersko umeće, sa osam golova na 12 utakmica.U Humskoj 1 još nisu odlučili da li da do 30. juna iskoriste opciju i otkupe ugovor od Nemaca.

Sve zavisi od predsednika Dragana Đurića i mog menadžera Gorana Milovanovića. Ako se njih dvojica dogovore, nikakvih problema nema. Tu sam da poslušam šta mi kažu”, odluku o nastavku karijere Tejgo prepušta drugima, a njegova cena je, nezvanično, milion i po evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve