Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.04.2011.

13:41

Orlovi: Reprezentativci pogađali

Srpski igrači širom Evrope nisu bili uspešni kao protekle nedelje, ali su reprezentativci imali zapažene učinke.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Golove su postigli Kuzmanović, Pantelić i Sulejmani.

Pridružili su im se Mladen Brkić sa dva gola, Ivan Gvozdenović, Vujadin Savić, Vladimir Ivić, Miljan Mrdaković i Aleksandar Trajković. Dušan Tadić je bio asistent na meču Groningena i Vitesea, ali je njgov tim ipak izgubio.

Engleska

Nikola Žigić nije bio u ekipi Birmingema, koji je sa 2:0 savladao Sanderlend. Čelsi je u gostima savladao VBA. Bane Ivanović je zamenjen u 63. minutu. Keni Dalgliš i dalje ne računa na Milana Jovanovića. Mančester siti i Mančester junajted odigrali su polufinale FA kupa. Bolji su bili građani sa 1:0, a Kolarov je odigrao ceo meč.

Francuska

Kovačević nije igrao za Lans koji je odigrao 1:1 sa Brestom. Nica je sa 3:2 savladala Monako. Pejčinović je odigrao 90, a Ljuboja četiri minuta. Lazarevića nije bilo u sastavu Kaena, koji je izgubio 3:2 os Sošoa. Vujadin Savić je u ovom prvenstvu odigrao samo 319 minuta, u prvoj postavi je bio samo četiri puta, 15 puta je ulazio sa klupe, ali se svojim prvim golom u sezoni na pravi način zahvalio Tigani što mu je na meču sa Lilom dao šansu. Savić je postigao izjednačujući gol za 1:1, u 76. minutu. Džidić nije igrao za Monpelje koji je izgubio od Olimpika 2:1. Biševac nije igrao za Valensijen, koji je na gostovanju slavio protiv Arla 1:0.

Nemačka

Zdravko Kuzmanović je u pobedi Štutgarta u Kelnu od 3:1, po osmi put bio strelac u sezoni. On je iz penala posigao treći gol za svoju ekipu. Kačar je igrao svih 90 minuta na remiju Hambrurga i Hanovera 0:0. Borusija se pobedom nad Frajburgom približila osvajanju titule. Neven Subotić standardan ceo meč. Predrag Stevanović ponovo nije bio u sastavu Verdera, koji je odigrao 0:0 sa Šalkeom.



Italija

Na stadionu Artemio Franki Fiorentina i Juventus odigrali su meč bez golova, Miloš Krasić je igrao do 59. minuta, a Adem Ljajić poslednjih 20 minuta igre. Mihajlović već duže vremena ne računa na Gulana i Avramova. Parma je sa 2:0 savladala Inter, Dejan Stanković je odigrao ceo meč, ali je u 72. minutu dobio žuti karton.

Najuzbudljivije je bilo na stadionu Vija del Mar na jugu Italiji gde je domaći Leće golovima Fabijana i Korvie u poslednja tri munuta meča došao do važnog boda u borbi za opstanak protiv Kaljarija. Reprezentativac Srbije Nenad Tomović odigrao je svih 90 minuta za Leće. Kjevo je u Veroni sa 2:0 pobedio Bolonju, za koju je Ivan Radovanović igrao od 57. minuta. Miloš Dimitrijević nije igrao za domaću ekipu. Boško Janković i dalje ne igra za Bolonju, kao ni Dušan Basta za Udineze.

Španija

Dejan Lekić je odigrao samo tri minuta za Osasunu, koji je njegov tim izgubio sa 2:1. Dragutinović i dalje ne igra za Sevilju.

Grčka

Olimpijakos je isprašio Larisu sa 6:0, a Pantelić je u igru ušao u 61. minutu i četiri minuta kasnije bio strelac petog gola. Aleksandar Simić nije igrao za goste. Atromitos i Kavala su odigrali bez golova. Vučičević je za goste igrao od 56. minuta. Asteras je pobedio Panionios sa 3:0, Arsenijević je igrao ceo meč. Vladimir Ivić bio je strelac prvog gola na utakmici PAOK-a i Kerkire, koji je domaći tim dobio sa 2:0. Naš igrač je zamenjen u 81. minutu. Za Panseraikos, koji je kod kuće izgubio 4:0 od Ergotelisa, ceo meč odigrao je Sinđić, dok je Beljić zamenjen u 62. minutu.



Holandija

Igor Đurić nije ulazio u igru, a Filip Đuričić nije bio ni u prvih 16 na meču Herenvena i Utrehta, koji je završen rezultatom 3:0 za domaću ekipu. Groningen je izgubio od Vitesea u gostima 2:1, Dušan Tadić je ponovo bio asistent kod gola Groningena, a igrao je do 76. minuta. Za Vitese je Nemanja Matić igrao do 58. minuta. NAC je izgubio na domaćem terenu od Ekscelziora, a Nemanja Gudelj je odigrao ceo meč. PSV je pobedio Herakles u gostima 2:0, Jagoš Vuković nije ulazio u igru. Sulejmani je ponovo bio strelac. Ajaks je na gostovanju pobedio NEC 2:1, a reprezentativac Srbije je golom u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu izjednačio na 1:1. Vladan Kujović je primio šest golova na meču Fejnorda i Vilema II. Aleksandra Rankovića nije bilo u sastavu Den Haga, koji je izgubio 3:1 od AZ-a.

Albanija

Škumbini je pobedio Fljamurtari 2:1, Mujdragić je na terenu bio svih 90 minuta. Mladen Brkić bio je strelac oba gola za Dinamo iz Tirane, koji je na svom terenu izgubio od Skenderbega. Ceo meč za domaće odigrao je i Milovan Milović.

Tirana je „pregazila“ Elbasani sa 6:1. Ivan Gvozdenović postigao prvi gol u sezoni u 59 minutu, a četrvrti za svoj tim. U Elbasaniju igra Jandrić, koji je na terenu proveo svih 90 minuta. Laći je kod kuće izgubio od Vlaznije, za koju je do 72. minuta igrao Jašić Za domaču ekipu je ceo meč odigrao Milenković. Kastrioti je sa 2:1 pobedio Bilis. Ragipović je za domaćina odigrao svih 90 minuta, dok je za goste Marko Jovanović ušao u 75. minutu.

Austrija

Pavlov nije igrao za Kapfenberg, koji je na gostovanju pobedio Lask sa 3:0, a Dudić je odigrao ceo meč koji je njegov Salcburg dobio istim rezultatom, takođe u gostima.

Belorusija

Gomel je sa 2:0 pobedio Dinamo Brest sa 2:0, Ostojiće je meč gledao sa klupe. Neman iz Grodnog je poražen kod kuće od Vitebska sa 1:0. Nemanja Cvetković je za domaći tim igrao celu utakmicu. Marko Simić je igrao svih 90 minuta za BATE , koji je sa 1:0 pobedio Dinamo iz Minska.

Belgija

U Belgiji se igra plej of. Dalibor Veselinović je bio strelac prvog gola na utakmici Anderleht - Genko 2:0. Lirs je sa 2:1 pobedio Sent Truden u gostima. Miloš Marić je za pobedničku ekipu odigrao celu utakmicu. Kotrijk je kod kuće poražen od Varegema 1:0. Za domaće je svih 90 minura odigrao Nebojša Pavlović, dok je Stefan Šćepović zamenjen u 65. minutu. Žerminal i Vesterlo su odigrali 3:3, Rnić je odigrao ceo meč.

Bugarska

Beroe je pobedio Minjor iz Pernika sa 2:0, za koji je branio Ivan Čvorović, a Goran Janković igrao do 57. minuta. Rakovski je bio bolji od Slivena 2:1, a za goste je ceo meč odigrao Marko Ilić. Liteks je u gostima pobedio Črnomorec sa 1:0, a za goste je celu utakmicu igrao Nebojša Jelenković, dok Uroš Golubović nije branio. Lokomotiva iz Plovdiva je odigrala nez golova sa istoimenom ekipom iz Sofije, Bojan Đokić nije igrao za domaće, dok je za goste Savić odigrao ceo meč.

Kipar

Mrdaković je ponovo bio strelac, ali je ovog puta njegov Apolon izgubio u gostima od Enosisa 2:1.

Cvajta

Minhen 1860 je izgubio u gostima od Frajburga 2:1. Rukavina i Ignjovski su odigrali ceo meč, Rakić nije dobio šansu. Energi je savladao Duizburg sa 3:1. Jovanović je zamenjen u 60. a Baljak u 42. minutu. Danijel Aleksić i dalje sedi na klupi Grojter Firta, koji je kod kuće pobedio Paderborn 2:0.

Mađarska

Šolnok je sa 1:0 savladao Ujpešt. Za domaću ekipu su ceom meč odigrali Vukomanović i MIličić, dok je Jokić zamenjen pred kraj meča. Za goste je ceo meč odigrao Mitrović.

Ferencvaroš je kod kuće poražen od Vašaša 1:0. U ekipi domaćina Tutorić je odigrao 90 minuta, Stanić je ušao u 74. Za goste je Mileusnić odigrao celu utakmicu, Arsić je sedeo na klupi. Novaković nije igrao za Debrecen, koji je kod kuće izgubio od Šiofoka 3:2. Zalaegeršeg i Đer su odigrali 1:1. Bogunović je odigrao celu utakmicu za domaću ekipu, Delić je ušao u 66. minutu. Za goste je branio Stevanović, a ceo meč odigrao Stanišić. Trajković nije ulazio u igru.

Kapošvar je pobedio MTK 2:1. Pavlović je odigrao ceo meč, a Perić je zamenjen na samom kraju meča. Za goste su igrali Vukmir i Vukadinović. Papa je izgubio od Honveda 1:0, za domaće su ceo meč odigrali Supić i Marić. Pakši je bio bolji od Kečkemeta 2:0. Za goste su nastupili Radanović i Alempijević, dok je sa klupe u drugom poluvremenu ušao Čukić. Žombatelji je bio bolji od Fehervara 2:0, a za goste su igrali do 63. minuta, a Nikolić je ušao u 82.

Kazahstan

Aleksandar Trajković je bio strelac drugog gola iz penala za Ordabasi, koji je sa 4:0 pobedio Vostok na gostovanju. Mrđanin i Dobrić su odigrali ceo meč za domaću ekipu, dok je za goste igrao još i Ivan Perić. Atirau je savladao Irtiš sa 1:0. Za goste je ceo meč igrao Govedarica, dok je Milan Nikolić izašao u 54. minutu. Kairat je izgubio od Lokomotive sa 3:2. Đorđević je isključen već u 32 minutu zbog drugog žutog kartona. Za goste je branio Erić, a strelac trćeg gola bio je nekadašnji reprezentativac SCG Dragan Bogavac. Tobol je u gostima savladao Kaisar sa 3:0, a Šljivić je za goste igrao celu utakmicu. Aktobe i Žetisu su igrali 1:1. Za Žetisu su igrali Mihajlov i Cvetković. Vasiljević i Rašković su igrali za Šahtar, koji je sa 3:0 pobedio Taraz. Za goste je igrao Jovanović.

Rumunija

Ocelul i Dinamo iz Bukurešta su odigrali 3:3. Za domaću ekipu Perendija je igrao 90, a Punoševac 45 minuta. Martinović je odigrao ceo meč za Steauu, koja je sa 2:1 u gostima savladala Sportul. Nikola Ignjatijević nije igrao za Politehniku koja je u gostima poražena od Rapida 3:2.

Poljska

Leh je savladao Legiju sa 1:0. Đurđević je igrao ceo meč, a Injac ušao u 76. minutu. Srđa Knežević nije igrao za Legiju. Polonija iz Varšave je pobedila istoimenu ekipu iz Bitoma, a Čotra nije igrao. Viđev i Ruh su odigrali bez golova, a Đokić, koji nastupa za goste, meč je zbog drugog žutog kartona napustio u 86. minutu. Bojan Isailović je dvaputa savladan na meču Zaglebja i Jagjelonije. Arka je sa 3:0 pobedila Krakoviju, za koju je ceo meč odigrao Kosanović, a Budaković nije bio na spisku.Jovanić nije bio na golu na meču Visla - Belhatov koji je domaći tim dobio sa 3:1. Gornjik i Lehija su odigrali bez golova. Marko Bajić je meč odgledao sa klupe gostiju.

Rusija

Krila Sovjetov i Krasnodar su odigrali remi bez golova. Igrali su Đorđević, Anđelković i Tubić. Kuban je sa 2:0 pobedio Rostov sa 2:0, za koji je branio Radić, a u igru nije ulazio Živanović. Terek i Dinamo iz Moskve su odigrali 0:0, Marko Lomić je igrao ceo meč. Amkar je kod kuće izgubio od Zenita 3:1. Za domaću ekipu Mijić je igrao do 59. minuta, a Mijailović nije ulazio u igru. Luković je odigrao ceo meč za Zenit, a Lazović je ušao u 49. Zoran Tošić nije ulazio u igru na meču koji je njegov CSKA dobio Rubin sa 2:0.

U Švajcarskoj nastupaju sedmorica naših igrača. Na terenu su bila samo dvojica. Goran Obradović je igrao za Sion, koji je na svom terenu poražen od Ciriha 2:0. Taljević je zamenjen u 76. minutu meča Tun – Sent Galen, koji je završen remijem bez golova.

Slovačka

Od dvojice naših koji igraju za Zlate Moravice nastupio je samo Babić, Zemanović nije bio u sastavu. Moravice su izgubile od Tatrana 3:2. Za Dubnicu, koja je pobedila Spartak iz Trnave 1:0, Grabež je igrao tri minuta. Ružomberok je u gostima pobedio Košice sa 2:0, strelac prvog gola bio je Blažić, koji je zamenjen u 55. minutu. Sivčević i Jakšić su odigrali ceo meč, Radić je ušao pred kraj. Za domaće je igrao Uroš Matić. Preković nije ulazio u igru. Slovan je dobio Duklu sa 3:1, Milinković je igrao ceo meč.

Bursa je izgubila od Trabzona na gostovanju 1:0, Ergić nije bio u timu, a Stepanov nije ulazio u igru.

Ukrajina

Obolon je remizirao sa Karpatima 1:1, za goste je svih 90 minuta igrao Ivan Milošević. Vorskla je bila bolja od Krivbasa 3:0, Markoski je odigrao celu utakmicu. Dišljenković je jednom savladan na meču Metalista i Arsenala, ali je njegov tim slavio sa 2:1. U domaćem timu bio je i Milan Obradović. Naš potencijalni reprezentativni golman Damir Kahriman je savladan dva puta, pa je njegova Tavrija izgubila od Šahtjora sa 2:1. Ljubenović je igrao ceo meč, a Marković je ušao u 60. minutu. Dnjipro i Sevastopilj su odigrali 2:2, za goste je ceo meč odigrao Igor Duljaj. Đorđe Lazić je odigrao ceo meč u porazu svog Metalurha iz Donjecka od istoimene ekipe iz Zaporožja 1:0.

Od petorice naših igrača koji igraju u Češkoj, ni je dan nije bio na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve