Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.02.2011.

16:27

Mekliš oduševljen Žigićem

Menadžer Birmingema Aleks Mekliš pohvalio je još jedan gol Nikole Žigića kojim je Birmingem došao do bodova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski reprezentativac bio je strelac u prethodna tri meča Premijer lige, a na poslednja dva je bio jedini strelac.

Nekadašnjem napadaču Crvene zvezde bilo je potrebno vreme kako bi se navikao na fudbal u Premijer ligi nakon dolaska iz Valensije za šest miliona funti, ali u poslednje vreme praktično sam vuče Birmingem iz opasne zone.

„Žigi je postao stalni član prve postave kada je počeo da igra agresivnije. Zmano da je sposoban da završava akcije uspešno. Ako mu uputite dobar pas u kazneni prostor, ne postoji mnogo odbrambenih igrača koji mogu da se izbore sa momkom te veličine."

Mekliš je bio posebno oduševljen jer je Žigić nadvisio Norvežanina Džna Kerjua.

„Kada sam na snimku pogledao gol, bilo mi je neverovatno kako se izdigao iznad Džona Kerjua koji je takođe veliki momak. Eto, upravo to je on sposoban da uradi. Bio je mnogo agresivniji u drugom poluvremenu“, rekao je Makliš.

Birmingem je nakon dve vezane pobede na 14. mestu sa 30 bodova, tri više od zone ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve