Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.01.2011.

20:28

Prosinečki: "Snaga koju niko nema"

Novi trener Zvezde kaže da je fasciniran popularnošću kluba koju vidi na svakom koraku i u Crnoj Gori, gde se ekipa sprema za poorleće.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki vredno radi sa svojim igračima u Crnoj Gori, ali popularni “Žuti” ima i dosta obaveza sa lokalnim medijima, koji žele intervju sa legendarnim fudbalerom, sada i trenerom crveno-belih...

Prosinečki ističe da još uvek nije upoznao ekipu, ali da će prava slika o timu doći na drugom delu priprema u Antaliji:

Tek smo 10 dana zajedno i mogu da kažem da još uvek nisam do kraja upoznao ekipu, a ni ona mene. To je normalno. Ima vremena za upoznavanje kad budemo radili finiš priprema u Antaliji. Sada je u prvom planu fizička priprema, u Turskoj ćemo raditi taktiku i tek onda imati pravu sliku”, kaže Prosinečki.

Prosinečki se još jednom osvrnuo na prvi meč sa Zetom.

Zadovoljan sam zalaganjem i činjenicom da je 5.000 ljudi došlo da gleda Zvezdu. To je snaga koju niko nema. Fantastično, kažu mi i da je u Nikšiću već prodato 8.000 karata. Neverovatno. Očekujem da igrači i protiv Sutjeske pokažu karakter bez obzira koliko su umorni. Nama su ovi mečevi pripremni i zaista ih tako doživljavamo, ali opet mogu da kažem da su bili dobri”.

Mnogo toga se promenilo od 1987.kada je stigao u klub, pa do danas, kada je trener u klubu u kome je stekao svetsku slavu:

Ja sam se prvi promenio, a kako neće Zvezda? Porasla je. Ja sam nekada bio igrač i mislio na sebe i svoju formu, a sada kao trener mislim na milion stvari. Tako i Zvezda danas ima milion briga i obaveza, ali i dalje je velika. Najveća na ovim prostorima” kaže Prosinečki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve