Nova vest
Fudbal

Subota, 08.01.2011.

18:37

Derbi u Napulju, Inter na Siciliji

U nedelju, 9. januara, na programu je 19. kolo fudbalskog šampionata Italije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najinteresantniji susret svakako će biti u Napulju gde gostuje Juventus, dok prvak Inter gostuje Kataniji na Siciliji.

Lider prvenstva Milan igra sa Udinezeom, dok Fiorentina Siniše Mihajlovića dočekuje Brešu. Kjevo će prvu pobedu posle pet mečeva tražiti protiv Palerma, a interesantan susret biće u Đenovi između Sampdorije i Rome.

Aktuelnog lidera šampionata, ekipu Milana, ne očekuje lak posao na domaćem terenu sa Udinezeom. Milan je u susretu sa Kaljarijem teško dolazio do šansi, najviše zbog suspenzije Zlatana Ibrahimovića, koji se vraća u ekipu. Sa druge strane, Udineze je u proteklom kolu savladao Kjevo sa 2:0, uprkos tome što je gotovo sat vremena igrao sa igračem manje. Takođe, ’bjankoneri’ će pokušati da poprave svoj skor na gostovanjima pošto su u poslednja četiri meča van svog stadiona doživeli poraze. U domaćoj ekipi neće biti Inzagija, Abijatija, Pirla, Boatenga i Zambrote, dok je Udineze bez Baste, Feronetija i Pincija.

Inter je u prvom meču sa Leonardom na čelu bio uspešan, a sad ih očekuje gostovanje Kataniji. Domaća ekipa je na stadionu „Anđelo Masimilino“ izgubila samo jedan meč, ali se zbog slabih rezultata na gostovanjima nalazi tek iznad zone ispadanja. Sa druge strane, Inter je trenutno sedmi, sa 13 bodova zaostatka u odnosu na Milan. Domaća ekipa će biti bez Iska, Bjađantija, Morimota i Potence, dok Leonardo ne može da računa na povređene Snajdera, Koutinja, Semjuela i Žulija Cezara, dok se Eto vraća posle odrađene suspenzije.

Kjevo, koji nije zabeležio pobedu u poslednjih pet susreta, dočekuje ekipu Palerma. Domaćoj ekipi bi pobeda donela neophodno samopozdanje pred nastavak takmičenja, pošto se ’leteći magarci’ nalaze na, naizgledo komfornom 12. mestu, ali imaju samo šest pozicija više od Breše koja je u zoni ispadanja. Gosti sa Sicilije su eliminisani iz Lige Evrope i godinu su završili razočaravajućim remije m sa Barijem, ali su novu godinu počeli sa ubedljivih 3:0 protiv Sampdorije. Palermo ima tri pobede u osam mečeva u gostima, ali će u Veronu ići bez Ernandeza i Pinilje, kao i suspendovanog Karocijerija. Domaća ekipa će biti uskraćena za usluge Lusijana.

Sampdorija se trenutno nalazi na sedam bodova od mesta koje vodi u Ligu Evrope, a u nedelju dočekuje ekipu Rome. Domaća ekipa igra u promenljivoj formi, dok su gosti na četvrtom mestu. Problem za Romu, koja je vezala tri uzastopne pobede, mogla bi da bude i sjajna odbrana Sampdorije na domaćem terenu, pošto su na svom stadionu primili samo četiri gola, a u Đenovi su neporaženi već šest mečeva. Semioli i Kaćatore su povređeni, dok za ’vučicu’ neće igrati povređeni Lobont i Pizaro.

Lacio je godinu počeo remijem bez golova na gostovanju Đenoi i trenutno je drugi sa pet bodova manje u odnosu na ’rosonere’. Ekipa iz Rima dočekuje Leče, koji je pretposlednji i koji je iz 18 mečeva osvojio samo 15 bodova. Takođe, Leče je na gostovanjima uspeo da osvoji samo jedan bod, iz devet susreta. Menji, Garido i Matuzalem su povređeni, dok je Dias povređen, a za goste neće moći da igraju petorica igrača.

Ćezena će na svom terenu pokušati da se udalji od zone ispadanja u susretu sa gostujućom Đenoom. Đenoa dobro igra u gostima sa tri pobede i dva remija iz osam susreta. Sa druge strane, Ćezena na svom terenu ima skor 4-1-4.

Juventus je u prošlom kolu doživeo težak poraz na svom terenu od Parme i u ovog vikenda ih očekuje veoma teško gostovanje Napoliju. Sa druge strane, domaća ekipa ove sezone ima problema sa ’velikim’ imenima, tako da bi Juventus u toj činjenici mogao da traži šansu. Napoli je na svom terenu zabeležio pet pobeda na osam mečeva i zauzima treću poziciju, sa šest bodova manje od Milana. ’Stara dama’ je novu godinu počela sa puno problema, povredom Kvaljarele do kraja sezone, isključenjem Felipea Mela i četiri gola u mreži. Dodatni problem za ekipu Luiđija Delenerija je to što je Napoli kompletan, dok on neće moćiu da računa ni na Rinauda, Martinesa, De Seljea i Jakvintu.

Parma, posle velikog trijumfa nad Juventusom, u ovom kolu dočekuje Kaljari. Bila je to tek druga pobeda Parme u gostima ove sezone, čime su došli do 11. pozicije. Sa druge strane ekipa Roberta Donadonija, posle velike borbe sa Milanom i poraza u finišu, nada se da će moći da prestigne Parmu, koja ima dva boda više.

Fiorentina , koja je trenutno tek na 15. poziciji, u 19. kolu dočekuje Brešu. Ekipa Siniše Mihajlovića dodatno je bila opterećena problemima sa Adrijanom Mutuom, kada je Rumun odstranjen sa treninga zbog „pokazivanja nepoštovanja prema klubu“. U prilog ’violi’ bi moglo da ide i to što je Breša uspela da zabeleži samo jednu pobedu u poslednjih 14 susreta. Mihajlović neće moći da računa na suspendovanog Koldrupa, dok se Donadel vraća.

Bari je prekinuo niz od 12 mečeva bez pobede protiv Lečea, kada je novopridošli Okaka doneo tri boda. Priliku da napravi još jedan dobar rezultat, poslednjeplasirana ekipa imaće protiv protiv Bolonje, koja slabo igra u gostima.

Serija A, 19. kolo, nedelja 9. januar:

12:30h: Sampdorija – Roma
15:00h: Milan - Udineze
15:00h: Bari - Bolonja
15:00h: Katanija - Inter
15:00h: Ćezena - Đenoa
15:00h: Kjevo - Palermo
15:00h: Fiorentina - Breša
15:00h: Lacio - Leče
15:00h: Parma – Kaljari
20:45h: Napoli – Juventus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve