Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.12.2010.

19:51

Afelaj oduševljen dolaskom u Barsu

Holandski fudbaler Ibrahim Afelaj izjavio je da je oduševljen, ali i malo nervozan zbog dolaska u Barselonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je dodao da je Barselona prema njegovom mišljenju najveći klub na svetu.

"Poseban je osećaj biti ovde (na stadionu Nou Kamp). veoma sam srećan. Malo i nervozan, što je normalno, pošto sam došao u najbolji klub na svetu. Jednostavno uživam u ovom trenutku", rekao je 24-godišnji Afelaj za sajt Barse.

Afelaj je celu profesionalnu karijeru igrao za PSV iz Ajndhovena, koji je u novemrbu pristao da ga proda katalonskom klubu za, prema medijskim navodima, tri miliona evra.

"Utisci se još nisu slegli, još nisam svestan šta sam postigao. Tek sam stigao, prvi mi je dan u gradu, ali ne verujem da će mi biti potrebno mnogo vremena da shvatim šta se desilo", kazao je Afelaj, koji je za reprezentaciju Holandije odigrao 31 utakmicu.

"Za sada mi se čini kao da je sve ovo veliki san. Pitajte bilo kog fudbalera na svetu gde bi voleo da dodje i on će vam reći da želi u Barselonu, tamo gde se igra najbolji fudbal na svetu", dodao je Afelaj.

Hajduk - Barselona u julu u Splitu

Fudbaleri Barselone u julu naredne godine gostovaće Hajduku u prijateljskom meču u Splitu, potvrdio je španski klub.

Meč kojim će biti obeležena 100-godišnjica Hajduka igraće se 25. jula.

Prethodno će Barselona igrati na Audi kupu u Minhenu, a posle putovanja u Split nastaviće pripreme u SAD, gde se sastati sa Mančester junajtedom, Milanom i meksičkom Amerikom.

Barsa će protiv Mančester junajteda igrati 30. jula u Vašingtonu, 3. avgusta odmeriće snage sa Milanom u Majamiju, a 6. avgusta će se u Dalasu suprotstaviti Americi.

Uprava kluba izrazila je nadu da će joj šestodnevna poseta SAD doneti perofit od 6,2 miliona evra.

Barselona je letnje pripeme u SAD imala i 2008. i 2009. godine.

Ove sezone, medjutim, pripreme će verovatno imati bez Lionela Mesija, Danijela Alveša i Havijera Maskerana, koji će verovatno učestvovati na prvenstvu Južne Amerike u Argentini. Kopa Amerika završava se 24. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve