Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2010.

21:28

Serija A: Milan lako, remi Rome

Fudbaleri Milana savladali su Brešu rezultatom 3:0 u 15. kolu italijanske Serije A i tako sačuvali tri boda prednosti u odnosu na Lacio.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

U drugom meču dana Roma je, u Veroni, igrala nerešeno sa Kjevom 2:2, dok je Lacio još u petak savladao Inter sa 3:1. Ostali mečevi su na programu u nedelju, dok se Napoli i Palermo sastaju u ponedeljak. ’Rosoneri’ sada imaju 33 boda, Lacio je drugi sa 30, dok treću poziciju dele Juventus i Napoli sa po 24 boda, ali obe ekipe imaju i meč manje.

Milan je bez problema na svom ’San Siru’ savladao Brešu. Domaći tim je sva tri gola postigao već u prvom poluvremenu, pa izabranicima trenera Masimilijana Alegrija nije bilo teško da u nastavku meča sačuvaju tako ubedljivu prednost.

’Rosoneri’ su poveli već u 4. minutu preko Kevina-Prinsa Boatenga, na 2:0 povisio je Brazilac Robinjo u 28, da bi konačnih 3:0, samo dva minuta kasnije, postavio Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je bio i asistent kod prvog gola Milana.

Fudbaleri Rome igrali su nerešeno sa Kjevom 2:2, iako je ’vučica’ u Veroni, posle prvog poluvremena, vodila sa 2:0. Roma je trenutno sedma na tabeli sa 23 boda, dok se Kjevo, sa tri boda manje, nalazi na devetom mestu.

Roma je povela golovima Fabia Simplisija u 26. i 44. minutu. Međutim, domaći tim je u drugom poluvremenu, u 61. minutu, prvo smanjio na 2:1 preko Moskardelija, da bi potom Granoče u 83. izjednačio na 2:2.

Gosti su meč završili sa deset igrača pošto je u 86. minutu isključen Daniele De Rosi. De Rosi je u završnici meča izgubio živce i sa dve noge oštro startovao na Pabla Granočea, pa mu je sudija pokazao direktni crveni karton.

Serija A, 15. kolo:

Petak:
Lacio – Inter 3:1
Biava 27, Zarate 52, Ernanes 89 – Pandev 74

Subota:
Kjevo – Roma 2:2
Moskardeli 61, Granoče 83 - Simplisija 26, 44
Milan – Breša 3:0
Boateng 4, Robinjo 28, Ibrahimović 30

Nedelja:
Ćezena – Bolonja
Fiorentina – Kaljari
Leće – Đenoa
Parma – Udineze
Sampdorija – Bari
Katanija – Juventus


Ponedeljak:
Napoli - Palermo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve