Nova vest
Fudbal

Subota, 20.11.2010.

11:33

Piksi osvojio titulu sa Nagojom!

Fudbaleri Nagoja Grampus Ejta, koju sa klupe vodi Dragan Stojković Piksi, osvojili su prvu titulu prvaka Japana!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nagoja je do trofeja prvaka Džej-Lige došla pobedom nad Šonan Belmareom od 1:0, nakon što je najveći rival, Kašima, odigrala remi bez golova.

Jedini pogodak na utakmici postigao je reprezentativac Japana Keiđi Tamada u 66. minutu, posle centaršuta Sugimota. „Po prvi put smo šampioni. Ovo je za mene veoma emotivan i veoma poseban momenat. Zaista je divan osećaj biti šampion“, rekao je Stojković.

Svaka utakmica je bila veoma teška, ali napraviti ovakav rezultat prvi put u istoriji kluba, to je zaista nešto posebno. Veoma sam srećan i ponosan sam na ljude iz Nagoje“, nastavio je Stojković.

Stojković je objasnio da je velika razlika osvajati titule kao igrač i kao trener.

Ovo je potpuno drugačije u odnosu na vreme kada sam bio igrač. Ovaj put imam puno odgovornosti i veoma sam zadovoljan svojim radom i borbenošću svih svojih igrača. Tri utakmice pre kraja Džej-Lige, mi smo već prvaci. To je sjajan rezultat“, dodao je Stojković.

Prethodni najbolji rezultat Nagoje bila je vicešampionska titula iz 1996. godine, kada je Stojković bio prvi strelac ekipe sa 11 golova.

Nagoja je ostvarila 22 pobede, tri remija i sedam poraza i ima nedostižnih 66 poena, deset više od dosadašnjeg šampiona Kašime i Gambe iz Osake.

Kašima je sa Visel Kobeom odigrala 0:0, dok je Osaka pobedila Uravu sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve