Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2010.

20:15

Ferguson sprema smenu generacija

Posle produžetka ugovora Vejna Runija sa Mančester junajtedom, mediji su odmah počeli sa spekulacijama koga će Aleks Ferguson da dovede da udovolji zvezdi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Bombe" prelaznog roka mogli bi da budu Vesli Snajder, kao idealna zamena za veterana Pola Skolsa, i bosanskohercegovačka mašina za golove Edin Džeko.

Međutim, mnogo realniji je dolazak kvarteta Manuel Nojer (golman), Stiven Defur (vezni), Ibrahim Afelaj (ofanzivni vezni) i Aleksis Sančes (krilo, napad).

Nekoliko dana pre nego što je potpisao novi ugovor sa timom sa "Old Traforda", Vejn Runi je izjavio da će napustiti "crvene đavole" jer nije dobio garancije da će klub u narednim prelaznim rokovima dovesti vrhunske fudbalere koji bi Junajtedu omogućili veći kvalitet i glavnu ulogu u borbi za trofeje. Pošto je Vaza ipak ostao u Mančesteru, realno je pretpostavljati da se Junajted obavezao da će već od januara biti aktivan na fudbalskom tržištu.

Prvi cilj Aleksa Fergusona je verovatno da pronađe adekvatnu zamenu za veterana na golu Edvina Van der Sara, a to bi mogao da bude golman Šalkea Manuel Nojer (24) koji je i ranije bio meta glasina o prelasku na „Old Traford“.



Vezni red „crvenih đavola“ bi mogli da pojačaju kapiten Standarda iz Liježa Stiven Defur (22) koji je takođe od ranije na „radaru“ Aleksa Fergusona, i veliki talenat holandskog fudbala, ofanzivni vezni igrač PSV-a Ibrahim Afelaj (24) koji još nije produžio ugovor sa „filipsovcima“.



Najteži posao upravu Junajteda očekuje ukoliko odluči da dovede Čileanca Aleksisa Sančesa (21). Sjajni krilni napadač je lojalan Udinezeu, ali pošto se njegov tim bori za opstanak u Seriji A, verovatno neće imati drugi izbor nego da napusti tim iz Udina koji takođe ima finansijskih problema.



Prema pisanju medija Ferguson je veoma zainteresovan za ovaj talentovani kvartet čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 38 miliona funti. Sva četiri igrača su u fudbalskim godinama pa bi bili odlična zamena za nekoliko veterana sa „Old Traforda“ koji i pored velikog kvaliteta više nisu garancija za trofeje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu