Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2010.

17:23

Moreira: Mnogo mi znači ova pobeda

Partizan je četvrti put uzastopno slavio na "večitom" derbiju, drugi put na "Marakani“, a strelac jedinog gola bio je Almami Moreira.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Portugalac je posle nekoliko meseci prvi put odigrao svih 90 minuta na nekom meču "crno-belih", a pogotkom u 6. minutu uspeo je da obraduje navijače.

"Vrlo sam srećan što smo pobedili, za mene je ovo bila jako emotivna utakmica, pošto sam duže pauzirao. Uželeo sam se fudbala, bio sam inspirisan i sada mi je super. Vratili smo se na prvo mesto, gde nam je i mesto", rekao je Mo.

Ipak, Portugalac se nebi tako lako radovao da Kleverson Kordova Kleo nije iskoristio grešku Đorđevića i proigrao usamljenog saigrača.

"Bili smo bolji, naročito u prvom poluvremenu. Moraš da veruješ da ćeš osvojiti svaku loptu, tako sam ja krenuo na (Slavoljuba) Đorđevića. No, najbitnije je da smo pobedili i vratili se u šampionsku trku", rekao je Kleo.

Nekadašnji kapiten Milan Smiljanić ostao je upamćen po jako neumerenim izjavama, ali je sada smireno prokomentarisao meč.

"Dokazali smo da smo bolji tim. Možda smo mogli ubedljivije da pobedimo. Presudilo je to što smo bili smireniji, dok se kod Zvezde osećala velika nervoza, iako su na terenu bili vrlo korektni", rekao je Smiljanić. 



Mladen Krstajić:
 


Marko Jovanović:
 


Aleksandar Miljković:
 


Nemanja Tomić:
 


Meč je, dakle, odlučen velikom greškom Slavoljuba Đorđevića, neočekivanom od kapitena.

"Nikada se nisam ovako osećao. Teško mi je i da govorim. Imao sam određene probleme, neke porodične muke pre meča, ali to ne treba nikoga da zanima kada izađem na teren. Ovo što se meni desilo, dešava jednom u milion puta. Neka izgubimo i drugi derbi, samo da uzmemo titulu", rekao je Đorđević.



Zvezdin bek Duško Tošić rekao je da je njegov tim odigrao "bledo".

"Ovo je bila jako bleda partija. Presekao nas je rani gol, ali nedopustivo je da protiv Partizana uputiš samo jedan šut u okvir gola", rekao je Tošić.

Defanzivac „crveno-belih“ rekao je da možda njegova ekipa nije mogla više u ovom trenutku.

"Boli nas ovaj poraz, ali ovo je možda maksimum u našem trenutku. Nadam se da nas poraz neće uzdrmati i da ćemo se u narednim utakmicama vratiti. Ima još mnogo da se igra", rekao je Tošić.

Dejan Milovanović:
 


Ognjen Koroman:
 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve