Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2010.

11:35

Situacija u gradu pred derbi mirna

Jake policijske snage raspoređene su u širem centru Beograda, a posebno u delu grada i ulicama u blizini stadiona fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Oko stadiona raspoređeni su pripadnici Žandarmerije i policije u punoj opremi za razbijanje demonstracija, kao i policajci na konjima.

Situacija je mirna i do podneva nije bio zabeležen nijedan incident na ulicama, dok je saobraćaj oko Autokomande otežan. Istovremeno, policija sa graničnih prelaza vraća organizovane grupe navijača iz CG i RS.

Prema najavama nadležnih, u zoni oko stadiona i u centru Beograda biće raspoređeno oko 5.000 policajaca

Na ulicama Beograda nema organizovanih navijačkih grupa, a reporter agencije Beta video je u Bulevaru oslobođenja kod stadiona Marakana jednu manju grupu navijača u pratnji dve policijske marice.

Iz Policijske uprave za Beograd ranije su najavili da će veliki broj policijskih službenika snimati ponašanje posetilaca na stadionu, kako bi se u slučaju incedenata i nereda znalo ko su bili predvodnici.

Najavljeno je i da će ulice u okolini stadiona Crvene zvezde biti zatvorene za saobraćaj.

Biće pojačan pretres na ulazu u stadion, postavljeni su detektori za metal, a utakmicu će obezbeđivati veći broj redara i policajaca, najavljeno je iz fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Skupština Srbije sinoć je usvojila izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku kojima je sa osam na 30 dana produžen pritvor za krivična dela sa elementima nasilja, za koja je predviđena kazna duža od pet godina zatvora. Izmene su stupile danas na snagu.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana, koja počinje u 13 sati, označena je kao događaj visokog rizika.

Za navijače iz Crne Gore i Republike Srpske

Kako B92 nezvanično saznaje, organizovanim grupama navijača 'večitih' rivala, koje na utakmicu dolaze iz Crne Gore i Republike Srpske, nije omogućeno da uđu u Srbiju.

Policija na graničnim prelazima sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom vraća nazad automobile, a takođe navijačima nije bilo dozvoljeno ni da dolaze vozovima i autobusima.

Razlog za takvu meru policije još uvek nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve