Nova vest
Fudbal

Petak, 15.10.2010.

17:28

Liverpul konačno prodat

Fudbalski klub Liverpul konačno je dobio nove vlasnike u petak poodne, nakon što je kompanija NESV konačno preuzela ‘redse’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Direktor Liverpula Jan Ajri potvrdio je dogovor u 15:55h, što znači da je Džon Henri zamenio Toma Hiksa i Džordža Džileta na mestu vlasnika najtrofejnijeg engleskog kluba.

“Oblak iznad iznad ovog fudbalskog kluba se konačno podigao. Posle ove dugotrajne sudske borbe, Liverpulovo ime je svaki dan bilo u medijima iz svih razloga, osim poztivnih”, rekao je menadžer Roj Hodžson.

U saopštenju objavljenom u petak rano popodne, Hiks je priznao poraz, potvrđujući da će tražiti odštetu od 1.6 milijardi dolara zbog “nelegalne prodaje”.

Hodžson je izjavio da posle više meseci neizvesnosti, optimista da će NESV stabilizovati klub sa Enfilda.

Svim ljudima i klubovima je potrebna stabilnost, kao i svim menadžerima i igračima i nju je bilo veoma teško naći. Živimo u svetu gde ste ili na vrhu ili na dnu i oni koji se nalaze u sredini nisu interesantni medijima. Nadam se da će novi vlasnici stabilizovati situaciju i dati nam šansu da se koncentrišemo na fudbal i, najvažnije od svega, da će očistiti sve naše dugove”, rekao je Hodžson.

Stiv Stodžhil, advokat iz Teksasa koji zastupa Hiksa i Džileta nije bio zadovoljan.

Ovakav ishod nije samo umanjio vrednost kluba, već će i na druži period doneti neizvesnost navijačima, igračima i svakome ko voli ovaj sport, pošto ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja možemo. Gospodin Hiks i gospodin Džilet su obećali da će otplatiti dug KBŠ, tako da bi klub izbegao stečaj. Ta ponuda je odbijena. Takav tragičan razvoj događaja će drugi tumačiti kao pobedu. To znači da se situacija nije rešila na način na koji je trebalo”, rekao je Stodžhil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve