Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.09.2010.

15:31

SSM: “Partizan i Mašinac za primer”

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković ocenila je da su fudbaleri Partizana i fudbalerke Mašinca iz Niša primer ulaganja u u budućnost.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ministarka je u Beogradu organizovala prijem igrače i igračice ta dva tima povodom ulaska oba kluba u najelitnije evropsko takmičenje - Ligu šampiona.

“Partizan i Mašinac su postigli izvanredan uspeh i resorno Ministarstvo želi da im pruži podršku na putu uspeha”, rekla je Snežana Samardžić Marković.

Ta dva kluba su primer dobre prakse koji na sistemski način uspevaju da razvijaju svoje klubove i ulažu u budućnost. Mašinac je sagradio sopstveni stadion od 1.200 mesta, a Partizan trening centar u Zemunu i oba kluba ulažu u mlade. Nadam se da će Srbiju u evropskom takmičenju dostojno predstavljati rezultatima ali i ponašanjem”, dodala je ministarka.

Takmičenje u Ligi šampiona Partizan započinje sledeće srede od 20.45 utakmicom u Donjecku protiv Ssahtjora, a predsednik crno-belih Dragan Đurić rekao je da je cilj srpskog šampiona da i na proleće igra u tom takmičenju.

Partizan je dokazao da vredi onaj rad koji smo započeli pre dve, tri godine. Išli smo stepenicu po stepenicu, rešavali problem po problem. Plasmanom u Ligu šampiona dokazali smo da imamo strategiju”, rekao je Đurić, “Do plasmana u Ligu šampiona došli smo pobedom nad moćnim Anderlehtom i pokazali da nije sve u novcu. Moramo da krenemo dalje, da u ovih šest utakmica pokažemo da nam je mesto u visokom društvu. Nadam se da ćemo prezimiti u ovom takmičenju i time pružiti Srbiji još zadovoljstva, a to je igranje cele godine u Ligi šampiona”.

Mašinac je najtrofejniji ženski fudbalski klub, postoji 40 godina i osvojio je 24 titule i 14 trofeja u Kupu. Kapiten Kristina Krstić rekla je da je cilj niškog tima da ostvari što bolji plasman u Ligi šampiona.

Prvu utakmicu u Ligi šampiona igramo 22. septembra sa Arsenalom i daćemo sve od sebe kako bismo na najbolji način predstavili grad i zemlju. Nadam se da će nam pozitivna atmosfera pomoći da ostvarimo visok plasman. Fudbalerima Partizana želimo puno sreće i svim srcem ćemo navijati za njih”, rekla je Krstićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve