Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.09.2010.

13:39

Stanković: Najveći adut su tribine

Fudbalska reprezentacija Srbije pokušaće da na utakmici sa Slovenijom u kvalifikacijama za EP 2012 pobedom proslavi jubilarni 50. meč od osamostaljenja.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Privilegija je i čast učestvovati u takvom jubileju. Posebno zato što možemo da se pohvalimo urađenim. Izborili smo se za status prave reprezentacije. Ostale timove iz regiona ostavili smo iza sebe", rekao je selektor Radomir Antić na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Srbija će Sloveniju dočekati na stadionu Crvene zvezde gde će pred domaćom publikom, u utorak od 20.30, imati zadatak da ostvari i drugu
pobedu u kvalifikacionoj Grupi C, u kojoj su prethodno savladali Farska Ostrva sa 3:0.

"Igramo protiv izuzetno moralne ekipe, koja lakše igra na kontre, nego kada vodi igru. Protivnik za respekt... Ali, naš najveći adut je Beograd i podrška sa tribina", istakao je Antić, koji ponovo neće moći da računa na povredjenog Branislava Ivanovića.

Podršku će, ipak, imati i gosti, pošto se na stadionu Crvene zvezde očekuje i prisustvo do 6.000 Slovenaca.

"Poštena je to ekipa, čvrsti su, trče, ne odustaju... Ne bih voleo i da budu glasniji od nas", apelovao je kapiten Dejan Stanković i pozvao publiku da u što većem broju dodje da pomogne "orlovima".

"Slovenci su mnogo jaki kao celina, iako nemaju neke zvezde koje mogu jednim potezom da reše utakmice. Ali tu su Samir Handanovič, dobar i siguran golman, Zlatko Dedič, špic koji ne staje, iskusni Milivoje Novakovič... Biće mnogo teško", dodao je srpski kapiten.

Prednost za srpski tim mogli bi da budu rezultati dve ekipe u prvim utakmicama kvalifikacija, odnosno pritisak pod kojim su Slovenci posle
poraza od Severne Irske u Mariboru.

"U ovakvim utakmicama se vidi ko je prava ekipa, koja zna šta hoće. Nama njihov poraz ništa ne menja. Kao da su pobedili Irce. Njima je
drugačije, jer bi u slučaju dva poraza u uvodnim mečevima bili u problemu. Moraće da se otvore. Videćemo kakvog su karaktera
", ocenio
je Stanković.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da je duel sa Slovencima izuzetno važan zbog jubileja "orlova" i prilike da se savlada direktan rival za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Pobedom bi značajno udaljili Slovence od Evropskog prvenstva, a oni su uz Italijane i naš glavni kandidati za jedno od prva dva mesta...
Pozivam publiku da nam zato bude 12. igrač, a mi ćemo im se odužiti ambicioznom i kvalitetnom igrom
", kazao je Karadžić  i dodao da će Fudbalski savez Srbije snositi 50 posto troškova lečenja fudbalera Crvene zvezde, Milana Vilotića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve