Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.08.2010.

14:41

Uništili svoj stadion zbog rivala

Navijači Panioniosa oštetili su stadion svog kluba “Nea Smirni” revoltirani što će na njemu u četvrtak rival AEK igrati Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Atinski tim igra revanš kvalifikacija protiv škotskog Dandija, a meč je prvobitno trebalo da se odigran na svom “Luis Spiros” stadionu na kojem je, pak, teren bio u lošem stanju.

Zvaničnici UEFA su odbili da se meč igra na Olimpijskom stadionu koji AEK deli sa Panatinaikosom, pa je klub odlučio da igra na terenu komšijskog Panioniosa.

Besni zbog takve odluke, navijači Panioniosa su sabotirali teren svog voljenog kluba ozbiljno oštetivši teren i golove.

Komisija UEFA će u sredu posetiti stedion Nea Smirni, na manje od 20 sati pre početka duela AEK-a i Dandija. Ukoliko i ovaj stadion ne prođe kontrolu, “žuto-crni” će morati da se obrate omrznutom rivalu, Olimpijakosu.

Stadion “Jorgos Karaiskakis” važi za jedan od najboljih terena u Grčkoj, a pored Olimpijakosa na njemu često igra i nacionalni tim.

Pre obraćanja Panioniosu, AEK je imao opcije da igra na stadionu Atromitosa u Peristriju, pa nekadašnjem domu Panatinaikosa “Apostolosu Nikolaidisu”, kao i na terenu Apolona "Rizopuli areni".

AEK je favorit za plasman u Ligu Evrope jer je prvi meč u Škotskoj dobio sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve