Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.08.2010.

09:40

Karadžić: "Srbija je ponosna"

Fudbaleri Partizana istakli su posle meča da je uspeh Partizana uspeh kompletnog srpskog fudbala, a to je ponovio i predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

„Zaslužio je Partizan, posle svega, ovaj uspeh. Videli smo jednu hrabru, odvažnu ekipu, predvođenu sjajnim mladim stručnjakom Aleksandrom Stanojevićem“.

„Da li našu ligu i dalje neko sme da omalovažava? Šampion Superlige igraće sa najboljim timovima Evrope i to predstavlja podstrek za dane koji dolaze“, istakao je Karadžić.

"FSS je ponosan na Partizan, ali i sve one klubove, a takvih je u Srbiji mnogo, koji svakim danom teže ka višem i boljem. Zbog toga sve čestitke ’crno-belima’“.

Partizan sada očekuje borba u Ligi šampiona.

„Biće još radosti, uveren sam. Čeka nas uzbudljiva jesen, reprezentacija igra kvalifikacije za EP, a Partizan Ligu šampiona. Srbija može da bude ponosna“, zaključio je predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Kežman: „Kleo je čudo“

Uspeh Partizana pratio je i nekadašnji golgeter „crno-belih“ Mateja Kežman kojeg je najviše naravno impresionirao Brazilac Kleo.

"Gledao sam meč na TV sa društvom i presrećan sam zbog ovog uspeha. Retko ko je verovao ili pomišljao da možemo da napravimo ovaj rezultat, ali momci su pokazali veliko srce i zaslužili ovaj uspeh. Klinci stvarno imaju uspeh“.

Kežman očekuje slične uspehe Partizana i u budućnosti.

"Mislim da sada sledi višegodišnja dominacija Partizana u Srbiji. Partizan je pokazao da je jedini srpski klub koji ima rejting u evropskim okvirima i ovim rezultatom vraća fudbalsku Srbiju na evropsku mapu. Posebno je impresivno kada vidite sa kolikim budžetom su upali među takvu elitu“.

Kvalifikacije za LŠ obeležio je Kleo sa sedam golova na šest utakmica.

"Svima čestitam, ali onaj Kleo je fenomenalan. Dečko je dao osam golova u sedam utakmica u sezoni! Odveo nas je u Ligu šampiona! Drago mi je i radi povratnika Ivice, Saleta i Radiše koji još uvek traži formu, ali sam uveren da će biti bolji“.

Ivić: „Svi su bili super!“

Igrač PAOKA Vladimir Ivić takođe je presrećan uspehom njegovog bivšeg kluba i nekadašnjih saigrača.

"Šta da kažem posle ovakvog rezultata? Ne mogu naći reči da opišem koliko mi je drago zbog uspeha Partizana. Posle toloko godina, Partizan je opet napravio veliki iskorak i došao među najbolje u Evropi. Sve čestitke momcima i mladom treneru Aleksandru Stanojeviću koji je pokazao da je izrastao u velikog stručnjaka“.

Ivić je verovao u „crno-bele“ iako nisu bili favoriti i u najbolje položaju posle prvog meča.

"Nadao sam se ovakvom uspehu, jer sam znao da je manji pritisak kada igrate na strani nego pred svojim navijačima. Ostvarili smo istorijski uspeh! Kleo je bio fenomenalan. Ne samo zbog činjenice da je dao dva gola, već i zbog toga što je primio i zadržao svaku loptu koja mu je bila upućena. Krstajić je bio fantastičan, Iliev je sjajno čuvao loptu, mali Davidov na visini zadatka. Ma svi su bili super!“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve