Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.07.2010.

10:15

Čo Kvang-Re selektor Južne Koreje

Čo Kvang-Re novi je selektor reprezentacije Južne Koreje.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Trener Gjeognama na tom mestu menja Hua Jung-Mua koji je napustio nacionalni tim posle plasmana u drugu fazu takmičenja na Svetskom šampionatu u Južnoj Africi.

“Gledali smo između dvojice-trojice kandidata i stručni savet je jednoglasno odlučio da nacionalni tim predvodi Čo kao savezni kapiten”, rekao je predsednik tehničke komisije fudbalskog saveza Južne Koreje Li Hoi-Tek.

Prvi meč na kome će Čo imati ulogu selektora biće prijateljski duel protiv Nigerije kod kuće 11. avgusta.

“Velika je čast biti selektor Južne Koreje. Ne plašim se obaveza i odgovornosti. Radio sam naporno da bih naučio kako da bude dobar lider. Želim da stvorim tim koji će doneti radost korejskom narodu”, rekao je 56-godišnji Čo.

“Čo je avangarda i uvek pokušava da juri fudbalske trendove Engleske, Nemačke, Italije i Brazila”, zaključio je Li.

Južnu Koreju očekuje Azijski kup u Kataru, koji počinje u januaru naredne godine. Dvostruki šampioni Korejci su u grupi sa Australijom, Bahreinom i Indijom, a na turniru učestvuje 16 reprezentacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve