Paragvaj slavi, Okada ponosan

Građani Paragvaja izašli su u velikom broju na ulice svih gradova kako bi proslavili plasman fudbalske reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

LBIzvor: B92 Južna Afrika, Paragvaj
Podeli

Predsednik Paragvaja Fernando Lugo pozvao je ljude da se raduju zbog uspeha fudbalera na Mundijalu u Južnoj Africi.

Samo nekoliko minuta posle pobede nad Japanom (5:3), posle boljeg izvođenja penala, između 30.000 i 40.000 ljudi izašlo je na Trg demokratije u prestonici Asunsionu i skandiralo fudbalskoj reprezentaciji.

Sa druge strane, selektor fudbalske reprezentacije Japana Takeši Okada istakao je da je ponosan na svoje igrače, bez obzira na eliminaciju ekipe sa Mundijala u Južnoj Africi.

Opširnije na specijalu posvećenom Svetskom prvenstvu.

Fudbal

'Furija' minimalcem do četvrtfinala

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi pošto je u utorak savladala Portugal rezultatom 1:0.

Fudbal utorak 29.06. 22:47

"Grešnici" više ne sude na SP

FIFA je donela odluku da izostavi arbitre Horhea Lariondu iz Urugvaja i Roberta Rosetija iz Italije sa spiska sudija za preostale mečeve Mundijala.

Fudbal utorak 29.06. 22:05

Tores: "Još nismo na vrhuncu"

Ljubitelji španske selekcije bili su veoma zabrinuti kada je napadač „crvene furije“ Fernando Tores svega mesec i po dana pred Mundijal otišao na operaciju.

Fudbal utorak 29.06. 11:31

Lopovi ukrali kopije pehara

Šef južnoafričke policije Beki Čele izjavio je da su lopovi provalili u prostorije Svetske fudbalske federacije (FIFA) u Johanesburgu.

Fudbal utorak 29.06. 15:27

Maluda: "Bojkot je bio greška"

Reprezentativac Francuske Floran Maluda priznao je da je bojkot treninga nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu bio velika greška.

Fudbal utorak 29.06. 13:23
strana 1 od 2 idi na stranu