Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.05.2010.

17:57

Krasić: "Malo finale sa Ganom"

Reprezentativci Srbije nalaze se na pripremama za Svetsko prvenstvo u austrijskom Leogangu, a Miloš Krasić istakao je sjajne uslove u Tirolu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Krasić veruje da će ekipa u Južnoj Africi odigrati jednako dobro kao i u kvalifikacijama i tako obradovati naciju čije poverenje reprezentativcima mnogo znači.

"Igrama i rezultatima u kvalifikacijama vratili smo ono što nam je bilo najpotrebnije, podršku i poverenje nacije. Sada to imamo, nema bežanja od odgovornosti. Naša igra je najbitnija".

Krasić je prezadovoljan uslovima gde će se selekcija spremati za SP.

"Oduševljen sam uslovima u kojima boravimo i radimo. Imamo sve što nam je potrebno. Zahvalio bih se nameš tim menadžeru Boletu (Aleksandar Bošković) za izbor baze. Apsolutno sve je za desetku, od smeštaja, hotela, predela koji nas okružuju do onog najvažnijeg, uslova za trening".



Za razliku od ostalih saigrača kojima se sezona tek završila, Krasić se nalazi u punom trenažnom procesu jer je Premijer liga u Rusiji skoro počela.

"Odigrao sam osam-devet kola u Rusiji, praktično iz prvanstva stižem na pripreme, a vidim da je forma i kod ostalih igrača na zavidnom nivou".

Krasić veruje da velika očekivanja nacije neće loše uticati na tim.

"Verujem u model koji nam je doneo plasman u Južnu Afriku. Do početka Mundijala treba samo da je podignemo na još viši nivo. Svaka informacija o rivalima može lepo da se iskoristi, u smislu kako napadaju, kako se brane, šta ko od naših igrača treba da radi u svakoj fazi igre".



Srbija će u grupi D igrati protiv Nemačke, Australije i Gane. Igrač CSKA ističe meč sa "Crnim zvezdama" kao ključan.

"To je ono što se zove malo finale. Borbena su ekipa, ne igraju neki napadački fudbal, čekaju šansu iz kontranapada. Nemci imaku zapanjujuću tradiciju na velikim takmičenjima. Tim u kojem se najpreciznije zna šta ko treba da radi. Jak kolektiv, fantastični pojedinci. O Australiji najmanje znam, ali nije teško biti pametan pa konstatovati da niko nije slučajno došao među 32 najbolje selekcije na svetu".

Bivši igrač Vojvodine jedan je od traženijih igrača u Evropi. Pominju se neka velika imena, ali Krasić trenutno ne razmišlja o tome.

"Mislim da je bolje tako. Ne sumnjam da će se sve završiti kako treba i kad dođe vreme. Sad je glava potpuno okrenuta reprezentaciji. Godinama već priča se o mojoj selidbi iz Rusije, pa mogu bar sada da se potpuno isključim iz te priče jer se spremam za nešto zaista veliko, što se ne doživljava svakoga dana".

Posao Srbiji donekle će biti olakšan povredom kapitena Nemačke Mihaela Balaka, koji će zato propustiti Mundijal.

"Za Balaka znam da je bez sumnje njihova najveća zvezda i da sigurno ima ogroman uticaj za igru nemačke reprezentacije", izjavio je Gojko Kačar, član berlinske Herte, koji zbog toga najčešće razgovara sa nemačkim novinarima.

"Zanima ih najviše moj komenatar na povredu Balaka, stav o tome ko je favorit u našoj grupi, šta Srbija misli o našem učešću na Mundijalu. O tome ko je favorit najbolje bi bilo da se vidi na terenu. Oni su sebe već svrstali za favorita, a ostale tri ekipe Ganu, Australiju i Srbiju podjednako rangiraju", rekao je Kačar.

Srbija prvi pripremni meč igra 29. maja protiv Novog Zelanda u Klegenfurtu. Četiri dana kasnije u Kufštajnu će igrati sa Poljskom. Oproštaj od srpske publike imaće 5. juna kada će u Beogradu gostovati Kamerun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve