Nova vest
Fudbal

Petak, 21.05.2010.

10:43

Borgi preuzeo Boku Juniors

Klaudio Borgi preuzeo je rizičan posao da pokuša da vrati Boku Juniors u vrh argentinskog fudbala.

Izvor: IK

Autor: IK

Default images

Samo pet dana pošto je predvodio Argentina Juniorse do titule pobednika Klauzure, Borgi je potpisao jednogodišnji ugovor sa posrnulim gigantom, koji je četiri puta bio šampion Južne Amerike od 2000. godine. Borgi je svojevremeno, kao igrač, bio član šampionske reprezentacije Argentine, koja se okitila titulom prvaka sveta 1986. godine.

„U Boki postoji tanka linija između dobrog i lošeg. Boka je veliki izazov. Jedini cilj ovde, kao i u svakom drugom velikom klubu je da budete šampioni“, rekao je 45-godišnji Borgi na zvaničnom predstavljanju na stadionu Bombonjera.

Novi trener Boke je Argentinu Juniors preuzeo u januaru ove godine, a pre toga je radio u Kolo Kolu sa kojim je četiri godine za redom osvajao titule prvaka Čilea.

„Ovo veliko interesovanje pokazuje da je ovo Boka. Dok sam radio u Argentina Juniorsima, na pres konferencije su dolazila dvojica, trojica novinara“, izjavio je Borgi.

Borgi je već razgovarao sa predsednikom Boke Amorom Amelom o dovođenju Matijasa Fernandesa, koji će u Južnoj Africi predstavljati Čile, a koji nije zadovoljan tretmanom u portugalskom Sportingu.

„Matijas je igrač koga ja veoma dobro poznajem. radio sam sa njim u Kolo KOlu. On je prodat Viljarealu. On je Argentinac koji je uzeo čileansko državljanstvo, pa neće strancima zauzimati mesto“, rekao je Borgi.

Boka je Klauzuru završila na 16. mestu sa samo 20 osvojenih bodova iz 19 mečeva.

Pre nego štoje Boka angažovala Borgija, večiti rivali iz River Plate prošlog meseca doveli su na mesto trenera Anhela Kapu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve