Nova vest
Fudbal

Subota, 15.05.2010.

22:20

Dupla kruna Bajerna, čeka se LŠ

Fudbaleri minhenskog Bajerna osvojili su duplu krunu osmi put u istoriji, pošto su u finalu Kupa Nemačke deklasirali Verder iz Bremena sa 4:0.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Bavarci su poveli pogotkom Robena iz penala u 34. minutu, prednost je duplirao Olić početkom drugog poluvremena, a do kraja su golove dali Riberi i Švajnštajger.

Bajern 22. maja na Santijago Bernabeu igra finale Lige šampiona sa Interom i imaće priliku da trijumfom ovu sezonu učini jednom od najtrofejnijih u istorijiu kluba.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, istom mestu gde je pre sedam dana proslavio titulu prvaka, Bajern je do prednosti došao posle nešto više od pola sata igre – Mertesaker je igrao rukom u šesnaestercu, a Arjen Roben je bio precizan sa 'bele tačke'.

Pre toga je najbolju šansu imao Verder, tačnije Pisaro, ali je golman Bajerna But odlično reagovao.

U 51. minutu Ivica Olić je nakon kornera Robena i greške Mertesakera zatresao mrežu tima iz Bremena, a u 63. minutu Frank Riberi je posle kombinacije sa Van Bomelom rešio sve dileme u vezi sa pobednikom.

Torsten Frings isključen je u 76. minutu, a Bastijan Švajnštajger postigao je četvrti gol i tako 'overio' pobedu Bajerna za 15. trofej Kupa u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve