Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.05.2010.

13:16

Lev objavio preliminarni spisak!

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev saopštio je širi spisak od 27 kandidata za nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Okosnicu 'Pancera' u Južnoj Africi trebalo bi da čine fudbaleri finaliste Lige šampiona Bajerna iz Minhena. Bajern je na spisku zastupljen sa sedmoricom predstavnika, među kojima je i jedan od dvojice debitanata, Holger Badštuber. "Oni pucaju od samopouzdanja i svi smo ponosni na njih", kazao je Lev.

Drugi debitant je Denis Aogo iz Hamburga.

Osmorica igrača sa spiska igrali su i na prethodnom Mundijalu, kada je Nemačka, kao domaćin, osvojila treće mesto. To su kapiten Mihael Balak, Miroslav Kloze, Filip Lam, Bastijan Švajnštajger, Per Mertezaker, Arne Fridrih, Marsel Jansen i Lukas Podolski.

Balak je, s druge strane, jedini koji ne igra u nekom od nemačkih klubova.

Na Levovom širem spisku nalazi se čak sedmorica igrača mlađih od 22 godine, Badštuber, Boateng, Treš, Marin, Ozil, Kros i Miler.

Najveću dilemu, ko će biti treći golman, Lev je rešio pozivanjem Buta, golmana Bajerna.

"But ima turnirsko iskustvo, imao je izuzetnu sezonu i pružiće podršku mlađim igračima", ocenio je Lev i podsetio da je tridesetpetogodišnji But branio za Nemačku na Mundijalu 2002. godine i Evropskom prvenstvu 2000.

Reprezentacija Nemačke će na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi igrati u Grupi D sa Srbijom, Australijom i Ganom.

Konrolne utakmice za Mundijal igraće 13. maja sa Maltom, 29. istog meseca sa Mađarskom i 3. juna sa Bosnom i Hercegovinom.

Širi spisak selektora Leva moraće da bude skraćen za četiri imena do 1. juna. Trenutno su na njemu:

golmani Hans Jerg But (Bajern Minhen), Manuel Nojer (Šalke), Tim Vize (Verder Bremen),
odbrambeni fudbaleri Denis Aogo (Hamburg), Holger Badštuber (Bajern Minhen), Andreas Bek (Hofenhajm), Žerom Boateng (Hamburg), Aren Fridrih (Herta), Marsel Jansen (Hamburg), Filip Lam (Bajern Minhen), Per Mertezaker (Verder Bremen), Serdar Tači (Štutgart), Hajko Vesterman (Šalke),
fudbaleri sredine terena Mihael Balak (Čelsi), Sami Kedira (Štutgart), Toni Kros (Bajer Leverkuzen), Marko Marin (Verder Bremen), Mesut Ozil (Verder Bremen), Bastijan Švajnštajger (Bajern Minhen), Kristijan Treš (Štutgart), Pjotr Trohovski (Hamburg),
napadači Kakau (Štutgart), Mario Gomes (Bajern Minhen), Štefan Kisling (Bajer Leverkuzen), Miroslav Kloze (Bajern Minhen), Tomas Miler (Bajern Minhen), Lukas Podolski (Keln).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve