Nova vest
Fudbal

Petak, 30.04.2010.

18:40

Solum najbolji u fristajl fudbalu

Norvežanin Anders Solum osvojio je titulu svetskog šampiona na Red Bull Street Styl takmičenju koje je održano u Kejptaunu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

60 najboljih fristajl fudbalera borilo se u Južnoj Africi za titulu najboljeg u svetskom finalu, a 27-godišnji Solum je svojim trikovima pred ogromnom publikom u gradskom centru Grand Parad osvojio zlatnu medaju. Lokalni Heroj Kamal Rančod stigao je do samog finala, ali je na kraju morao da prizna poraz. Trofej pobedniku uručili su Žorž Vea i Edgar Davids.

Ne znam nijednog profesionalnog fudbalera koji može da izvede ove trikove. Sada smo mogli da vidimo šta zapravo znači imati savršenu kontrolu nad loptom. Dugo nam je trebalo da odlučimo koja zemlja treba da osvoji titulu“, bio je komentar sudije u finalu i trostrukog afričkog fudbalera godine Žorža Vee, koji je bio impresioniran Solumovim raznovrsnim pokretima koji se suprotstavljaju gravitaciji.

Treće mesto na svetskom finalu pripalo je Kolumbijcu Kristijanu Majorgi, dok je Austrijanac Faruk Onmaz završio takmičenje na četvrtom mestu. Velike fudbalske nacije kao što su Brazil, Nemačka, Engleska, Holandija i Španija, takmičenje su završile praznih ruku.

Predstavnik Srbije Arijan Babičković, nažalost, nije uspeo da se plasira među 16 najboljih. Babičković je u veoma teškoj grupi zauzeo peto mesto pobedivši predstavnike Irana i Gvatemale, dok je dvoboje izgubio od takmičara iz Mađarske, Irske, Novog Zelanda i Egipta. Srbija je ove godine prvi put imala svog predstavnika na Svetskom prvenstvu u fristajl fudbalu.

U okviru ovogodišnjeg Red Bull Street Style takmičenja prijavilo se preko 5.000 takmičara za 221 nacionalni kvalifikacioni turniru u 60 zemalja. Na prošlom takmičenju, održanom pre dve godine, titulu je osvojio Francuz Šon Garnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve