Nova vest
Fudbal

Petak, 30.04.2010.

16:54

JSL: Zvezda čeka Čuku

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu igraju drugu utakmicu bez prisustva publike na svom stadionu, a protivnik u 27. kolu JSL je Čukarički.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Meč sa timom sa Banovog Brda označava početak serije klučnih mečeva Zvezde do kraja sezone. 'Crveno-beli' već u sredu očekuje finale Kupa Srbije sa Vojvodinom, a sledeće subote i "večiti derbi". S druge strane, Čukarički, koji je na poslednjih pet mečeva smo jednom poražen, nalazi se na dobrom putu da izbori opstanak, iako je polovinom šampionata skoro bio otpisan.

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić i prvotimac Savio, saglasni su u tome da Crvena zvezda u finiš sezone ulazi sa dobro poznatim nastojanjima i da su njene misli usmerene samo na prvog narednog protivnika.

Dostanić nema dileme oko sastava Zvezde za subotu, čak šta više najavljuje najjaču postavu za Čukarički. Kako kaže, Zvezda je klub koji u svakoj utakmici ide na pobedu, bez prava na kalkulacije.

"Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. Prva naredna ekipa sa kojom se sastajemo je Čukarički i taj meč je za nas u ovom trenutku najvažniji. U igri su tri boda, koja nas ostavljaju u trci za titulom prvaka. Ekipa Čukaričkog se u potpunosti razlikuje u odnosu na onu jesenas. Sada su tu novi, iskusni igrači, koji znaju da igraju na rezultat, što su pokazali i na terenu. Znamo šta nas očekuje i sigurno da ćemo dati sve od sebe da dođemo do nova tri boda. Igraćemo bez prisustva naših navijača, ali mislim da to ovoga puta neće imati uticaja na naše igrače. Sigurno nećemo moći da računamo na Kadua, dok ćemo današnjeg treninga znati kakvo je zdravstveno stanje dva-tri igrača koji su pod znakom pitanja", kaže Ratko Dostanić.

Posle susreta sa Brđanima, 'crveno-bele' očekuju finale Kupa i 'večiti derbi', dueli od velikog značaja za konačan ishod sezone.

"Prvi stepenik koji trebamo da preskočimo je Čukarički, obzirom da ta, kao i svaka druga prvenstvena utakmica donosi tri boda. Grupa igrača sa kojom radim je veoma disciplinovana i željna trofeja. Ostavljaju "srce na terenu" tokom cele sezone i sigurno da je to prepoznala i naša armija navijača. Ne dovodi se u pitanje njihov odnos prema dresu i to je ono što svima nama u klubu uliva poverenje", istakao je Dostanić.

Brazilac Savio je svestan situacije u kojoj se Zvezda nalazi u ovom trenutku i mogućnosti da njegovi saigrači i on dođu do željenih ciljeva.

"Sigurno da nas očekuje mnogo teška utakmica, koju ćemo igrati bez prisustva publike. Bez obzira na sve, moramo da uđemo u meč maksimalno angažovani, jer samo tako možemo da dođemo do nova tri boda", rekao je Savio.

Može se reći da se Savio ustalio u prvu postavu i da igra celog tima zavisi od njegovih partija.

"Svaki novi dan i trening su prilika za dokazivanje. Na meni je da radim dobro i da se borim za mesto u timu. Kada sam dolazio u Zvezdu, želja mi je bila da osvojim što više trofeja. Sada, dve nedelje pred kraj sezone, imamo priliku da osvojimo i prvenstvo i Kup. Sve je u našim rukama, samo trebamo da radimo što bolje iz dana u dan", poručio je Savio.



Utakmica između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u subotu 1. maja sa početkom u 19 časova. Dan ranije 'crveno-beli' će odraditi trening na glavnom terenu, koji će biti otvoren za navijače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve