Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.04.2010.

20:57

Hajduk - Šibenik za trofej Kupa

Fudbaleri splitskog Hajduka i Šibenika igraće u finalu Kupa Hrvatske.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Posle utakmice bez golova u Zagrebu, Hajduk je na Poljudu pobedio Dinamo za 1:0, a gol odluke postigao je Senijad Ibričić u 51. minutu. U Šibeniku je u prvom meču takođe bilo 0:0, ali je Šibenik uspeo da savlada Varteks u Varaždinu sa 2:0 i izborio plasman u finale. Golove su dali Ermin Zec u 75. i Ivan Fuštar u 90. minutu.

Prvi put u istoriji Šibenik se plasirao u finale nacionalnog kupa, a na prvi gol u polufinalnom dvomeču sa Varteksom čekalo se 165 minuta. Tada je, u 75. minutu revanša, Ermin Zec savladao golmana domaćih Drevena i tako se iskupio za prethodne promašaje.

Utakmica je potom na kratko prekinuta jer su ogorčeni Varaždinci besneći srušili ogradu, ali to gostima nije poremetilo koncentraciju, pa je Fuštar u završnici udarcem sa 30-ak metara postavio konačni rezultat.

U Splitu je meč velikih rivala imao i ružnu stranu jer su domaći navijači ponovo napravili rasistički incident – korama banana zasipali su teren, na poluvremenu je igralište bilo puno banana aludirajući na tamnu boju kože nekih igrača Dinama.

Hajduk je bio bolji rival i u prvom delu igre, ali je do vođstva došao tek početkom drugog – Senijad Ibričić iskoristio je grešku golmana Butine i u visokom luku je pogodio praznu mrežu za 1:0 i prolaz Splićana u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu