Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.03.2010.

02:04

Subotić: "U prvom planu mi je SP"

Reprezentativac Srbije Neven Subotić rekao je za banjalučki Glas Srpske da mu je "u prvom planu Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi".

Izvor: B92, Glas Srpske

Autor:B92, Glas Srpske

Default images

Štoper Borusije iz Dortmunda rekao je i "da se ne opterećuje informacijama o mogućem transferu" i još jednom ispričao kako je odlučio da igra za Srbiju. Kada je kao reprezentativac selekcije Sjedinjenih Američkih Država do 17 godina morao da odluči između čak četiri ponude, Nemačke, SAD, Srbije i Bosne i Hercegovine, Subotić nije razmišljao.

"Nije tu bilo mnogo dilema. Iako sam, spletom okolnosti, sa roditeljima, kao mališan, preselio u Nemačku, a potom u SAD, odmalena sam vaspitan da volim i poštujem zemlju maticu. Zbog toga mi je ponuda iz Beograda jedan od najdražih poziva koje sam do sada imao," rekao je za Glas Srpske 22-godišnji reprezentativac Srbije.

Rođen je 10. decembra 1988. godine u Kulašima, kod Prnjavora, a prvi klub za koji je nastupao bio je nemački Švarcenberg. Posle odlaska u SAD nastupao je za ekipu Impakt Blek, univerzitetski klub Južne Floride. Kada se vratio u Nemačku postao je član Majnca, od prošle godine je igrač Borusije iz Dortmunda. Njegov tim je u dobroj formi a Suvotić je zadovoljan i svojim nastupima.

"Naravno, izuzetno sam zadovoljan svojim izdanjima u prvenstvu u kome sam postigao šest golova. U tekućem prvenstvu dva puta sam zatresao protivničke mreže. U Dortmundu mi je lepo, na pravi način sam prihvaćen od drugova iz ekipe, stručnog štaba, navijača... Nemački profesionalizam mi ne pada teško," kaže Subotić i objašnjava ambicije kluba iz Dortmunda, "Pred nas je postavljena obaveza da osvojimo najmanje peto mesto, koje otvara vrata Evrope, kroz nastupe u Ligi Evrope. Ubeđen sam da možemo da se uklopimo u taj cilj."



Subotića često povezuju sa mogućim transferom u neki od klubova iz Španije, Italije ili Engleske. Pominju se Mančester junajted i Čelsi.

"Ne opterećujem se takvim informacijama. Čvrsto sam sa obe noge na zemlji. Neka Čelsi pričeka, jer mi je u prvom planu sve ono što me čeka u Južnoj Africi od 11. juna. Selektor Radomir Antić je rekao da ozbiljno računa na mene i siguran sam da ga, kao ni našu javnost, neću razočarati. Neću ništa obećavati kada je plasman srpske reprezentacije u pitanju, jer je najbolje da se dokazujemo na terenu protiv Nemačke, Australije i Gane," rekao je Subotić za Glas Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve