Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2010.

22:14

„Soker Siti“ tri puta skuplji

Stadion „Soker Siti“ u Johanezburgu, na kojem će biti održano finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, koštao je tri puta više nego što je bilo planirano.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

Jedan od gradskih zvaničnika Johanezburga Parks Tau izjavio je da je stadion, čiji je kapaticetn 90.000 mesta, trebalo da košta 97 miliona evra, ali su na kraju troškovi iznosili oko 310 miliona, i to sve zbog porasta cena građevinskog materijala.

Na „Soker Sitiju“ će, pored finala, biti održane ceremonije svečanog otvaranja i zatvaranja Svetskog prvenstva koje traje od 11. juna do 11. jula. Građevinsko preduzeće koje je bilo zaduženo za sve radove na stadionu u sredu ga je predalo gradu, tačno 99 dana pre početka planetarnog šampionata. Početak radova na infrastrukturi oko stadiona zakazan je za sredinu marta.

Pre početka Svetskog prvenstva na stadionu bi trebalo da bude održano nekoliko utakmice, uključujući i mečeve nacionalnog kupa Južne Afrike. Takođe, na njemu bi jednu od pripremnih utakmica za Šampionat trebalo da odigra selekcija domaćina, a za sada se ne zna protivnik.

„Soker Siti“ je izgrađen u obliku tikve i ceo će biti u kombinaciji zemljanih boja, crvene, narandžaste i braon, zbog istorije Johanesburga, koji se u Južnoj Africi naziva grad od zlata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve