Nova vest
Fudbal

Subota, 20.02.2010.

17:51

Dva gola Drogbe za +4 Čelsija

Fudbaleri Čelsija pobedili su Vulverhempton sa 2:0 u 27. kolu Premijer lige i tako su se učvrstili na prvoj poziciji sa četiri boda više od Mančester Junajteda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oba gola postigao je Didije Drogba, Junajted je u prvom meču dana izgubio od Evertona 3:1. Arsenal je dobio Sanderlend sa 2:0 golovima Niklasa Bentnera i Seska Fabregasa, Vest Hem je bio bolji od Hala 3:0 pogocima Behramija, Karltona Kola i Fobera. U poslednjem meču dana Stouk je pobedio Portsmut u gostima sa 2:1

U predgrađu Birmingema Vulverhempton je imao veoma dobre prilike i većim delom meča na pravi način parirao Čelsiju. Ipak, 'Plavci' su maksimalno iskoristili svoje prilike, a ključni čovek ponovo je bio Didije Drogba, dvostruki strelac.

U prvom poluvremenu igralo se u atipično sporom tempu, ali Čelsi je došao do vođstva posle briljantne akcije u 40. minutu – Žirkov i Balak odigrali su dupli pas, Rus je centrirao, a Drogba je pravovremeno utrčao i postigao gol.

Vulvsi su ofanzivnije počeli u nastavku, a prvu priliku propustio je Gedira, čiji je udarac odbranio Peter Čeh. Golman Čelsija, koji je zbog slabije forme već neko vreme na udaru kritika, još bolje je reagovao u 63. minutu – Teri je napravio veliku grešku promašivši loptu, ali Čeh je fantastično 'ušao u šut' Foliju i sprečio izjednačenje.

Četiri minuta kasnije pitanje pobednika je rešeno – Čeh je ispucao loptu, Drogba dobio vazdušni duel, prevario golmana Hanemana i plasirao loptu u mrežu.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za ekipu Karla Ančelotija, dok je Nenad Milijaš utakmicu odgledao sa klupe Vulvsa.

Arsenal je dominirao protiv Sanderlenda i sasvim zasluženo došao do pobede. Gol odluke postigao je Niklas Bentner u 27. minutu, nakon što je Ebue prošao po desnoj strani i savršeno pronašao Danca na drugoj stativi. U samom finišu Sesk Fabregas je iznudio jedanaesterac, a zatim ga i realizovao za konačnih 2:0. 'Tobdžije' su se trijumfom približile Junajtedu na dva boda zaostatka.

Na Aptonu parku Vest Hem je zabeležio vitalnu pobedu protiv Hal Sitija, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. 'Čekićari' su do šestog ligaškog trijumfa stigli pogocima Valona Behramija u trećem, Karltona Kola u 59. i Žulijena Fobera u 90. minutu.

Premijer liga, 27. kolo:
subota:
Everton – Mančester Junajted 3:1
Biljaletdinov 19, Gosling 76, Rodvel 90 - Berbatov 16
Arsenal – Sanderlend 2:0
Bentner 27, Fabregas 90
Vulverhempton – Čelsi 0:2
Drogba 40, 67
Vest Hem – Hal Siti 3:0
Behrami 3, Kol 59, Fober 90
Portsmut – Stouk 1:2
Pikijon 35 - Hut 50, Dijao 90
nedelja:
Blekburn – Bolton 13h
Aston Vila – Barnli 15h
Fulam – Birmingem 16h
Mančester Siti – Liverpul 16h
Vigan – Totenhem 17.15h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve