FIFA: Meč u Litvaniji nije sumnjiv

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da nema dokaza o sumnjivim kladioničarskim uplatama za utakmicu Litvanija - Srbija u kvalifikacijama za SP.

Izvor: B92, Beta Srbija, Litvanija, Bugarska
Podeli

Evropska fudbalska unija nedavno je suspendovala glavnog arbitra sa te utakmice, Bugarina Antona Genova, zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju utakmica. Genov je na meču Litvanija - Srbija dosudio dva penala za domaćina koji je golovima sa bele tačke pobedio sa 2:1.

FIFA je saopštila da njen sistem nadgledanja utakmica i ponuda u kladionicima širom sveta nije uočio nikakve nepravilnosti pred pomenutu utakmicu koja je odigrana 14. oktobra.

Taj meč nije imao rezultatski značaj, jer je Srbija nekoliko dana ranije pobedila Rumuniju sa 5:0 i osigurala prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi.

UEFA je suspendovala Genova jer je dosudio četiri penala, po dva za obe ekipe, na prijateljskoj utakmici Makedonija - Kanada, koja je odigrana 14. novembra. U tom meču Makedonci su pobedili sa 3:0.

Genov je sudio i prijateljsku utakmicu koju su odigrale reprezentacije Bugarske i Srbije i Crne Gore (SCG) u Sofiji 9. febuara 2005. godine. Na toj utakmici su debitovali SImon Vukčević i Nikola Trajković, a meč je završen bez golova, 0:0.

Bugarski arbitar nalazi se na sudijskoj listi FIFA od 1999. godine.

Fudbal

Herta pozajmila Gekasa

Poslednjeplasirani tim Bundeslige, Herta saopštila je da će igrač Bajera iz Leverkuzena Teofanis Gekas od januara igrati na šestomesečnoj pozajmici u Berlinu.

Fudbal četvrtak 17.12. 17:58 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu