Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.12.2009.

17:43

PAO otpustio Ten Katea

Grčki Panatinaikos raskinuo je ugovor sa Holanđaninom Henkom ten Kateom, pa će tim u nastavku sezone voditi selektor mlade reprezentacije Nikos Nioplijas.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Odluka o smeni trenera bila je potpuno neočekivana, jer Panatinaikos igra veoma dobro u šampionatu Grčke i sa deset pobeda iz 13 kola nalazi se na drugom mestu, sa bodom manje od branioca titule Olimpijakosa. PAO se nalazi i pred plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope. Kolo pre kraja 'zeleni' se nalaze na drugom mestu u grupi F sa tri boda prednosti nad Dinamom iz Bukurešta.

Uprkos veoma dobroj formi ekipe, koja ima šansi da prvi put posle 2004. godne osvoji titulu prvaka Grčke, navijači i mediji zamerali su 54-godišnjem Holanđaninu zbog preterane rotacije igrača i isuviše defanzivne formacije 4-2-3-1 koju uporno forsira .

Predsednik kluba Nikolaos Pateras na kraju je popustio pod pritiskom i odlučio da raskine ugovor sa Ten Kateom.

Ten Kate je preuzeo Panatinaikos u junu prošle godine i protekle sezone uspeo je da prođe prvu fazu takmičenja u Ligi šampiona. U osmini finala Panatinaikos je izgubio od Viljareala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve