Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2009.

16:31

EP U21: Hrvatska - Srbija

Mladu reprezentaciju Srbije u utorak od 17.30 časova u Varaždinu očekuje najvažniji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine sa Hrvatskom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativci su u Varaždin stigli u ponedeljak u jutarnjim časovima, a atmosfera u gradu je mirna, i još uvek nema euforije, dok lokalni mediji tvrde da su ’orlići’ favoriti i da bi sve osim pobede Srbije bilo veliko iznenađenje, i skoro niko ne pominje mogućnost da do pobede dođe Hrvatska.

Od izveštača B92 Vladimira Đorđevića:



Atmosfera u Varaždinu je mirna, verovatno jer je radni dan, i još uvek nema euforije, ali će je sigurno biti u utorak, kada bi trebalo da dođu i Bed Blu Bojsi, koji su dolazak u velikom broju najavili na svom zvaničnom sajtu. Meštanima je bilo zanimljivo što vide reprezentativce Srbije koji se normalno šetaju gradom, i čak su se slikali sa njima, dok su jake policijske snage raspoređene oko hotela u kojem je smeštena srpska delegacija.

Srpski reprezentativci su oduševljeni istorijskim uspehom A selekcije i plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali i svojom pobedom nad Kiprom u petak, i ističu da je ona podjednako važna. ’Orlivći’ su dosta uzdržani u prognozama, ali tvrde da idu na tri boda, a to bi značili da su jedan teret, jednog protivnika, skinuli s leđa. Što se tiče atmosfere igrači su istakli da su navikli na provokacije i da vrlo dobro znaju šta ih čeka, ali da to neće uticati na njih.

Hrvatski mediji se još uvek osvrću na neuspeh prvog tima, kojem su ostale samo teoretske šanse za plasman u Južnu Afriku, dok neke novine tvrde da Bilić podneti ostavku, ali pišu i o skandalima igrača tokom vikenda zbog kojeg su dvojica mladih reprezentativaca naknadno pozvana u tim za utakmicu sa Kazahstanom.

Ladić: "Nismo slabiji od Srbije"

Selektor mlade reprezentacije Hrvatske Dražen Ladić optimista je pred duel sa srpskom selekcijom.

"Iako je reprezentacija Srbije favorit na papir,u tvrdim da individualno nismo ništa slabiji od njih. I jedni i drugi napravili smo kiks na startu kvalifikacija, pa je sada u maloj prednosti reprezentacija Slovačke. Međutim, mislim da će se pitanje pobjednika grupe rešavati ravnopravno između te tri reprezentacije“.

Meč počinje u 17.30 časova, a Ladić je najavio da će na teren istrčati sledeće sastav: Kelava - Tomečak, Maloča, Barbarić, Jozinović - Oremuš, Badelj, Jajalo, Perišić, Školnik - Kramarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve