Nova vest
Fudbal

Subota, 10.10.2009.

15:23

CONI odustaje od slučaja Kanavaro

Italijanski olimpijski komitet (CONI) saopštio je da bi kapiten fudbalske reprezentacije te zemlje, Fabio Kanavaro, trebalo da bude oslobođen optužbe za doping.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tužilac Italijanskog olimpijskog komiteta Etore Tori ocenio je da je Kanavaro koristio nedozvoljeno sredstvo kortizon kao lek protiv uboda ose. On je dodao i da će istovremeno dati preporuku Anti-doping tribunalu, koji bi trebalo da se sastane narednih dana, da fudbaler ne dobije nikakvu kaznu zbog ovog incidenta.

"Tužilac traži da slučaj Kanavara bude povučen", kaže se u saopštenju.

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije bio je pozitivan na doping testu 30. avgusta, a njegov klub Juventus saopštio je da je to rezultat korišćenja leka zbog uboda insekta dva dana ranije.

Fudbaleru Juventusa je lekar posle uboda ose namazao oteklinu kremom koja sadrži kortizon pre nego što je dobio dozvolu za izuzeće sa testiranja iz terapeutskih razloga.

"Zdravstvena komisija CONI zatražila je da se overena pismena potvrda lekara koji je prepisao lek pridoda dokumentaciji. Dok se to ne dogodi, sportista se smatra pozitivnim na doping kontroli", saopštio je ranije CONI.

Tridesetšestogodišnji Kanavaro je zbog toga suspendovan i u subotu neće neće igrati za 'Azure' protiv selekcije Irske.

"Drago mi je što su me nadležni organi oslobodili optužbe. Prepoznali su moje dobre namere i profesionalno ponašanje. Iskreno, nisam ni sumnjao u konačno odluku, ali sam razočaran što je jedna takva sitnica dovela do velikih kontroverzi", rekao je Kanavaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve