Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2009.

12:14

Eduardo propušta Katar i Kazahstan

Reprezentativac Hrvatske i fudbaler Arsenala Eduardo neće igrati na odlučujućem kvalifikacionom meču za SP, koji će 'vatreni' igrati protiv Kazahstana.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Selektor hrvatske Slaven Bilić bio je prinuđen da u nacionalni tim pozove debitanta Nikicu Jelavića, koji igra za Bečki Rapid, pošto Eduardo ima problema sa povredom butnog mišića.

Hrvatska će 8. oktobra, kod kuće, odigrati prijateljsku utakmicu sa Katarom, a potom, šest dana kasnije, izabranici selektora Bilića putuju u Kazahstan gde će odigrati odlučujući meč za plasman na Mundijal 2010.

Sumnjamo da će Eduardo uspeti da se oporaviti do duela sa Katarom i Kazahstanom. Selektor Bilić je zato odlučio da ga u reprezentaciji zameni Nikica Jelavić“, kaže se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Hrvatskog fudbalskog saveza.

Jelavić (24), koji je u četvrtak bio strelac za Rapid u meču Lige Evrope protiv škotskog Seltika (1:1), u karijeri je četiri puta nastupio za mleđe reprezetativne selekcije, ali još uvek nije debitovao za A tim.

Hrvatska bi pobedom protiv Kazahstana mogla da osigura drugo mesto u Grupi šest, a time i plasman u baraž za Mundijal. Međutim Hrvati će biti sigurni putnici u Južnu Afriku samo ukoliko Engleska, koja se već plasirala na SP, izbegne poraz od Ukrajine 10. oktobra.

Tabela:
Engleska 8 8 0 0 24
Hrvatska 9 5 2 2 17
Ukrajina 8 4 3 1 15
Belorusija 8 3 1 4 10
Kazahstan 8 2 0 6 6
Andora 9 0 0 0 9

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu