Nova vest
Fudbal

Petak, 25.09.2009.

23:18

Bohum slavio u Nirnbergu

Fudbaleri Bohuma pobedili su u gostima Nirnberg rezultatom 1:0 u sedmom kolu Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugu pobedu sezone rurskoj ekipi doneo je Argentinac Dijego Klimovic pogotkom u sedmom minutu. Pobeda je Bohumu donela uspon iz zone ispadanja do 12. mesta, dok je klub iz Frankonije sada na 16. poziciji, koja vodi u baraž.

Nirnberg je lošu seriju mečeva pred svojom publikom nastavio trećim porazom u četiri nastupa. Bohum je iz prvog ozbiljnog napada, posle akcije Paula Frajera i Jurija Juta, zatresao mrežu "Kluba", koji nije uspeo da pogodi mrežu najslabije ligaške odbrane.

Bohum je i posle toga bio opasniji tim, Žoel Epale pogodio je stativu u 65. minutu, a domaćin nije bio blizu izjednačenja.

Sedmo kolo donosi nekoliko veoma interesantnih utakmica, a veliki derbi bivših evropskih prvaka igra se u subotnjem večernjem terminu, kada Bajern gostuje u Hamburgu.

Najveći lokalni derbi Nemačke igra se na Vestfalenu, gde Borusija dočekuje Šalke. Lokalni rivali sastaju se i 50 kilometara južnije, gde će Keln biti domaćin Leverkuzenu. Šampion Nemačke Volfzburg igra sa Hanoverom u derbiju Donje Saksonije.

Sedmo kolo
Nirnberg – VfL Bohum 0:1
VfL Volfsburg – Hanover 96
Borusija Dortmund – Šalke 04
Verder Bremen – Majnc
Keln – Bajer Leverkuzen
Ajntraht Frankfurt – VfB Štutgart
Hamburger SV – Bajern Minhen
Frajburg – Borusija Menhengladbah
Hofenhajm – Herta Berlin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu