Nova vest
Fudbal

Petak, 11.09.2009.

16:25

Kuzmanović predstavljen u Štutgartu

Fudbaler srpske reprezentacije Zdravko Kuzmanović predstavljen je kao novi fudbaler VfB Štutgarta, višestrukog šampiona Nemačke.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kuzmanović bi trebalo da za „Švabe“ debituje već u subotu, kada ekipa Markusa Babela gostuje u Hamburgu. Ekipa iz Virtemberga ove sezone će se takmičiti u Ligi šampiona, što je za standardnog reprezentativca Srbije bio još jedan veoma bitan motiv u izboru kluba.

"Dolaskom u Štutgart meni se ispunio san. Nijednog trenutka se nisam dvoumio. Odmah sam rekao da. Radujem se što ću igrati za ovaj klub, što ću nastupati i u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo stići i do titule prvaka Nemačke", rekao je Zdravko Kuzmanović na konferenciji za novinare.

Kuzmanović je za sebe rekao da voli da se takmiči i da može da igra na nekoliko pozicija u veznom redu, a takodje je izrazio uverenje da će u Štutgartu još napredovati.

Trener Markus Babel istakao je da je Štutgart uložio veliki napor da bi Kuzmanovića doveo iz Fiorentine i izrazio uverenje da će se 21-godišnji fudbaler brzo uklopiti u novu sredinu.

Generalni menadžer Štutgarta Horst Helt naveo je da taj klub već dugo prati razvoj Kuzmanovića i da je o njemu prikupio mnogo informacija.

"Svi utisci su bili pozitivni. Zdravko je upravo tip igrača koji nam je nedostajao i vrlo smo srećni što je sa nama", istakao je Helt, dok o toplom dočeku Kuzmanovića govori i podatak da mu je cela ekipa aplaudirala po povratku sa duela reprezentacija Srbije i Francuske.

Taj duel završen je bez pobednika 1:1, što je rezultat koji je Srbiju značajno približio plasmanu na Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve