Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.09.2009.

14:48

SP2010: Srbija - Francuska (21h)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da je predstojeći duel sa selekcijom Francuske predstavlja nešto više od igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Srbije Radomir Antić izjavio je da će njegov tim pokušati da prenese veliku euforiju,prisutnu pred meč kvalifikacija sa Francuskom, na teren i osigura plasman na SP. On je takođe izrazio nadu da će fudbaleri Srbije iz tog istorijskog duela izaći kao pobednici i novi učesnici Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine.

"Osećam se privilegovano što ću biti učesnik ove istorijske utakmice. Za mene će to biti više od igre. Imamo momke u koje treba verovati. Svestan sam očekivanja, učinićemo sve da euforiju među navijačima pretočimo u energiju na terenu", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Antić je sopštio da reprezentativcima još uvek nije rekao ko će igrati u duelu sa ’trikolorima’.

"Igrači verovatno mogu da naslute, ali ne znaju sigurno ko će biti u timu. Želim da svako od njih večeras ode da spava sa željom da u sredu istrči na teren", objasnio je on.

Selektor Srbije je ocenio da se ekipa dobro pripremala tokom poslednjih deset dana i da je svaki igrač spreman da pruži maksimum.

"Kada sam preuzeo funkciju selektora, rekao sam da imam nekoliko želja. Prva je bila da napunimo Marakanu, što se desilo. Takođe, rekao sam da se u Južnu Afriku ide iz Beograda i sada se zaista nalazimo u takvoj situaciji", rekao je on.

Srbija je prva u Grupi sedam sa 18 bodova, četiri više od Francuske i u slučaju pobede, 'orlovi' će dva kola pre kraja kvalifikacija osigurati plasman na predstojeći Mundijal.

Antić je rekao da izuzetno ceni francusku reprezentaciju i da ne želi da se bavi navodnim sukobima igrača 'trikolora' sa selektorom Remonom Domenekom.

"Imam veliko poštovanje prema francuskoj reprezentaciji, bivšem svetskom i evropskom prvaku, ali verujemo u sebe. Ne želim da dajem ocenu onoga što se događa u njihovoj ekipi", poručio je on i dodao da očekuje veliku podršku navijača na Marakani, koja bi trebalo da bude vetar u leđa selekciji Srbije, ali i da na pravi način dočeka goste iz Francuske.

Duel Srbije i Francuske igra se u sredu od 21 sat na beogradskoj Marakani, a karte za ovaj meč su rasprodate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve