Fudbal 120

Utorak, 08.09.2009.

14:48

SP2010: Srbija - Francuska (21h)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da je predstojeći duel sa selekcijom Francuske predstavlja nešto više od igre.

SP2010: Srbija - Francuska (21h) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

čika laza

pre 14 godina

Bas me briga za glupi fudbal!
Ja cu vece provesti sa mojom devojkom koju volim najvise na svetu i koja vredi vise nego svi fudbaleri zajedno!!!
(Thor, 9. septembar 2009 20:03)

bravo kralju, najpametniji komentar večeras

londoner, al Srbin!!!!!

pre 14 godina

najveci pozdrav iz Londona, ajmo majstori do pobede, molim vas...vec danima ih sve gushim na poslu kako sigurno razbijamo Francuze...ajde moliiiim vas...sada il' nikad..

Thor

pre 14 godina

Bas me briga za glupi fudbal!
Ja cu vece provesti sa mojom devojkom koju volim najvise na svetu i koja vredi vise nego svi fudbaleri zajedno!!!

milan adzic

pre 14 godina

Sve strukture drzave, pa cak i ministarka , upregli su se da nas ubede de ne zvizdimo francuskoj himni! Ma necemo zvizdati francuzima, vec treba poslusati drzavne organe i navijati za francuze...hahahahah

Goran

pre 14 godina

Bolje da moj komentar zvuči kao teOrija zavere, ALI mene jedino plaši situacija da FRANCUSKA MORA NA SP! Imaju predesednika UEFE, imaju rezultate na velikim takmičenjima, inaju veliku i uticajnu zemlju, a igraju protiv "male" Srbije!!! Savršena prilika da se nešto odradi "ispod žita"!!! Inače, nemaju šanse protiv Antića i orlova!!! -JA TE VOLIM SRBIJO-

nikola

pre 14 godina

Ne bih voleo da se zvizdi Francuskoj himni, ali bas bi voleo da se nesto Francuzi nadure i napuste teren pa da FIFA registruje rezultat 3:0 za nas, a Francuzi da ne odu ni u baraz. Ne mogu da se setim koja je reprezentacija skoro isto tako pretila da ce napustiti teren ako im izvizdimo himnu.Nisam siguran ni da je bio fudbal u pitanju, ali znam da je bilo... Oni nama bacaju bombe, ali nije uredu da mi njima zvizdimo himnu.

gogi

pre 14 godina

idem sa posla (begam) ranije kuci da se psihicki pripremim...sef mi kaze:"vi ste Srbi ludi, ovi Englezi okolo nece ici u bar da gledaju svoj tim a vi u stilu ma ko j... posao"...kolega sa posla je tu sa sinom na severu, nisu mogli naci karte za zapad...bivsi komsija koji se vratio u Novi Sad je tu na severu sa bratom...'ajde da i mi pobedimo jedan zvucan tim...evo par poruka sa FIFA sajta "Come on serbian brothers! Russia believes in you!! 1-0 win for Serbia, Ivanovic will score! GREETINGS FROM RUSSIA!
"Well,, if Serbia can scrape up at least a tie at home,, they will win the group and France will have to go fishing in the play-offs. Either way,, both will qualify for S.A. I have a great respect for Serbia for the Great Germany-Yugoslavia rivalries. Just don't get blown out 6-0 like you did in 2006."
pozdrav iz Kanade

ofk

pre 14 godina

Tole Karadzu direktno saljite u Afriku trab nam takav mag tamo.....realno gubimo...imaju bolje igrace na svim poyicijama ali nisu u formi sto je nasa sansa za nereseno

Cooltywattor

pre 14 godina

Sta napravise od jedne utakmice koja se u evropi igra svaki dan.Pa ti francuzi to tako ne shvataju a kod nas neko prizivanje na 2 svetski rat ,istoriju,ljubav medju narodima...uzas koji smo mi pacenici..mesto da se trudimo da pobedimo mi prizivamo neke sudbonosne datume,emocije,transparente i mastarije STOP DELIJAMA
(ofk, 8. septembar 2009 21:37)

Kako to ti Francuzi shvataju ili ne shvataju najbolje je pokazao Galasov izraz lica posle utakmice sa Rumunima, kad je ćušnuo kamermana koji ga je snimao dok je izlazio sa terena, ali to je njihov problem.

Što se mene tiče, VEČERAS SE IGRA FINALE SVETSKOG PRVENSTVA!

Mislim da su Pevci zreli za supu.
Orlovi, prijatno!

Dani

pre 14 godina

Dragi Navijači, apelujte na naše ljude koji dođu na „Marakanu“ da ne zvižde „Marseljezi“. Ona nije samo himna Francuske već i slobode, a mi smo jedan od naroda koji je u istoriji najviše ginuo za slobodu. Srećno!

Sale iz Milana

pre 14 godina

Danas ne postoje ni Zvezda ni Partizan,samo SERBIA.Nemojte da se ponavljaju ruzne scene kao ranije,nego jednom budite zajedno,da se sever i jug sloze,da budu jedno bice.DAJ BOZE DA SE SRBI SLOZE.

MiljanV

pre 14 godina

Ne volim kada se diže euforija u našoj zemlji pred neki važan duel, nismo dovoljno jaki da savladamo pritisak takve atmosfere. Nema potrebe pričati o istorijskoj utakmici, kada ih je već bilo i biće ih još! Ovi mlađi ne pamte kakvu je atmosferu pravila naša televizija uoči meča sa Englezima kod nas u jesen 1987. I sad se sećam čuvenog "Dođite na utakmicu stoleća!". I onda je napravljena takva loša atmosfera da nas onih 0-4 u 24. minutu više ohladilo nego sva ona kiša koja je padala ko za inat, valjda da nam pokaže da smo suviše zagrejani! I šta je bilo, do kraja samo Srećko Katanec za 1-4. A isto kao Francuze u Parizu, mogli smo da dobijemo Engleze na Vembliju, da je Zlatko Vujović bio malo koncentrisaniji. I opet se ponavlja ista priča, samo ne bih voleo da ovi koji traže pobedu budu zadovoljni i sa nerešenim ako stvari ne krenu od početka kako treba. Navijajte i kad gubimo kao uoči meča. Idemo na pobedu, a zadovoljni i nerešenim. Nemoj da lečite kompleske time što mislite da moramo da pobedimo. Da li ste možda bolji od Francuza u bilo čemu pa tražite da fudbaleri nadoknade vaše neuspehe. Ipak ćemo da pobedimo, nadam se 5-0, kao nekad SFRJ Engleze ili Italijane. Uostalom nama su Francuzi uvek ležali u kvalifikacijama, poslednji put pred SP 1990. u Italiji.

Bosko Zenga & Valter Djurovski

pre 14 godina

Prenosim odlicne stihove koje je nik "nislije" ostavio kao komentar na sajtu jednih dnevnih srpskije novina. Pesma je vr' brate!

nislije | Sreda, 9 Septembar 2009.11:20h
"Pune tribine srpskih navijača, sve brat do brata, složno iz inata, sad grmi pesma srpskih huligana,
iz jednog kopa, na kolena Evropa - ale aleee ale aleee, alea lea lea leee, ale aleee ale aleee, ajmo Srbi lea leee!"

Cvetko

pre 14 godina

Neven Subotić je "promaja"! Najviše se bojim njegovih "uzleta" u prazno! Mi smo dobri u vazduhu ali smo po levoj strani loši po zemlji! Tu je još i Milijaš. Strahovit pritisak će biti na našu levu stranu! Šteta što nemamo desnog beka pa da Ivanović može da igra u sredini u paru sa Vidićem!Antić je dovoljno iskusan da igračima da psihološku podršku ali nisam siguran da su svi sposobni! Neverovatno je koliko fali igrač zadatka koji može da ukoči Gurkufa da se ne razmaše! Duljaj je takav....
Znam da možemo...Nadam se da je došlo novo vreme, nagledao sam se Španije, Engleske, Nemačke, Italije...i nikada nismo pobedili kad je bilo gusto! Moramo da im damo dva gola!
Srećno ORLOVI!
Cvetko

Ivan M

pre 14 godina

Probajte i ove linkove za tekmu:

www.atdhe.net
www.justin.tv
www.ustream.tv

Ima ih jos puno, ali za ove znam i verujem da ce prenositi.

Solskjaer20

pre 14 godina

Hoce li nastupiti na utakmici onaj beloglavi orao od Tibora Buze? Cuo sam da je novi Javier Zanetti!
Salu na stranu, bez srljanja, samo hrabro, i bod je kao kuca!

platini

pre 14 godina

Bilo je to jedne prohladne septembarske noci na stadionu Marakana u Beogradu. Niko nije zvizdao marseljezi. A onda... onda su srbi dali 3 komada! Istrgnuto iz dnevnika.

pchela

pre 14 godina

@Delije:
Koji ste vi kompleksasi od zapada, to je strasno. Da, evo vec zamiljam kako Francuze "pogadja" nas besmisleni transparent i minut tishine. Sta je vama ljudi?! Pa niko vishe u Evropi nije iskompleksiran kao nacionalisti Srbi. Mogu samo da nam se slatko nasmeju, a mi cemo da im pljunemo pod prozor, dalje da sanjamo o Parizu, Londonu i ostalim evropskim prestonicama

Shomcke

pre 14 godina

Ma sve je jasno... samo ofanzivna postava moze da donese dobar rezultat! Francuzi su najtanji u odbrani i tu ih treba stisnuti i nedozvoliti im da se razmahnu na sredini i u napadu, bez obzira sto je nasa odbrana fantasticna! Dakle, treba pruziti sansu brzim igracima koji ce igrati presing na sredini, i tako dovesti protivnika u nezavidnu situaciju! Licno mislim da ce najbolji posao da odrade Krasic i Kacar! U ovakvu koncepciju se ne uklapaju Milijas- dakle treba dati sansu Kuzmanovicu na mestu centralnog veznog, a na mestu zadnjeg veznog Stankovic, koji bi mogao svojim iskustvom jako dobro da odigra na toj poziciji, mada za reprezentaciju nije pruzio ni deo onoga sto je odigrao u Interu i Laciju. Napad- Jovanovic bez sumnje, igrac koji moze da resi ovu utakmicu, a pored njega Lazovic, jer se decko zaista trudi na svakoj utakmici na kojoj dobije priliku, i gotovo nikad nije podbacio. Odbrana je toliko standardno dobra da filozofije nema! Ivanovic, Vidic, Subotic i Lukovic (Kolarov). Stojkovic je siguran na golu mada mi ne uliva poverenje to sto je bez kluba, ali boljeg nemamo. Jos "samo" srce na teren, i svetsko prvenstvo dobija novog ucesnika!

marakana

pre 14 godina

za kim br 73..brate svaka cast za komentar...pogledajte svi link , molim vas...da vidite gde se igra tekma...to cisto za one sto misle da nasa marakana nije marakana.:)

Luka CG

pre 14 godina

Za ovaj 57. komentar o nepostovanju Srbije u svijetu..

Zvanicni sajt FIFA-e. Engleska i SRBIJA mogu da ovjere plasman, a Danska, Slovacka i tako dalje "takodje mogu da izbore vizu"...

http://www.fifa.com/worldcup/news/newsid=1099391.html#england+serbia+verge

Darko

pre 14 godina

Brane pod brojem 57 potpuno si u pravu.Citam po sportskim sajtovima prema nama je odnos kao da smo San Marino!!!Moramo da ucinimo nesto veliko da bi nas zapamtili!!!

dule pfc bg

pre 14 godina

Pricam ja danas sa Riberijem i pitam ga:
Ribi(tako ga ja zovem),jel ti rekao Gasol kako je to kad te neko posalje po burek?
On kaze ne.
Ja: Steta,trebace ti...

Nox

pre 14 godina

Slutim sutra u novinama naslov: “ORLOVI OČERUPALI PETLOVE!!!”
Daće Bog da večeras cela Marakana, svih 50 000 ljudi posle utakmice siđe na teren i da svi zajedno, neko na stadionu, neko na trgovima proslavimo plasman u Južnu Afriku. Verujem da se ni Lukić ne bi ljutio ako bi navijači u ludilu radosti pocepali mreže, polomili stative, poneli busene trave za uspomenu, samo da ostvarimo ovaj istorijski trijumf!
Za kraj, jedna poruka našim fudbalerima (voleo bih da se neko iz tabora naše reprezentacije seti pa da im kao nekad recimo major Gavrilović, ili Miloš Obilić, podigne adrenalin pre bitke):
I TI VIDIĆU, I TI STANKOVIĆU, I TI ŽIGIĆU, I TI JOVANOVIĆU, I TI IVANOVIĆU I SVI VI OSTALI SRPSKI MAJSTORI FUDBALA, KAKVI BUDETE DANAS, BIĆETE DO VEKA!!!

Okus Pokus

pre 14 godina

Da vam kazem sta ce biti: pobedjujemo 6-2!!! Zigic daje dva gola u prvih 20 minuta; Francuzi smanjuju na 2-1 ali pred samo poluvreme dajemo jos jedan gol za 3-1;
Na pocetku drugog poluvremena pritisak Francuza, ali umesto da daju gol primaju cetvrti, (moguce da to opet bude Ziga), pa malo kasije peti. Vracaju se na 5-2 ali to je sve sa njihove strane. Pred kraj nasi iz kontre upisuju sesti pogodak. 6-2 za Srbiju!

Zasad deluje ludo i blesavo, ali "vidimo se" veceras. Ima da se redjate da vam gledam srecu... 6-2!!!!

comy SB

pre 14 godina

a koliko ima od 07:20 do 21:00 sati..minuta.. godina...prica ...nista nego ranom zorom lav u ruke pa ko doceka... vidice 3 jankovica i 3 zigica... i 200 miliona srba kako se raduju...ajd ziveli

Jaromir

pre 14 godina

svaka ti je na mestu Radomire! Samo jos da smestimo francuzima .. )
Stojkovic, Ivanovic, Vidic, Lukovic, Obradovic, Kacar, Stankovic, Krasic, Jovanovic, Lazovic, Zigic i 3-1 krajnji rezultat ... Iz X-a za kladionicare .. )

Gaja

pre 14 godina

Čitam ove komentare u vezi kosarkasa i zaključujem jedno. Mi smo jako nerealni. Ove mlade i talentovane momke dizemo u nebesa poslije jedne realne pobjede, i onda ih pljujemo poslije poraza. Ja bih iskreno volio da mi večeras pobjedimo Francusku, ali se bojim da bi najbolje za nas bilo da izgubimo, čisto da se spustimo na zemlju, ali da se svakako kasnije plasiramo na SP. Jer ako večeras pobjedimo mi ćemo istog trenutka upisati zlatnu medalju na SP. I kad onda ispadnemo u grupi ili osimi finala biće "drvlje i kamenje" na igrače i selektora. Po meni je realno da odemo na SP, ali je realno i da ne prođemo dalje od četvrtfinala.

SrleNis

pre 14 godina

Iskreno receno, bojim se ove velike euforije i pritiska sa strane medija i navijaca.Nije to dobro po nas mentalitet.Uvek kada smo igrali neke vazne tekme mi smo podbacili.Tesko ce igraci uci u igru hladne glavne i borbenog srca kada se o ovoj utakmici pise kao da se radi o zivotu i smrti.
Ajmo malo da spustimo loptu svi i da im damo da disu!!
Objektivno receno, individualna klasa je na francuskoj strani,ali nama treba biti jasno da smo jaciji kao tim i trebamo se sto vise ugledati na nemce koji svaku tekmu odrade sa maksimalnom borbom i koncentracijom, bez neke leprsave igre.Jako,cvrsto,energicno,mudro i pametno, pa neka na kraju bude 1:0 ili 1:1,bitno je,da je konstelacija tabele na nasoj strani i to trebamo iskoristiti.Nije bitno dali cemo se kvalifikovati vec danas ili tek protiv rumune ili litvance, samo je bitno drzati francuze na odredjeno rastojanje i to je to.
Napreeed Srbijoooo

branko

pre 14 godina

Ma vazno je da se neko smeje u ovoj zemlji.Nadam se da ce gos. Antic ostati da zivi u Srbiji i posle svetskog prvenstva.Zeleo bih i da ostavi izvestaj sa svetskog prvenstva da znamo sta se desilo, a imali smo tako divnu, familijarnu atmosferu. Mi smo uopste poznati po familijarnosti i kumstvima.Setite se Petka.A da ode na vreme Jeremic u poset u Rumuniji i Litvaniji.

Gasovic Zlatko

pre 14 godina

DOSTA VISE kad vas vidim na balkon skupstine mozemo pricati o fudbalu.Obratite paznju na vrh evrope gde su odbojka,vaterpolo,kosarka

Brane

pre 14 godina

Evo kako nas gledaju i postuju u Americi i svetu....LONDON (AP)—Spain and England are among five European teams that can secure a spot in the 2010 World Cup on Wednesday.

France could be left with just the playoffs and Portugal may be all but out.

Serbia, Denmark and Slovakia can also advance, although the Danes and Slovakians need a win coupled with other results going their way.

Mi smo im zadnja rupa na svirali...

Daca

pre 14 godina

Dragi Boze, taman kad sam mislila da ovaj covek ne moze da bude veci bioskop (svojom teatralnoscu, pricanjem o sebi u 3. licu i tesko varljivim frazama... a i izgledom, realno..), on se OFARBAO U NARANDZASTO!!!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!
Doterao se za utakmicu!
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaahaaaaahahahahahahahahaha!
Izvinite, ali pukoh!!!

A s obzirom na ovu propagandu kao da se ide u rat, a ne na utakmicu u grupi za kvalifikacije, kojom ce uciniti da se fudbaleri Srbije uka.e od straha, verujem da ce i oni puci. Zato 3:0 za Francuze je realno, pa me vi sad pljujte do besvesti, samo sam objektivna!
Caos svima

puf Pomozite eSrbiji: http://www.kide83.com/erepublik/?ime=ivicaSR

pre 14 godina

@(Delije, 8. septembar 2009 16:10)
Ufff, najezio sam se, svaka cast... POTPIS i od mene

Srbo

pre 14 godina

Za lika koji je napisao pod 20. Kako to da svi razumeju Antica i sta on misli samo ti ne razumes? U svetu se svaki dan igraju ovakve utakmice? Kako si lupio!!! Svaki dan u svetu se igraju utakmice koje odlucuju plasman za svetsko prvenstvo? Svaki dan zemlje igraju kod kuce prvi put kao samostalna drzava za plasman na svetsko prvenstvo? Mene interesuje jel ti ovako svaki dan lupetas?

dudu

pre 14 godina

Bice 3-0 ili 3-1 za Francusku.Napravice nas smesnim veceras.Hteli mi to da priznamo ili ne kvalitet kad-tad ispliva na povrsinu.A ovoliko sam skeptican zbog toga sto nasi,zajedno sa selektorom ne razmisljaju na koji nacin da se nadigravaju i na taj nacin dobiju utakmicu,vec kako mogu da umuljaju jedan gol,a najsrecniji bi bili kad bi ga i rukom dali.Na taj nacin smo vec jednom otisli na SP pa smo naleteli na Argentinu i primili 6 komada.Kao i svaki pravi ULTRAS,mislim na Italijanske Ultrase bicu neutralan veceras.Za mene na Svetu postoji samo jedan tim,a on ne nosi ni crvene,ni plave ni bele vec crno-bele dresove.A oni koji u EVROPI nemaju sta da gledaju moraju da navijaju za Srbiju.

Momcilo

pre 14 godina

Secam se naseg susreta pre godinu dana, i po mom misljenju, u prvom poluvremenu smo imali nasu najbolju igru u poslednjih 5-10 godina. Ne mora svako da se slozi sa prethodnom recenicom, ali setite se bar jedne prilike francuza iz tog dela igre! Nula! Jankovic je odigrao poluvreme svog zivota, Kacar takodje. Tada smo trcali kao sumanuti i pritiskali ih po celom terenu. Steta sto smo u nastavku pali posle onako vrljavih golova, ali tako je to u modernom fudbalu - nista bez fizicke spreme. U svakom slucaju, taktika je bila dobra. Francuzi ni tada nisu bili nista bolji na tabeli nego sada, i to treba da iskoristimo. To je bilo samo nekoliko dana posle njihovog poraza u Becu. Protiv tako jakih ekipa moras da pokazes zube, u suprotnom, ako ti otkriju strah gotov si. Onoga trenutka kad budemo poceli da taktiziramo i jurimo nereseno, sahranice nas. Individualno su jaci od nas, ali ih vodi ocigledno pogresan covek. Ako to sada ne iskoristimo, kad cemo?!

P.S. Primili su u Becu tri komada iz prekida, i u Parizu jos jedan od nas. Sutra da padne bar jedan takav, bar u tome smo dobri! :)

Pozdrav

gogi

pre 14 godina

onaj koji nema sta da izgubi je daleko opasniji od onoga koji ima vise opcija...igraci i selektor uporno tvrde (mada cisto sumnjam da mnogi mogu da izgovore onoliko prosto prosirenih recenica koliko je napisano u clancima)kako je i bod dovoljan sto samo od sebe govori kakav ce pristup igri da bude u pocetku...od pocetka gosti imaju igraca vise (pantelic; zadnji stub francuske odbrane; veoma pouzdan u dodavanju trikolorima)...oko mladog subotica duva na sve strane...slazem se sa momcima koji kazu da kada jednom (to jest po prvi put) pobedimo zvucno ime onda imamo cime da se hvalimo...sve u svemu neka vam je bog na pomoci sutra

banjalukapfc

pre 14 godina

Moje mišljenje je(ako će uopšte biti i objavljeno):
Svi se mi ovdje pomalo pravimo pametni i kao neki "stručnjaci",nema tu puno logike,osim-IGRAJTE FUDBAL!!!
Što znači,trčanje,borba,pas igra,centaršutevi,i naravno GOLOVI!!!
Pa,ljudi fudbal se i igra zbog golova,a ne za bonove,taktike itd.Kad god igramo ili klub,ili reprezentacija,sa jačim protivnikom,čita se-OPREZNO,PAMETNO,MUDRO,NE SRLJATI,itd.a kad slabiji dođu,onda NAPADAMO,SIGURNO POBJEĐUJEMO,SVE OSIM POBJEDE BILA BI KATASTROFA itd.E,sad,pa zar treba mi kad igramo sa jednom Žilinom,sa tamo nekim Gruzinima(Dinamo),ili Farska Ostrva,itd.A,čim su tu Portugal,Holandija,evo sad i Francuska,opet ista priča...
Znači nikad veličine biti nećemo,sila,i da nas se neko plaši,dok ne krenemo da igramo FUDBAL i da pobjeđujemo,a ne da gledamo ko je s druge strane,dosta više sa tim,čitav život ćemo da živimo tako kao osrednja i reprezentacija i takavi su nam i klubovi i na kraju igrači(čast izuzetcima).
Ajde,pokažite čitavom svijetu u svom narodu,da mi znamo da igramo i da se ne bojimo nikog,i da "grizete" i da idete na njihov gol a ne oni na naš,pa mi igramo na svom terenu!!!Dosta više taktike i razno-raznih smicalica,IGRAJTE FUDBAL!!!
Imate poz iz Banjaluke...

FeboZg

pre 14 godina

Rođen sam 1981. godine i od kada pratim fudbal ne sećam se da je naša reprezentacija(ma pod kojim imenom) pobedila bilo koju svetsku fudbalsku silu izuzev ako računamo pobedu nad Španijom posle produžetaka u Italiji 1990. Kad budemo pobedili bilo kad i bilo gde: Italiju, Englesku, Nemačku, Španiju, Brazil, Argentinu, Holandiju, Portugaliju ili možda Francusku, imaćemo čime da se podičimo pa će i svi komentari kako smo veliki tim imati malo više smisla. Ko zna, možda se već od sutra uveče nešto menja?
(Vasa, 8. septembar 2009 18:06)

Vaso kapa do poda..moj naklon..odavno nisam pročitao jedan tako iskren i prije svega realan komentar jednog od komšija...percipiraš stvari upravo onako kako treba...

ofk

pre 14 godina

(Delije, 8. septembar 2009 16:10)

Sta napravise od jedne utakmice koja se u evropi igra svaki dan.Pa ti francuzi to tako ne shvataju a kod nas neko prizivanje na 2 svetski rat ,istoriju,ljubav medju narodima...uzas koji smo mi pacenici..mesto da se trudimo da pobedimo mi prizivamo neke sudbonosne datume,emocije,transparente i mastarije STOP DELIJAMA

Ogy

pre 14 godina

Stojkovic-ivanovic,vidic,lukovic,dragutinovic-stankovic,milijas,jovanovic,krasic-zigic,lazovic
SRBIJA-FRANCUSKA 3:1(Stankovic7,Zigic 36,Krasic 63-Anri 25(penal)

Srpski Grobar

pre 14 godina

@guli66
Upravo to.Srbija IZNAD SVIH.Vi kojima ona ne valja,vi malodusni i bez karaktera i optimizma,vi i niste Srbi,tacnije nemate nista srpsko u sebi.Takvi nam ne trebaju

master

pre 14 godina

Odgovor za (Vasa, 8. septembar 2009 18:06)

Nazalost nasi fudbaleri i za vrijeme Jugoslavije su dokazali da ne podnose velike pritiske i da lako gube zivce. A sudije su uvjek bile protiv nas to se zna.. Evropski Brazilci al dzaba kad se izmedju svadjaju netreba nam protivnik. Sad je vrije da se stvari promijene i Antic je pravi trener i uvjeren sam u pobjedu protiv pjetlova. Pozdrav

guli 66

pre 14 godina

Zalosno je to sto neki srbi,neveruju u svoju reprezantaciju{a mozda i nisu srbi}njima na cast.Takvi i netrebaju da budu uz nas oni koji zele da bude{1-1,ili da izgubimo} imam jednu poruku za vas |"SRBIJA JE POBEDNIK" pa i ako izgubimo SRBIJA iznad svih!!!!

Grobar

pre 14 godina

@delije
Nisam verovao da cu ovo ikad napisati za jednog zvezdasa,ali:burazeru svaka cast!!!jednostavno posle tvog posta,nema vise sta da se dodaje i oduzima.POTPIS!!!

Vasa

pre 14 godina

Rođen sam 1981. godine i od kada pratim fudbal ne sećam se da je naša reprezentacija(ma pod kojim imenom) pobedila bilo koju svetsku fudbalsku silu izuzev ako računamo pobedu nad Španijom posle produžetaka u Italiji 1990. Kad budemo pobedili bilo kad i bilo gde: Italiju, Englesku, Nemačku, Španiju, Brazil, Argentinu, Holandiju, Portugaliju ili možda Francusku, imaćemo čime da se podičimo pa će i svi komentari kako smo veliki tim imati malo više smisla. Ko zna, možda se već od sutra uveče nešto menja?

NastyB

pre 14 godina

Uf, ovo mi se ni malo ne sviđa. I sam Antić je upao u zamku sulude srpske euforije. Zašto sulude? Prvo, još smo relativno daleko od plasmana na SP (još 9 bodova su u igri). Poslednja utakmica reprezentacije protiv Austrije je pokazala da igramo dosta loše, ali smo imali silne sreće. Ne računam ono zezanje sa desetkovanom Južnom Afrikom, a i tu je prvo poluvreme bilo užas. Sad igramo protiv reprezentacije koja nas je glatko pobedila u prethodnom susretu, pre manje od godinu dana. 19 godina nismo dobili ni jednu reprezentaciju od prvih 10 na svetu. Više od pola naših igrača nema sastavljene ni tri utakmice u ovoj sezoni. I umesto da se zbog ovih činjenica utiče na to da naši momci moraju da igraju hladne glave, kao da je prva utakmica kvalifikacija, sad im se pumpa u glavu da smo već na SP, da je ovo utakmica decenije, itd...
Nije da ne verujem u Antića i njegove igrače, ali mi, Srbi, garant smo ubedljivi svetski šampioni u preterivanju.
Evo, dovoljno je pogledati vest o košarkašima. Pobedili su indisponiranu Španiju i već 9 od 10 ljudi koji ostavljaju komentare na ovom sajtu pričaju o zlatnoj medalji i dočeku šampiona. E, posle jedne odigrane utakmice. A ovakvom euforijom je Partizan "pobeđivao" Apoel i Zvezda Slaviju. Nadam se da je Antić pametniji i da je novinar ovo izvukao iz konteksta cele priče.
I sve ovo nema veze sa našim sportistima i rezultatima, već sa našim naravima...

NAPRED ORLOVI

pre 14 godina

E, vidite, ovaj ''Sima'', prvi put gleda utakmicu, a da li bi je gledao da ne igramo protiv Francuske???
A, ja, kao i mnogi koji nismo propustali utakmice ni kada smo igrali protiv, Farana, Litvanije, Bugarske, Svedske itd.nismo uspeli da dodjemo do karte za sutrasnju utakmicu....Eee, samo mi je zbog toga krivo, ali svu srecu zelim nasima sutra, i nek se raduje ovaj ''sima''nasoj pobedi, a mi se vidimo na trgu, da proslavomo... ;),

Milan

pre 14 godina

Šta god Domenek i njegovi izabranici izjavljivali u medijima, činjenica je da Francuzi, hteli - ne hteli, moraju ići na pobedu. Da li će u toj nameri pokušati da nas od starta napadnu furiozno ili će se opredeliti za nešto strpljiviju varijantu - to samo oni znaju.

Imajući sve to u vidu, i mi raspolažemo sa dve osnovne opcije:
1. da se povučemo na svoju polovinu i vrebamo priliku iz povremenih kontri, što ne bi bilo mnogo pametno jer, koliko god bili kvalitetni u defanzivi, uvek je krajnje rizično puštati igrače poput Anrija, Riberija, Anelke... da vam se stalno "motaju" u opasnoj zoni.
2. da probamo da držimo loptu što više u svom posedu, ali i tu opet postoje dve varijante:
a) sporije građenje igre i tzv. "davljenje lopte" na sredini, što bi bilo teško ostvarivo s obzirom da će Francuzi bez sumnje igrati snažan presing;
b) brza razmena kratkih pasova sa pravovremenim izletanjem bočnih igrača u prostor, praćeno iznenadnim promenama težišta igre sa jedne na drugu stranu, što bi bilo idealno, ali samo selektor Antić zna da li su naši momci u ovom trenutku dovoljno utrenirani za uspešno sprovođenje takvog načina igre. Ako jesu, onda bi formacija 4-2-3-1 zbog svoje elastičnosti i rasporeda veznih igrača bila optimalna, mada Antić sa reprezentacijom ipak preferira 4-4-2 sistem.

Za koju god se varijantu bude opredelio, linije tima bi trebalo da budu kompaktne, kako po dužini, tako i po širini, upravo zbog onoga što je Deki Stanković rekao nakon razgovora sa Kivuom - da ne smemo da im ostavimo višak slobodnog prostora. Na taj način, i kada izgubimo loptu, bićemo u situaciji da izvršimo brz presing, dajući defanzivcima dovoljno vremena da se rasporede na svoje osnovne pozicije i tako pravovremeno zatvore prilaze našem golu.

Takođe, kretanje bez lopte je nešto na čemu moramo da insistiramo tako da čim bilo koji naš igrač dođe u posed lopte mora da ima najmanje dve bezbedne opcije za dodavanje. U tom smislu, bekovi bi trebalo da idu napred u onoj meri koja ih čini dostupnim kao podrška krilnim igračima kada su ovi prinuđeni da odigraju povratni pas, ali praćenje i zatvaranje francuskih bočnih fudbalera im je svakako prioritet.

Ako bi se selektor eventualno odlučio za formaciju sa jednim napadačem, smatram da bi Danko Lazović bio najprihvatljivija opcija: ume da se izvuče i vrati nazad da bi primio loptu, zna da stane na nju kada je potrebno, da uputi pravovremen pas, ali se ne libi ni da šutira sa distance kada god je prilika za to povoljna.

Rezultat: sa nerešenim bih bio sasvim zadovoljan, ali to ne znači da bismo u bilo kom trenutku trebalo da odustanemo od pobedničkih ideja.

ma nemojte!

pre 14 godina

Više od igre! Ma dajte selektore, molim vas. U svetu se takve utakmice igraju skoro savki dan. Zašto se od fudbala stalno pravi pitanje zivota i smrti. Uvek naprave euforiju i odna u 99 odsto slucajeva izgubimo. Dajte, bre, odigrajte profesionalno ono što vam je posao i nemojte stalno prizivate nekakve istorijske datume. Izgred, sramota je da na našoj državnoj televiziji, ali i na drugim kanalima, prate Ep u odbojci i košarci, našim trifejnim pdosrtovima, bez ikakvih specijalnih emisija, a pred KVALIFIKACIONU utakmicu u fudbalu pravimo danima se prave posebne emisije. Zasluzite fudbaleri rezultati da se toliko piše ovama, a ne da takve medijske privilegije uzivaju oni koji se plasiraju na keo veliko takmocenje jednom u osam ili 12 godina!

Geneve

pre 14 godina

Ulog je ogroman i gotovo je sigurno da cemo igrati povucenije. Nase sanse su prekidi (po obicaju) i kontre.
Navijaci moraju biti strpljivi pa makar igrali odvatno celu utakmicu. Pamtice se jedino rezultat i nadam se naveidjena atmosfera.

Timok

pre 14 godina

Po mom licnom misljenju Francuzi su protiv Rumuna igrali jako lep fudbal i imali mnogo sansi-moglo je bar 3-4 razlike da bude za njih.Ali Rumuni su pokazali da se borbenoscu i fanaticnoscu uz dobro postavljenu taktiku moze stati na crtu i velikim reprezentacijama kao sto je Francuska.
Protiv takvih pojedinaca,brzih i dobrih tehnicara sa neverovatnom kontrolom igre moramo se suprotstaviti najpre dobro izabranom taktikom-u to ne sumnjam nikad kad je Antara u pitanju.Zavisice od mnogo toga pitanje pobednika ali se iskreno nadam nasoj pobedi od 3-0 i to dva gola iz prekida a jedan iz brze kontre
Hvala i srecno SRBIJO!

Aца нс

pre 14 godina

Ју једва чекам сутра...сви у центар да гледамо и бодримо наше орлове!!!Ајмо СРБИ!!!!!!!!!!!!!

mua

pre 14 godina

Sutra u 9 na Severu!!! Jedva cekam da grune SRBIJA, SRBIJA... Boli me uvo za rezultat, samo neka se gine na terenu.
I da, ljudi NEMOJ da zvizdimo na protivnicku himnu. Nemoj da budemo dziberi kad smo face :)
NARED SRBIJA!!!

combe

pre 14 godina

U pravu je selektor treba da se postuje Francuska al i treba da se iskoristi trenutak da su u krizi i da sutra krenemo na pobedu i overimo vizu za J.Afriku.

Delije

pre 14 godina

Транспарент на француском језику, током интонирања Марсељезе „Наша туга што нисте исти као када смо заједно војевали за слободу света - већа је од звиждука” погодиће тамо где треба. Три транспарента видљива камерама, новинарима, на Северу, истоку и југу, три истоветна, само током „Марсељезе” и пун погодак.
Обавести се јавност о томе унапред, сви заћуте док иде химна Француза. Потом загрми „Боже правде” и..

.. и онда тајац. Званично, српски, навијачки (и не само навијачки) минут тишине - јер славних Француза више нема. И о томе се унапред обавесте они који обавештавају јавност. Просто је, остави се летак у прес-ложи. Минут тишине, први минут меча, зато што великог пријатељства два народа више нема.

Е, тек онда их одувамо са „Маракане”. У сваком смислу. И оном националном, да се не заборави да није лако више не звати све Французе „браћом”, као што су нас деде училе да јесте и да ће увек бити. И да се покаже да смо ми сами - већи од било каквог звиждука.

Srbin iz Bara

pre 14 godina

Zapamtite - VELIKA UTAKMICA koja će ostati za anale... 4:2 za Srbiju (8.septembar,15.25h). SAMO HRABRO NAPRED! Pa svi na Crvenu plažu - na žurku!!!

Sima

pre 14 godina

Jao ljudi...Jedva cekam sutra...To ce biti prvi veci mec koji cu da gledam...Nemate pojma koliko me drma ona pozitivna trema...Vidimo se sutra...

NAPRED SRBIJA !

roman

pre 14 godina

ne zvizdati marseljezi..platini and Co..bez potcenjivanja,nema logike..smekerski od starta..dobijamo..ajmo momci..i vi na travi..i mi okolo..vadimo vize sutra vece..

9 Mihajlović

pre 14 godina

Najrealniji sastav Srbije

1 Stojković

6 Ivanović
5 Vidić
16 Luković
13 Obradović

11 Milijaš
10 Stanković

17 Krasić
4 Kačar
14 Jovanović

15 Žigić

Da ne pametujem mnogo, Stojković je prvi golman, standardno.Ivanović i Vidić su nezamenjljivi, Obradović je do sada bio standardan.Luković je iskusniji od Subotića a u boljoj formi od Dragutinovića.
Kolarov je kod Antića u drugom planu, a i Obradović je brži.

Stanković, Milijaš, Jovanović i Krasić su standardni, Kačar je u odličnoj formi, može da igra iza špica, a i da POMAŽE NA SREDINI TERENA.

Žigić kao jedini klasični napadač, pomagaće mu Krasić i Lane po bokovima, odnosno Kačar iz drugog plana.

Prekid je naša velika šansa, tu smo medju najboljim timovima na svetu.Žigić, Ivanović, Vidić i Kačar su odlični u skok igri, francuzima je to slaba tačka.

NAPRED SRBIJA!!!

nišlija*

pre 14 godina

Molim vas ne dajte vise nikakve izjave, svaki put kada vidim neku novu izjavu mene jeza prodje...
Kad god su nasa ocekivanja bila visoka, zna se kako smo zavrsili!

Delije

pre 14 godina

Транспарент на француском језику, током интонирања Марсељезе „Наша туга што нисте исти као када смо заједно војевали за слободу света - већа је од звиждука” погодиће тамо где треба. Три транспарента видљива камерама, новинарима, на Северу, истоку и југу, три истоветна, само током „Марсељезе” и пун погодак.
Обавести се јавност о томе унапред, сви заћуте док иде химна Француза. Потом загрми „Боже правде” и..

.. и онда тајац. Званично, српски, навијачки (и не само навијачки) минут тишине - јер славних Француза више нема. И о томе се унапред обавесте они који обавештавају јавност. Просто је, остави се летак у прес-ложи. Минут тишине, први минут меча, зато што великог пријатељства два народа више нема.

Е, тек онда их одувамо са „Маракане”. У сваком смислу. И оном националном, да се не заборави да није лако више не звати све Французе „браћом”, као што су нас деде училе да јесте и да ће увек бити. И да се покаже да смо ми сами - већи од било каквог звиждука.

9 Mihajlović

pre 14 godina

Najrealniji sastav Srbije

1 Stojković

6 Ivanović
5 Vidić
16 Luković
13 Obradović

11 Milijaš
10 Stanković

17 Krasić
4 Kačar
14 Jovanović

15 Žigić

Da ne pametujem mnogo, Stojković je prvi golman, standardno.Ivanović i Vidić su nezamenjljivi, Obradović je do sada bio standardan.Luković je iskusniji od Subotića a u boljoj formi od Dragutinovića.
Kolarov je kod Antića u drugom planu, a i Obradović je brži.

Stanković, Milijaš, Jovanović i Krasić su standardni, Kačar je u odličnoj formi, može da igra iza špica, a i da POMAŽE NA SREDINI TERENA.

Žigić kao jedini klasični napadač, pomagaće mu Krasić i Lane po bokovima, odnosno Kačar iz drugog plana.

Prekid je naša velika šansa, tu smo medju najboljim timovima na svetu.Žigić, Ivanović, Vidić i Kačar su odlični u skok igri, francuzima je to slaba tačka.

NAPRED SRBIJA!!!

Sima

pre 14 godina

Jao ljudi...Jedva cekam sutra...To ce biti prvi veci mec koji cu da gledam...Nemate pojma koliko me drma ona pozitivna trema...Vidimo se sutra...

NAPRED SRBIJA !

mua

pre 14 godina

Sutra u 9 na Severu!!! Jedva cekam da grune SRBIJA, SRBIJA... Boli me uvo za rezultat, samo neka se gine na terenu.
I da, ljudi NEMOJ da zvizdimo na protivnicku himnu. Nemoj da budemo dziberi kad smo face :)
NARED SRBIJA!!!

Srbin iz Bara

pre 14 godina

Zapamtite - VELIKA UTAKMICA koja će ostati za anale... 4:2 za Srbiju (8.septembar,15.25h). SAMO HRABRO NAPRED! Pa svi na Crvenu plažu - na žurku!!!

Grobar

pre 14 godina

@delije
Nisam verovao da cu ovo ikad napisati za jednog zvezdasa,ali:burazeru svaka cast!!!jednostavno posle tvog posta,nema vise sta da se dodaje i oduzima.POTPIS!!!

roman

pre 14 godina

ne zvizdati marseljezi..platini and Co..bez potcenjivanja,nema logike..smekerski od starta..dobijamo..ajmo momci..i vi na travi..i mi okolo..vadimo vize sutra vece..

ma nemojte!

pre 14 godina

Više od igre! Ma dajte selektore, molim vas. U svetu se takve utakmice igraju skoro savki dan. Zašto se od fudbala stalno pravi pitanje zivota i smrti. Uvek naprave euforiju i odna u 99 odsto slucajeva izgubimo. Dajte, bre, odigrajte profesionalno ono što vam je posao i nemojte stalno prizivate nekakve istorijske datume. Izgred, sramota je da na našoj državnoj televiziji, ali i na drugim kanalima, prate Ep u odbojci i košarci, našim trifejnim pdosrtovima, bez ikakvih specijalnih emisija, a pred KVALIFIKACIONU utakmicu u fudbalu pravimo danima se prave posebne emisije. Zasluzite fudbaleri rezultati da se toliko piše ovama, a ne da takve medijske privilegije uzivaju oni koji se plasiraju na keo veliko takmocenje jednom u osam ili 12 godina!

Vasa

pre 14 godina

Rođen sam 1981. godine i od kada pratim fudbal ne sećam se da je naša reprezentacija(ma pod kojim imenom) pobedila bilo koju svetsku fudbalsku silu izuzev ako računamo pobedu nad Španijom posle produžetaka u Italiji 1990. Kad budemo pobedili bilo kad i bilo gde: Italiju, Englesku, Nemačku, Španiju, Brazil, Argentinu, Holandiju, Portugaliju ili možda Francusku, imaćemo čime da se podičimo pa će i svi komentari kako smo veliki tim imati malo više smisla. Ko zna, možda se već od sutra uveče nešto menja?

NastyB

pre 14 godina

Uf, ovo mi se ni malo ne sviđa. I sam Antić je upao u zamku sulude srpske euforije. Zašto sulude? Prvo, još smo relativno daleko od plasmana na SP (još 9 bodova su u igri). Poslednja utakmica reprezentacije protiv Austrije je pokazala da igramo dosta loše, ali smo imali silne sreće. Ne računam ono zezanje sa desetkovanom Južnom Afrikom, a i tu je prvo poluvreme bilo užas. Sad igramo protiv reprezentacije koja nas je glatko pobedila u prethodnom susretu, pre manje od godinu dana. 19 godina nismo dobili ni jednu reprezentaciju od prvih 10 na svetu. Više od pola naših igrača nema sastavljene ni tri utakmice u ovoj sezoni. I umesto da se zbog ovih činjenica utiče na to da naši momci moraju da igraju hladne glave, kao da je prva utakmica kvalifikacija, sad im se pumpa u glavu da smo već na SP, da je ovo utakmica decenije, itd...
Nije da ne verujem u Antića i njegove igrače, ali mi, Srbi, garant smo ubedljivi svetski šampioni u preterivanju.
Evo, dovoljno je pogledati vest o košarkašima. Pobedili su indisponiranu Španiju i već 9 od 10 ljudi koji ostavljaju komentare na ovom sajtu pričaju o zlatnoj medalji i dočeku šampiona. E, posle jedne odigrane utakmice. A ovakvom euforijom je Partizan "pobeđivao" Apoel i Zvezda Slaviju. Nadam se da je Antić pametniji i da je novinar ovo izvukao iz konteksta cele priče.
I sve ovo nema veze sa našim sportistima i rezultatima, već sa našim naravima...

nišlija*

pre 14 godina

Molim vas ne dajte vise nikakve izjave, svaki put kada vidim neku novu izjavu mene jeza prodje...
Kad god su nasa ocekivanja bila visoka, zna se kako smo zavrsili!

NAPRED ORLOVI

pre 14 godina

E, vidite, ovaj ''Sima'', prvi put gleda utakmicu, a da li bi je gledao da ne igramo protiv Francuske???
A, ja, kao i mnogi koji nismo propustali utakmice ni kada smo igrali protiv, Farana, Litvanije, Bugarske, Svedske itd.nismo uspeli da dodjemo do karte za sutrasnju utakmicu....Eee, samo mi je zbog toga krivo, ali svu srecu zelim nasima sutra, i nek se raduje ovaj ''sima''nasoj pobedi, a mi se vidimo na trgu, da proslavomo... ;),

Timok

pre 14 godina

Po mom licnom misljenju Francuzi su protiv Rumuna igrali jako lep fudbal i imali mnogo sansi-moglo je bar 3-4 razlike da bude za njih.Ali Rumuni su pokazali da se borbenoscu i fanaticnoscu uz dobro postavljenu taktiku moze stati na crtu i velikim reprezentacijama kao sto je Francuska.
Protiv takvih pojedinaca,brzih i dobrih tehnicara sa neverovatnom kontrolom igre moramo se suprotstaviti najpre dobro izabranom taktikom-u to ne sumnjam nikad kad je Antara u pitanju.Zavisice od mnogo toga pitanje pobednika ali se iskreno nadam nasoj pobedi od 3-0 i to dva gola iz prekida a jedan iz brze kontre
Hvala i srecno SRBIJO!

Aца нс

pre 14 godina

Ју једва чекам сутра...сви у центар да гледамо и бодримо наше орлове!!!Ајмо СРБИ!!!!!!!!!!!!!

Geneve

pre 14 godina

Ulog je ogroman i gotovo je sigurno da cemo igrati povucenije. Nase sanse su prekidi (po obicaju) i kontre.
Navijaci moraju biti strpljivi pa makar igrali odvatno celu utakmicu. Pamtice se jedino rezultat i nadam se naveidjena atmosfera.

Srbo

pre 14 godina

Za lika koji je napisao pod 20. Kako to da svi razumeju Antica i sta on misli samo ti ne razumes? U svetu se svaki dan igraju ovakve utakmice? Kako si lupio!!! Svaki dan u svetu se igraju utakmice koje odlucuju plasman za svetsko prvenstvo? Svaki dan zemlje igraju kod kuce prvi put kao samostalna drzava za plasman na svetsko prvenstvo? Mene interesuje jel ti ovako svaki dan lupetas?

puf Pomozite eSrbiji: http://www.kide83.com/erepublik/?ime=ivicaSR

pre 14 godina

@(Delije, 8. septembar 2009 16:10)
Ufff, najezio sam se, svaka cast... POTPIS i od mene

guli 66

pre 14 godina

Zalosno je to sto neki srbi,neveruju u svoju reprezantaciju{a mozda i nisu srbi}njima na cast.Takvi i netrebaju da budu uz nas oni koji zele da bude{1-1,ili da izgubimo} imam jednu poruku za vas |"SRBIJA JE POBEDNIK" pa i ako izgubimo SRBIJA iznad svih!!!!

combe

pre 14 godina

U pravu je selektor treba da se postuje Francuska al i treba da se iskoristi trenutak da su u krizi i da sutra krenemo na pobedu i overimo vizu za J.Afriku.

ofk

pre 14 godina

(Delije, 8. septembar 2009 16:10)

Sta napravise od jedne utakmice koja se u evropi igra svaki dan.Pa ti francuzi to tako ne shvataju a kod nas neko prizivanje na 2 svetski rat ,istoriju,ljubav medju narodima...uzas koji smo mi pacenici..mesto da se trudimo da pobedimo mi prizivamo neke sudbonosne datume,emocije,transparente i mastarije STOP DELIJAMA

Momcilo

pre 14 godina

Secam se naseg susreta pre godinu dana, i po mom misljenju, u prvom poluvremenu smo imali nasu najbolju igru u poslednjih 5-10 godina. Ne mora svako da se slozi sa prethodnom recenicom, ali setite se bar jedne prilike francuza iz tog dela igre! Nula! Jankovic je odigrao poluvreme svog zivota, Kacar takodje. Tada smo trcali kao sumanuti i pritiskali ih po celom terenu. Steta sto smo u nastavku pali posle onako vrljavih golova, ali tako je to u modernom fudbalu - nista bez fizicke spreme. U svakom slucaju, taktika je bila dobra. Francuzi ni tada nisu bili nista bolji na tabeli nego sada, i to treba da iskoristimo. To je bilo samo nekoliko dana posle njihovog poraza u Becu. Protiv tako jakih ekipa moras da pokazes zube, u suprotnom, ako ti otkriju strah gotov si. Onoga trenutka kad budemo poceli da taktiziramo i jurimo nereseno, sahranice nas. Individualno su jaci od nas, ali ih vodi ocigledno pogresan covek. Ako to sada ne iskoristimo, kad cemo?!

P.S. Primili su u Becu tri komada iz prekida, i u Parizu jos jedan od nas. Sutra da padne bar jedan takav, bar u tome smo dobri! :)

Pozdrav

banjalukapfc

pre 14 godina

Moje mišljenje je(ako će uopšte biti i objavljeno):
Svi se mi ovdje pomalo pravimo pametni i kao neki "stručnjaci",nema tu puno logike,osim-IGRAJTE FUDBAL!!!
Što znači,trčanje,borba,pas igra,centaršutevi,i naravno GOLOVI!!!
Pa,ljudi fudbal se i igra zbog golova,a ne za bonove,taktike itd.Kad god igramo ili klub,ili reprezentacija,sa jačim protivnikom,čita se-OPREZNO,PAMETNO,MUDRO,NE SRLJATI,itd.a kad slabiji dođu,onda NAPADAMO,SIGURNO POBJEĐUJEMO,SVE OSIM POBJEDE BILA BI KATASTROFA itd.E,sad,pa zar treba mi kad igramo sa jednom Žilinom,sa tamo nekim Gruzinima(Dinamo),ili Farska Ostrva,itd.A,čim su tu Portugal,Holandija,evo sad i Francuska,opet ista priča...
Znači nikad veličine biti nećemo,sila,i da nas se neko plaši,dok ne krenemo da igramo FUDBAL i da pobjeđujemo,a ne da gledamo ko je s druge strane,dosta više sa tim,čitav život ćemo da živimo tako kao osrednja i reprezentacija i takavi su nam i klubovi i na kraju igrači(čast izuzetcima).
Ajde,pokažite čitavom svijetu u svom narodu,da mi znamo da igramo i da se ne bojimo nikog,i da "grizete" i da idete na njihov gol a ne oni na naš,pa mi igramo na svom terenu!!!Dosta više taktike i razno-raznih smicalica,IGRAJTE FUDBAL!!!
Imate poz iz Banjaluke...

master

pre 14 godina

Odgovor za (Vasa, 8. septembar 2009 18:06)

Nazalost nasi fudbaleri i za vrijeme Jugoslavije su dokazali da ne podnose velike pritiske i da lako gube zivce. A sudije su uvjek bile protiv nas to se zna.. Evropski Brazilci al dzaba kad se izmedju svadjaju netreba nam protivnik. Sad je vrije da se stvari promijene i Antic je pravi trener i uvjeren sam u pobjedu protiv pjetlova. Pozdrav

Srpski Grobar

pre 14 godina

@guli66
Upravo to.Srbija IZNAD SVIH.Vi kojima ona ne valja,vi malodusni i bez karaktera i optimizma,vi i niste Srbi,tacnije nemate nista srpsko u sebi.Takvi nam ne trebaju

Milan

pre 14 godina

Šta god Domenek i njegovi izabranici izjavljivali u medijima, činjenica je da Francuzi, hteli - ne hteli, moraju ići na pobedu. Da li će u toj nameri pokušati da nas od starta napadnu furiozno ili će se opredeliti za nešto strpljiviju varijantu - to samo oni znaju.

Imajući sve to u vidu, i mi raspolažemo sa dve osnovne opcije:
1. da se povučemo na svoju polovinu i vrebamo priliku iz povremenih kontri, što ne bi bilo mnogo pametno jer, koliko god bili kvalitetni u defanzivi, uvek je krajnje rizično puštati igrače poput Anrija, Riberija, Anelke... da vam se stalno "motaju" u opasnoj zoni.
2. da probamo da držimo loptu što više u svom posedu, ali i tu opet postoje dve varijante:
a) sporije građenje igre i tzv. "davljenje lopte" na sredini, što bi bilo teško ostvarivo s obzirom da će Francuzi bez sumnje igrati snažan presing;
b) brza razmena kratkih pasova sa pravovremenim izletanjem bočnih igrača u prostor, praćeno iznenadnim promenama težišta igre sa jedne na drugu stranu, što bi bilo idealno, ali samo selektor Antić zna da li su naši momci u ovom trenutku dovoljno utrenirani za uspešno sprovođenje takvog načina igre. Ako jesu, onda bi formacija 4-2-3-1 zbog svoje elastičnosti i rasporeda veznih igrača bila optimalna, mada Antić sa reprezentacijom ipak preferira 4-4-2 sistem.

Za koju god se varijantu bude opredelio, linije tima bi trebalo da budu kompaktne, kako po dužini, tako i po širini, upravo zbog onoga što je Deki Stanković rekao nakon razgovora sa Kivuom - da ne smemo da im ostavimo višak slobodnog prostora. Na taj način, i kada izgubimo loptu, bićemo u situaciji da izvršimo brz presing, dajući defanzivcima dovoljno vremena da se rasporede na svoje osnovne pozicije i tako pravovremeno zatvore prilaze našem golu.

Takođe, kretanje bez lopte je nešto na čemu moramo da insistiramo tako da čim bilo koji naš igrač dođe u posed lopte mora da ima najmanje dve bezbedne opcije za dodavanje. U tom smislu, bekovi bi trebalo da idu napred u onoj meri koja ih čini dostupnim kao podrška krilnim igračima kada su ovi prinuđeni da odigraju povratni pas, ali praćenje i zatvaranje francuskih bočnih fudbalera im je svakako prioritet.

Ako bi se selektor eventualno odlučio za formaciju sa jednim napadačem, smatram da bi Danko Lazović bio najprihvatljivija opcija: ume da se izvuče i vrati nazad da bi primio loptu, zna da stane na nju kada je potrebno, da uputi pravovremen pas, ali se ne libi ni da šutira sa distance kada god je prilika za to povoljna.

Rezultat: sa nerešenim bih bio sasvim zadovoljan, ali to ne znači da bismo u bilo kom trenutku trebalo da odustanemo od pobedničkih ideja.

platini

pre 14 godina

Bilo je to jedne prohladne septembarske noci na stadionu Marakana u Beogradu. Niko nije zvizdao marseljezi. A onda... onda su srbi dali 3 komada! Istrgnuto iz dnevnika.

FeboZg

pre 14 godina

Rođen sam 1981. godine i od kada pratim fudbal ne sećam se da je naša reprezentacija(ma pod kojim imenom) pobedila bilo koju svetsku fudbalsku silu izuzev ako računamo pobedu nad Španijom posle produžetaka u Italiji 1990. Kad budemo pobedili bilo kad i bilo gde: Italiju, Englesku, Nemačku, Španiju, Brazil, Argentinu, Holandiju, Portugaliju ili možda Francusku, imaćemo čime da se podičimo pa će i svi komentari kako smo veliki tim imati malo više smisla. Ko zna, možda se već od sutra uveče nešto menja?
(Vasa, 8. septembar 2009 18:06)

Vaso kapa do poda..moj naklon..odavno nisam pročitao jedan tako iskren i prije svega realan komentar jednog od komšija...percipiraš stvari upravo onako kako treba...

dule pfc bg

pre 14 godina

Pricam ja danas sa Riberijem i pitam ga:
Ribi(tako ga ja zovem),jel ti rekao Gasol kako je to kad te neko posalje po burek?
On kaze ne.
Ja: Steta,trebace ti...

comy SB

pre 14 godina

a koliko ima od 07:20 do 21:00 sati..minuta.. godina...prica ...nista nego ranom zorom lav u ruke pa ko doceka... vidice 3 jankovica i 3 zigica... i 200 miliona srba kako se raduju...ajd ziveli

Luka CG

pre 14 godina

Za ovaj 57. komentar o nepostovanju Srbije u svijetu..

Zvanicni sajt FIFA-e. Engleska i SRBIJA mogu da ovjere plasman, a Danska, Slovacka i tako dalje "takodje mogu da izbore vizu"...

http://www.fifa.com/worldcup/news/newsid=1099391.html#england+serbia+verge

Okus Pokus

pre 14 godina

Da vam kazem sta ce biti: pobedjujemo 6-2!!! Zigic daje dva gola u prvih 20 minuta; Francuzi smanjuju na 2-1 ali pred samo poluvreme dajemo jos jedan gol za 3-1;
Na pocetku drugog poluvremena pritisak Francuza, ali umesto da daju gol primaju cetvrti, (moguce da to opet bude Ziga), pa malo kasije peti. Vracaju se na 5-2 ali to je sve sa njihove strane. Pred kraj nasi iz kontre upisuju sesti pogodak. 6-2 za Srbiju!

Zasad deluje ludo i blesavo, ali "vidimo se" veceras. Ima da se redjate da vam gledam srecu... 6-2!!!!

Ogy

pre 14 godina

Stojkovic-ivanovic,vidic,lukovic,dragutinovic-stankovic,milijas,jovanovic,krasic-zigic,lazovic
SRBIJA-FRANCUSKA 3:1(Stankovic7,Zigic 36,Krasic 63-Anri 25(penal)

Bosko Zenga & Valter Djurovski

pre 14 godina

Prenosim odlicne stihove koje je nik "nislije" ostavio kao komentar na sajtu jednih dnevnih srpskije novina. Pesma je vr' brate!

nislije | Sreda, 9 Septembar 2009.11:20h
"Pune tribine srpskih navijača, sve brat do brata, složno iz inata, sad grmi pesma srpskih huligana,
iz jednog kopa, na kolena Evropa - ale aleee ale aleee, alea lea lea leee, ale aleee ale aleee, ajmo Srbi lea leee!"

Brane

pre 14 godina

Evo kako nas gledaju i postuju u Americi i svetu....LONDON (AP)—Spain and England are among five European teams that can secure a spot in the 2010 World Cup on Wednesday.

France could be left with just the playoffs and Portugal may be all but out.

Serbia, Denmark and Slovakia can also advance, although the Danes and Slovakians need a win coupled with other results going their way.

Mi smo im zadnja rupa na svirali...

Dani

pre 14 godina

Dragi Navijači, apelujte na naše ljude koji dođu na „Marakanu“ da ne zvižde „Marseljezi“. Ona nije samo himna Francuske već i slobode, a mi smo jedan od naroda koji je u istoriji najviše ginuo za slobodu. Srećno!

Nox

pre 14 godina

Slutim sutra u novinama naslov: “ORLOVI OČERUPALI PETLOVE!!!”
Daće Bog da večeras cela Marakana, svih 50 000 ljudi posle utakmice siđe na teren i da svi zajedno, neko na stadionu, neko na trgovima proslavimo plasman u Južnu Afriku. Verujem da se ni Lukić ne bi ljutio ako bi navijači u ludilu radosti pocepali mreže, polomili stative, poneli busene trave za uspomenu, samo da ostvarimo ovaj istorijski trijumf!
Za kraj, jedna poruka našim fudbalerima (voleo bih da se neko iz tabora naše reprezentacije seti pa da im kao nekad recimo major Gavrilović, ili Miloš Obilić, podigne adrenalin pre bitke):
I TI VIDIĆU, I TI STANKOVIĆU, I TI ŽIGIĆU, I TI JOVANOVIĆU, I TI IVANOVIĆU I SVI VI OSTALI SRPSKI MAJSTORI FUDBALA, KAKVI BUDETE DANAS, BIĆETE DO VEKA!!!

dudu

pre 14 godina

Bice 3-0 ili 3-1 za Francusku.Napravice nas smesnim veceras.Hteli mi to da priznamo ili ne kvalitet kad-tad ispliva na povrsinu.A ovoliko sam skeptican zbog toga sto nasi,zajedno sa selektorom ne razmisljaju na koji nacin da se nadigravaju i na taj nacin dobiju utakmicu,vec kako mogu da umuljaju jedan gol,a najsrecniji bi bili kad bi ga i rukom dali.Na taj nacin smo vec jednom otisli na SP pa smo naleteli na Argentinu i primili 6 komada.Kao i svaki pravi ULTRAS,mislim na Italijanske Ultrase bicu neutralan veceras.Za mene na Svetu postoji samo jedan tim,a on ne nosi ni crvene,ni plave ni bele vec crno-bele dresove.A oni koji u EVROPI nemaju sta da gledaju moraju da navijaju za Srbiju.

pchela

pre 14 godina

@Delije:
Koji ste vi kompleksasi od zapada, to je strasno. Da, evo vec zamiljam kako Francuze "pogadja" nas besmisleni transparent i minut tishine. Sta je vama ljudi?! Pa niko vishe u Evropi nije iskompleksiran kao nacionalisti Srbi. Mogu samo da nam se slatko nasmeju, a mi cemo da im pljunemo pod prozor, dalje da sanjamo o Parizu, Londonu i ostalim evropskim prestonicama

Sale iz Milana

pre 14 godina

Danas ne postoje ni Zvezda ni Partizan,samo SERBIA.Nemojte da se ponavljaju ruzne scene kao ranije,nego jednom budite zajedno,da se sever i jug sloze,da budu jedno bice.DAJ BOZE DA SE SRBI SLOZE.

Cvetko

pre 14 godina

Neven Subotić je "promaja"! Najviše se bojim njegovih "uzleta" u prazno! Mi smo dobri u vazduhu ali smo po levoj strani loši po zemlji! Tu je još i Milijaš. Strahovit pritisak će biti na našu levu stranu! Šteta što nemamo desnog beka pa da Ivanović može da igra u sredini u paru sa Vidićem!Antić je dovoljno iskusan da igračima da psihološku podršku ali nisam siguran da su svi sposobni! Neverovatno je koliko fali igrač zadatka koji može da ukoči Gurkufa da se ne razmaše! Duljaj je takav....
Znam da možemo...Nadam se da je došlo novo vreme, nagledao sam se Španije, Engleske, Nemačke, Italije...i nikada nismo pobedili kad je bilo gusto! Moramo da im damo dva gola!
Srećno ORLOVI!
Cvetko

Gasovic Zlatko

pre 14 godina

DOSTA VISE kad vas vidim na balkon skupstine mozemo pricati o fudbalu.Obratite paznju na vrh evrope gde su odbojka,vaterpolo,kosarka

MiljanV

pre 14 godina

Ne volim kada se diže euforija u našoj zemlji pred neki važan duel, nismo dovoljno jaki da savladamo pritisak takve atmosfere. Nema potrebe pričati o istorijskoj utakmici, kada ih je već bilo i biće ih još! Ovi mlađi ne pamte kakvu je atmosferu pravila naša televizija uoči meča sa Englezima kod nas u jesen 1987. I sad se sećam čuvenog "Dođite na utakmicu stoleća!". I onda je napravljena takva loša atmosfera da nas onih 0-4 u 24. minutu više ohladilo nego sva ona kiša koja je padala ko za inat, valjda da nam pokaže da smo suviše zagrejani! I šta je bilo, do kraja samo Srećko Katanec za 1-4. A isto kao Francuze u Parizu, mogli smo da dobijemo Engleze na Vembliju, da je Zlatko Vujović bio malo koncentrisaniji. I opet se ponavlja ista priča, samo ne bih voleo da ovi koji traže pobedu budu zadovoljni i sa nerešenim ako stvari ne krenu od početka kako treba. Navijajte i kad gubimo kao uoči meča. Idemo na pobedu, a zadovoljni i nerešenim. Nemoj da lečite kompleske time što mislite da moramo da pobedimo. Da li ste možda bolji od Francuza u bilo čemu pa tražite da fudbaleri nadoknade vaše neuspehe. Ipak ćemo da pobedimo, nadam se 5-0, kao nekad SFRJ Engleze ili Italijane. Uostalom nama su Francuzi uvek ležali u kvalifikacijama, poslednji put pred SP 1990. u Italiji.

Daca

pre 14 godina

Dragi Boze, taman kad sam mislila da ovaj covek ne moze da bude veci bioskop (svojom teatralnoscu, pricanjem o sebi u 3. licu i tesko varljivim frazama... a i izgledom, realno..), on se OFARBAO U NARANDZASTO!!!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!
Doterao se za utakmicu!
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaahaaaaahahahahahahahahaha!
Izvinite, ali pukoh!!!

A s obzirom na ovu propagandu kao da se ide u rat, a ne na utakmicu u grupi za kvalifikacije, kojom ce uciniti da se fudbaleri Srbije uka.e od straha, verujem da ce i oni puci. Zato 3:0 za Francuze je realno, pa me vi sad pljujte do besvesti, samo sam objektivna!
Caos svima

Jaromir

pre 14 godina

svaka ti je na mestu Radomire! Samo jos da smestimo francuzima .. )
Stojkovic, Ivanovic, Vidic, Lukovic, Obradovic, Kacar, Stankovic, Krasic, Jovanovic, Lazovic, Zigic i 3-1 krajnji rezultat ... Iz X-a za kladionicare .. )

Darko

pre 14 godina

Brane pod brojem 57 potpuno si u pravu.Citam po sportskim sajtovima prema nama je odnos kao da smo San Marino!!!Moramo da ucinimo nesto veliko da bi nas zapamtili!!!

Solskjaer20

pre 14 godina

Hoce li nastupiti na utakmici onaj beloglavi orao od Tibora Buze? Cuo sam da je novi Javier Zanetti!
Salu na stranu, bez srljanja, samo hrabro, i bod je kao kuca!

Cooltywattor

pre 14 godina

Sta napravise od jedne utakmice koja se u evropi igra svaki dan.Pa ti francuzi to tako ne shvataju a kod nas neko prizivanje na 2 svetski rat ,istoriju,ljubav medju narodima...uzas koji smo mi pacenici..mesto da se trudimo da pobedimo mi prizivamo neke sudbonosne datume,emocije,transparente i mastarije STOP DELIJAMA
(ofk, 8. septembar 2009 21:37)

Kako to ti Francuzi shvataju ili ne shvataju najbolje je pokazao Galasov izraz lica posle utakmice sa Rumunima, kad je ćušnuo kamermana koji ga je snimao dok je izlazio sa terena, ali to je njihov problem.

Što se mene tiče, VEČERAS SE IGRA FINALE SVETSKOG PRVENSTVA!

Mislim da su Pevci zreli za supu.
Orlovi, prijatno!

Gaja

pre 14 godina

Čitam ove komentare u vezi kosarkasa i zaključujem jedno. Mi smo jako nerealni. Ove mlade i talentovane momke dizemo u nebesa poslije jedne realne pobjede, i onda ih pljujemo poslije poraza. Ja bih iskreno volio da mi večeras pobjedimo Francusku, ali se bojim da bi najbolje za nas bilo da izgubimo, čisto da se spustimo na zemlju, ali da se svakako kasnije plasiramo na SP. Jer ako večeras pobjedimo mi ćemo istog trenutka upisati zlatnu medalju na SP. I kad onda ispadnemo u grupi ili osimi finala biće "drvlje i kamenje" na igrače i selektora. Po meni je realno da odemo na SP, ali je realno i da ne prođemo dalje od četvrtfinala.

čika laza

pre 14 godina

Bas me briga za glupi fudbal!
Ja cu vece provesti sa mojom devojkom koju volim najvise na svetu i koja vredi vise nego svi fudbaleri zajedno!!!
(Thor, 9. septembar 2009 20:03)

bravo kralju, najpametniji komentar večeras

Shomcke

pre 14 godina

Ma sve je jasno... samo ofanzivna postava moze da donese dobar rezultat! Francuzi su najtanji u odbrani i tu ih treba stisnuti i nedozvoliti im da se razmahnu na sredini i u napadu, bez obzira sto je nasa odbrana fantasticna! Dakle, treba pruziti sansu brzim igracima koji ce igrati presing na sredini, i tako dovesti protivnika u nezavidnu situaciju! Licno mislim da ce najbolji posao da odrade Krasic i Kacar! U ovakvu koncepciju se ne uklapaju Milijas- dakle treba dati sansu Kuzmanovicu na mestu centralnog veznog, a na mestu zadnjeg veznog Stankovic, koji bi mogao svojim iskustvom jako dobro da odigra na toj poziciji, mada za reprezentaciju nije pruzio ni deo onoga sto je odigrao u Interu i Laciju. Napad- Jovanovic bez sumnje, igrac koji moze da resi ovu utakmicu, a pored njega Lazovic, jer se decko zaista trudi na svakoj utakmici na kojoj dobije priliku, i gotovo nikad nije podbacio. Odbrana je toliko standardno dobra da filozofije nema! Ivanovic, Vidic, Subotic i Lukovic (Kolarov). Stojkovic je siguran na golu mada mi ne uliva poverenje to sto je bez kluba, ali boljeg nemamo. Jos "samo" srce na teren, i svetsko prvenstvo dobija novog ucesnika!

marakana

pre 14 godina

za kim br 73..brate svaka cast za komentar...pogledajte svi link , molim vas...da vidite gde se igra tekma...to cisto za one sto misle da nasa marakana nije marakana.:)

gogi

pre 14 godina

onaj koji nema sta da izgubi je daleko opasniji od onoga koji ima vise opcija...igraci i selektor uporno tvrde (mada cisto sumnjam da mnogi mogu da izgovore onoliko prosto prosirenih recenica koliko je napisano u clancima)kako je i bod dovoljan sto samo od sebe govori kakav ce pristup igri da bude u pocetku...od pocetka gosti imaju igraca vise (pantelic; zadnji stub francuske odbrane; veoma pouzdan u dodavanju trikolorima)...oko mladog subotica duva na sve strane...slazem se sa momcima koji kazu da kada jednom (to jest po prvi put) pobedimo zvucno ime onda imamo cime da se hvalimo...sve u svemu neka vam je bog na pomoci sutra

gogi

pre 14 godina

idem sa posla (begam) ranije kuci da se psihicki pripremim...sef mi kaze:"vi ste Srbi ludi, ovi Englezi okolo nece ici u bar da gledaju svoj tim a vi u stilu ma ko j... posao"...kolega sa posla je tu sa sinom na severu, nisu mogli naci karte za zapad...bivsi komsija koji se vratio u Novi Sad je tu na severu sa bratom...'ajde da i mi pobedimo jedan zvucan tim...evo par poruka sa FIFA sajta "Come on serbian brothers! Russia believes in you!! 1-0 win for Serbia, Ivanovic will score! GREETINGS FROM RUSSIA!
"Well,, if Serbia can scrape up at least a tie at home,, they will win the group and France will have to go fishing in the play-offs. Either way,, both will qualify for S.A. I have a great respect for Serbia for the Great Germany-Yugoslavia rivalries. Just don't get blown out 6-0 like you did in 2006."
pozdrav iz Kanade

Thor

pre 14 godina

Bas me briga za glupi fudbal!
Ja cu vece provesti sa mojom devojkom koju volim najvise na svetu i koja vredi vise nego svi fudbaleri zajedno!!!

ofk

pre 14 godina

Tole Karadzu direktno saljite u Afriku trab nam takav mag tamo.....realno gubimo...imaju bolje igrace na svim poyicijama ali nisu u formi sto je nasa sansa za nereseno

branko

pre 14 godina

Ma vazno je da se neko smeje u ovoj zemlji.Nadam se da ce gos. Antic ostati da zivi u Srbiji i posle svetskog prvenstva.Zeleo bih i da ostavi izvestaj sa svetskog prvenstva da znamo sta se desilo, a imali smo tako divnu, familijarnu atmosferu. Mi smo uopste poznati po familijarnosti i kumstvima.Setite se Petka.A da ode na vreme Jeremic u poset u Rumuniji i Litvaniji.

SrleNis

pre 14 godina

Iskreno receno, bojim se ove velike euforije i pritiska sa strane medija i navijaca.Nije to dobro po nas mentalitet.Uvek kada smo igrali neke vazne tekme mi smo podbacili.Tesko ce igraci uci u igru hladne glavne i borbenog srca kada se o ovoj utakmici pise kao da se radi o zivotu i smrti.
Ajmo malo da spustimo loptu svi i da im damo da disu!!
Objektivno receno, individualna klasa je na francuskoj strani,ali nama treba biti jasno da smo jaciji kao tim i trebamo se sto vise ugledati na nemce koji svaku tekmu odrade sa maksimalnom borbom i koncentracijom, bez neke leprsave igre.Jako,cvrsto,energicno,mudro i pametno, pa neka na kraju bude 1:0 ili 1:1,bitno je,da je konstelacija tabele na nasoj strani i to trebamo iskoristiti.Nije bitno dali cemo se kvalifikovati vec danas ili tek protiv rumune ili litvance, samo je bitno drzati francuze na odredjeno rastojanje i to je to.
Napreeed Srbijoooo

nikola

pre 14 godina

Ne bih voleo da se zvizdi Francuskoj himni, ali bas bi voleo da se nesto Francuzi nadure i napuste teren pa da FIFA registruje rezultat 3:0 za nas, a Francuzi da ne odu ni u baraz. Ne mogu da se setim koja je reprezentacija skoro isto tako pretila da ce napustiti teren ako im izvizdimo himnu.Nisam siguran ni da je bio fudbal u pitanju, ali znam da je bilo... Oni nama bacaju bombe, ali nije uredu da mi njima zvizdimo himnu.

Ivan M

pre 14 godina

Probajte i ove linkove za tekmu:

www.atdhe.net
www.justin.tv
www.ustream.tv

Ima ih jos puno, ali za ove znam i verujem da ce prenositi.

Goran

pre 14 godina

Bolje da moj komentar zvuči kao teOrija zavere, ALI mene jedino plaši situacija da FRANCUSKA MORA NA SP! Imaju predesednika UEFE, imaju rezultate na velikim takmičenjima, inaju veliku i uticajnu zemlju, a igraju protiv "male" Srbije!!! Savršena prilika da se nešto odradi "ispod žita"!!! Inače, nemaju šanse protiv Antića i orlova!!! -JA TE VOLIM SRBIJO-

milan adzic

pre 14 godina

Sve strukture drzave, pa cak i ministarka , upregli su se da nas ubede de ne zvizdimo francuskoj himni! Ma necemo zvizdati francuzima, vec treba poslusati drzavne organe i navijati za francuze...hahahahah

londoner, al Srbin!!!!!

pre 14 godina

najveci pozdrav iz Londona, ajmo majstori do pobede, molim vas...vec danima ih sve gushim na poslu kako sigurno razbijamo Francuze...ajde moliiiim vas...sada il' nikad..

ma nemojte!

pre 14 godina

Više od igre! Ma dajte selektore, molim vas. U svetu se takve utakmice igraju skoro savki dan. Zašto se od fudbala stalno pravi pitanje zivota i smrti. Uvek naprave euforiju i odna u 99 odsto slucajeva izgubimo. Dajte, bre, odigrajte profesionalno ono što vam je posao i nemojte stalno prizivate nekakve istorijske datume. Izgred, sramota je da na našoj državnoj televiziji, ali i na drugim kanalima, prate Ep u odbojci i košarci, našim trifejnim pdosrtovima, bez ikakvih specijalnih emisija, a pred KVALIFIKACIONU utakmicu u fudbalu pravimo danima se prave posebne emisije. Zasluzite fudbaleri rezultati da se toliko piše ovama, a ne da takve medijske privilegije uzivaju oni koji se plasiraju na keo veliko takmocenje jednom u osam ili 12 godina!

ofk

pre 14 godina

(Delije, 8. septembar 2009 16:10)

Sta napravise od jedne utakmice koja se u evropi igra svaki dan.Pa ti francuzi to tako ne shvataju a kod nas neko prizivanje na 2 svetski rat ,istoriju,ljubav medju narodima...uzas koji smo mi pacenici..mesto da se trudimo da pobedimo mi prizivamo neke sudbonosne datume,emocije,transparente i mastarije STOP DELIJAMA

dudu

pre 14 godina

Bice 3-0 ili 3-1 za Francusku.Napravice nas smesnim veceras.Hteli mi to da priznamo ili ne kvalitet kad-tad ispliva na povrsinu.A ovoliko sam skeptican zbog toga sto nasi,zajedno sa selektorom ne razmisljaju na koji nacin da se nadigravaju i na taj nacin dobiju utakmicu,vec kako mogu da umuljaju jedan gol,a najsrecniji bi bili kad bi ga i rukom dali.Na taj nacin smo vec jednom otisli na SP pa smo naleteli na Argentinu i primili 6 komada.Kao i svaki pravi ULTRAS,mislim na Italijanske Ultrase bicu neutralan veceras.Za mene na Svetu postoji samo jedan tim,a on ne nosi ni crvene,ni plave ni bele vec crno-bele dresove.A oni koji u EVROPI nemaju sta da gledaju moraju da navijaju za Srbiju.

Delije

pre 14 godina

Транспарент на француском језику, током интонирања Марсељезе „Наша туга што нисте исти као када смо заједно војевали за слободу света - већа је од звиждука” погодиће тамо где треба. Три транспарента видљива камерама, новинарима, на Северу, истоку и југу, три истоветна, само током „Марсељезе” и пун погодак.
Обавести се јавност о томе унапред, сви заћуте док иде химна Француза. Потом загрми „Боже правде” и..

.. и онда тајац. Званично, српски, навијачки (и не само навијачки) минут тишине - јер славних Француза више нема. И о томе се унапред обавесте они који обавештавају јавност. Просто је, остави се летак у прес-ложи. Минут тишине, први минут меча, зато што великог пријатељства два народа више нема.

Е, тек онда их одувамо са „Маракане”. У сваком смислу. И оном националном, да се не заборави да није лако више не звати све Французе „браћом”, као што су нас деде училе да јесте и да ће увек бити. И да се покаже да смо ми сами - већи од било каквог звиждука.

Daca

pre 14 godina

Dragi Boze, taman kad sam mislila da ovaj covek ne moze da bude veci bioskop (svojom teatralnoscu, pricanjem o sebi u 3. licu i tesko varljivim frazama... a i izgledom, realno..), on se OFARBAO U NARANDZASTO!!!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!
Doterao se za utakmicu!
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaahaaaaahahahahahahahahaha!
Izvinite, ali pukoh!!!

A s obzirom na ovu propagandu kao da se ide u rat, a ne na utakmicu u grupi za kvalifikacije, kojom ce uciniti da se fudbaleri Srbije uka.e od straha, verujem da ce i oni puci. Zato 3:0 za Francuze je realno, pa me vi sad pljujte do besvesti, samo sam objektivna!
Caos svima

FeboZg

pre 14 godina

Rođen sam 1981. godine i od kada pratim fudbal ne sećam se da je naša reprezentacija(ma pod kojim imenom) pobedila bilo koju svetsku fudbalsku silu izuzev ako računamo pobedu nad Španijom posle produžetaka u Italiji 1990. Kad budemo pobedili bilo kad i bilo gde: Italiju, Englesku, Nemačku, Španiju, Brazil, Argentinu, Holandiju, Portugaliju ili možda Francusku, imaćemo čime da se podičimo pa će i svi komentari kako smo veliki tim imati malo više smisla. Ko zna, možda se već od sutra uveče nešto menja?
(Vasa, 8. septembar 2009 18:06)

Vaso kapa do poda..moj naklon..odavno nisam pročitao jedan tako iskren i prije svega realan komentar jednog od komšija...percipiraš stvari upravo onako kako treba...

9 Mihajlović

pre 14 godina

Najrealniji sastav Srbije

1 Stojković

6 Ivanović
5 Vidić
16 Luković
13 Obradović

11 Milijaš
10 Stanković

17 Krasić
4 Kačar
14 Jovanović

15 Žigić

Da ne pametujem mnogo, Stojković je prvi golman, standardno.Ivanović i Vidić su nezamenjljivi, Obradović je do sada bio standardan.Luković je iskusniji od Subotića a u boljoj formi od Dragutinovića.
Kolarov je kod Antića u drugom planu, a i Obradović je brži.

Stanković, Milijaš, Jovanović i Krasić su standardni, Kačar je u odličnoj formi, može da igra iza špica, a i da POMAŽE NA SREDINI TERENA.

Žigić kao jedini klasični napadač, pomagaće mu Krasić i Lane po bokovima, odnosno Kačar iz drugog plana.

Prekid je naša velika šansa, tu smo medju najboljim timovima na svetu.Žigić, Ivanović, Vidić i Kačar su odlični u skok igri, francuzima je to slaba tačka.

NAPRED SRBIJA!!!

nišlija*

pre 14 godina

Molim vas ne dajte vise nikakve izjave, svaki put kada vidim neku novu izjavu mene jeza prodje...
Kad god su nasa ocekivanja bila visoka, zna se kako smo zavrsili!

NastyB

pre 14 godina

Uf, ovo mi se ni malo ne sviđa. I sam Antić je upao u zamku sulude srpske euforije. Zašto sulude? Prvo, još smo relativno daleko od plasmana na SP (još 9 bodova su u igri). Poslednja utakmica reprezentacije protiv Austrije je pokazala da igramo dosta loše, ali smo imali silne sreće. Ne računam ono zezanje sa desetkovanom Južnom Afrikom, a i tu je prvo poluvreme bilo užas. Sad igramo protiv reprezentacije koja nas je glatko pobedila u prethodnom susretu, pre manje od godinu dana. 19 godina nismo dobili ni jednu reprezentaciju od prvih 10 na svetu. Više od pola naših igrača nema sastavljene ni tri utakmice u ovoj sezoni. I umesto da se zbog ovih činjenica utiče na to da naši momci moraju da igraju hladne glave, kao da je prva utakmica kvalifikacija, sad im se pumpa u glavu da smo već na SP, da je ovo utakmica decenije, itd...
Nije da ne verujem u Antića i njegove igrače, ali mi, Srbi, garant smo ubedljivi svetski šampioni u preterivanju.
Evo, dovoljno je pogledati vest o košarkašima. Pobedili su indisponiranu Španiju i već 9 od 10 ljudi koji ostavljaju komentare na ovom sajtu pričaju o zlatnoj medalji i dočeku šampiona. E, posle jedne odigrane utakmice. A ovakvom euforijom je Partizan "pobeđivao" Apoel i Zvezda Slaviju. Nadam se da je Antić pametniji i da je novinar ovo izvukao iz konteksta cele priče.
I sve ovo nema veze sa našim sportistima i rezultatima, već sa našim naravima...

gogi

pre 14 godina

onaj koji nema sta da izgubi je daleko opasniji od onoga koji ima vise opcija...igraci i selektor uporno tvrde (mada cisto sumnjam da mnogi mogu da izgovore onoliko prosto prosirenih recenica koliko je napisano u clancima)kako je i bod dovoljan sto samo od sebe govori kakav ce pristup igri da bude u pocetku...od pocetka gosti imaju igraca vise (pantelic; zadnji stub francuske odbrane; veoma pouzdan u dodavanju trikolorima)...oko mladog subotica duva na sve strane...slazem se sa momcima koji kazu da kada jednom (to jest po prvi put) pobedimo zvucno ime onda imamo cime da se hvalimo...sve u svemu neka vam je bog na pomoci sutra

Ogy

pre 14 godina

Stojkovic-ivanovic,vidic,lukovic,dragutinovic-stankovic,milijas,jovanovic,krasic-zigic,lazovic
SRBIJA-FRANCUSKA 3:1(Stankovic7,Zigic 36,Krasic 63-Anri 25(penal)

pchela

pre 14 godina

@Delije:
Koji ste vi kompleksasi od zapada, to je strasno. Da, evo vec zamiljam kako Francuze "pogadja" nas besmisleni transparent i minut tishine. Sta je vama ljudi?! Pa niko vishe u Evropi nije iskompleksiran kao nacionalisti Srbi. Mogu samo da nam se slatko nasmeju, a mi cemo da im pljunemo pod prozor, dalje da sanjamo o Parizu, Londonu i ostalim evropskim prestonicama

mua

pre 14 godina

Sutra u 9 na Severu!!! Jedva cekam da grune SRBIJA, SRBIJA... Boli me uvo za rezultat, samo neka se gine na terenu.
I da, ljudi NEMOJ da zvizdimo na protivnicku himnu. Nemoj da budemo dziberi kad smo face :)
NARED SRBIJA!!!

Sima

pre 14 godina

Jao ljudi...Jedva cekam sutra...To ce biti prvi veci mec koji cu da gledam...Nemate pojma koliko me drma ona pozitivna trema...Vidimo se sutra...

NAPRED SRBIJA !

Gasovic Zlatko

pre 14 godina

DOSTA VISE kad vas vidim na balkon skupstine mozemo pricati o fudbalu.Obratite paznju na vrh evrope gde su odbojka,vaterpolo,kosarka

Grobar

pre 14 godina

@delije
Nisam verovao da cu ovo ikad napisati za jednog zvezdasa,ali:burazeru svaka cast!!!jednostavno posle tvog posta,nema vise sta da se dodaje i oduzima.POTPIS!!!

ofk

pre 14 godina

Tole Karadzu direktno saljite u Afriku trab nam takav mag tamo.....realno gubimo...imaju bolje igrace na svim poyicijama ali nisu u formi sto je nasa sansa za nereseno

Brane

pre 14 godina

Evo kako nas gledaju i postuju u Americi i svetu....LONDON (AP)—Spain and England are among five European teams that can secure a spot in the 2010 World Cup on Wednesday.

France could be left with just the playoffs and Portugal may be all but out.

Serbia, Denmark and Slovakia can also advance, although the Danes and Slovakians need a win coupled with other results going their way.

Mi smo im zadnja rupa na svirali...

Gaja

pre 14 godina

Čitam ove komentare u vezi kosarkasa i zaključujem jedno. Mi smo jako nerealni. Ove mlade i talentovane momke dizemo u nebesa poslije jedne realne pobjede, i onda ih pljujemo poslije poraza. Ja bih iskreno volio da mi večeras pobjedimo Francusku, ali se bojim da bi najbolje za nas bilo da izgubimo, čisto da se spustimo na zemlju, ali da se svakako kasnije plasiramo na SP. Jer ako večeras pobjedimo mi ćemo istog trenutka upisati zlatnu medalju na SP. I kad onda ispadnemo u grupi ili osimi finala biće "drvlje i kamenje" na igrače i selektora. Po meni je realno da odemo na SP, ali je realno i da ne prođemo dalje od četvrtfinala.

roman

pre 14 godina

ne zvizdati marseljezi..platini and Co..bez potcenjivanja,nema logike..smekerski od starta..dobijamo..ajmo momci..i vi na travi..i mi okolo..vadimo vize sutra vece..

Okus Pokus

pre 14 godina

Da vam kazem sta ce biti: pobedjujemo 6-2!!! Zigic daje dva gola u prvih 20 minuta; Francuzi smanjuju na 2-1 ali pred samo poluvreme dajemo jos jedan gol za 3-1;
Na pocetku drugog poluvremena pritisak Francuza, ali umesto da daju gol primaju cetvrti, (moguce da to opet bude Ziga), pa malo kasije peti. Vracaju se na 5-2 ali to je sve sa njihove strane. Pred kraj nasi iz kontre upisuju sesti pogodak. 6-2 za Srbiju!

Zasad deluje ludo i blesavo, ali "vidimo se" veceras. Ima da se redjate da vam gledam srecu... 6-2!!!!

Nox

pre 14 godina

Slutim sutra u novinama naslov: “ORLOVI OČERUPALI PETLOVE!!!”
Daće Bog da večeras cela Marakana, svih 50 000 ljudi posle utakmice siđe na teren i da svi zajedno, neko na stadionu, neko na trgovima proslavimo plasman u Južnu Afriku. Verujem da se ni Lukić ne bi ljutio ako bi navijači u ludilu radosti pocepali mreže, polomili stative, poneli busene trave za uspomenu, samo da ostvarimo ovaj istorijski trijumf!
Za kraj, jedna poruka našim fudbalerima (voleo bih da se neko iz tabora naše reprezentacije seti pa da im kao nekad recimo major Gavrilović, ili Miloš Obilić, podigne adrenalin pre bitke):
I TI VIDIĆU, I TI STANKOVIĆU, I TI ŽIGIĆU, I TI JOVANOVIĆU, I TI IVANOVIĆU I SVI VI OSTALI SRPSKI MAJSTORI FUDBALA, KAKVI BUDETE DANAS, BIĆETE DO VEKA!!!

Srbin iz Bara

pre 14 godina

Zapamtite - VELIKA UTAKMICA koja će ostati za anale... 4:2 za Srbiju (8.septembar,15.25h). SAMO HRABRO NAPRED! Pa svi na Crvenu plažu - na žurku!!!

Milan

pre 14 godina

Šta god Domenek i njegovi izabranici izjavljivali u medijima, činjenica je da Francuzi, hteli - ne hteli, moraju ići na pobedu. Da li će u toj nameri pokušati da nas od starta napadnu furiozno ili će se opredeliti za nešto strpljiviju varijantu - to samo oni znaju.

Imajući sve to u vidu, i mi raspolažemo sa dve osnovne opcije:
1. da se povučemo na svoju polovinu i vrebamo priliku iz povremenih kontri, što ne bi bilo mnogo pametno jer, koliko god bili kvalitetni u defanzivi, uvek je krajnje rizično puštati igrače poput Anrija, Riberija, Anelke... da vam se stalno "motaju" u opasnoj zoni.
2. da probamo da držimo loptu što više u svom posedu, ali i tu opet postoje dve varijante:
a) sporije građenje igre i tzv. "davljenje lopte" na sredini, što bi bilo teško ostvarivo s obzirom da će Francuzi bez sumnje igrati snažan presing;
b) brza razmena kratkih pasova sa pravovremenim izletanjem bočnih igrača u prostor, praćeno iznenadnim promenama težišta igre sa jedne na drugu stranu, što bi bilo idealno, ali samo selektor Antić zna da li su naši momci u ovom trenutku dovoljno utrenirani za uspešno sprovođenje takvog načina igre. Ako jesu, onda bi formacija 4-2-3-1 zbog svoje elastičnosti i rasporeda veznih igrača bila optimalna, mada Antić sa reprezentacijom ipak preferira 4-4-2 sistem.

Za koju god se varijantu bude opredelio, linije tima bi trebalo da budu kompaktne, kako po dužini, tako i po širini, upravo zbog onoga što je Deki Stanković rekao nakon razgovora sa Kivuom - da ne smemo da im ostavimo višak slobodnog prostora. Na taj način, i kada izgubimo loptu, bićemo u situaciji da izvršimo brz presing, dajući defanzivcima dovoljno vremena da se rasporede na svoje osnovne pozicije i tako pravovremeno zatvore prilaze našem golu.

Takođe, kretanje bez lopte je nešto na čemu moramo da insistiramo tako da čim bilo koji naš igrač dođe u posed lopte mora da ima najmanje dve bezbedne opcije za dodavanje. U tom smislu, bekovi bi trebalo da idu napred u onoj meri koja ih čini dostupnim kao podrška krilnim igračima kada su ovi prinuđeni da odigraju povratni pas, ali praćenje i zatvaranje francuskih bočnih fudbalera im je svakako prioritet.

Ako bi se selektor eventualno odlučio za formaciju sa jednim napadačem, smatram da bi Danko Lazović bio najprihvatljivija opcija: ume da se izvuče i vrati nazad da bi primio loptu, zna da stane na nju kada je potrebno, da uputi pravovremen pas, ali se ne libi ni da šutira sa distance kada god je prilika za to povoljna.

Rezultat: sa nerešenim bih bio sasvim zadovoljan, ali to ne znači da bismo u bilo kom trenutku trebalo da odustanemo od pobedničkih ideja.

puf Pomozite eSrbiji: http://www.kide83.com/erepublik/?ime=ivicaSR

pre 14 godina

@(Delije, 8. septembar 2009 16:10)
Ufff, najezio sam se, svaka cast... POTPIS i od mene

Srpski Grobar

pre 14 godina

@guli66
Upravo to.Srbija IZNAD SVIH.Vi kojima ona ne valja,vi malodusni i bez karaktera i optimizma,vi i niste Srbi,tacnije nemate nista srpsko u sebi.Takvi nam ne trebaju

branko

pre 14 godina

Ma vazno je da se neko smeje u ovoj zemlji.Nadam se da ce gos. Antic ostati da zivi u Srbiji i posle svetskog prvenstva.Zeleo bih i da ostavi izvestaj sa svetskog prvenstva da znamo sta se desilo, a imali smo tako divnu, familijarnu atmosferu. Mi smo uopste poznati po familijarnosti i kumstvima.Setite se Petka.A da ode na vreme Jeremic u poset u Rumuniji i Litvaniji.

Bosko Zenga & Valter Djurovski

pre 14 godina

Prenosim odlicne stihove koje je nik "nislije" ostavio kao komentar na sajtu jednih dnevnih srpskije novina. Pesma je vr' brate!

nislije | Sreda, 9 Septembar 2009.11:20h
"Pune tribine srpskih navijača, sve brat do brata, složno iz inata, sad grmi pesma srpskih huligana,
iz jednog kopa, na kolena Evropa - ale aleee ale aleee, alea lea lea leee, ale aleee ale aleee, ajmo Srbi lea leee!"

Srbo

pre 14 godina

Za lika koji je napisao pod 20. Kako to da svi razumeju Antica i sta on misli samo ti ne razumes? U svetu se svaki dan igraju ovakve utakmice? Kako si lupio!!! Svaki dan u svetu se igraju utakmice koje odlucuju plasman za svetsko prvenstvo? Svaki dan zemlje igraju kod kuce prvi put kao samostalna drzava za plasman na svetsko prvenstvo? Mene interesuje jel ti ovako svaki dan lupetas?

Aца нс

pre 14 godina

Ју једва чекам сутра...сви у центар да гледамо и бодримо наше орлове!!!Ајмо СРБИ!!!!!!!!!!!!!

NAPRED ORLOVI

pre 14 godina

E, vidite, ovaj ''Sima'', prvi put gleda utakmicu, a da li bi je gledao da ne igramo protiv Francuske???
A, ja, kao i mnogi koji nismo propustali utakmice ni kada smo igrali protiv, Farana, Litvanije, Bugarske, Svedske itd.nismo uspeli da dodjemo do karte za sutrasnju utakmicu....Eee, samo mi je zbog toga krivo, ali svu srecu zelim nasima sutra, i nek se raduje ovaj ''sima''nasoj pobedi, a mi se vidimo na trgu, da proslavomo... ;),

Vasa

pre 14 godina

Rođen sam 1981. godine i od kada pratim fudbal ne sećam se da je naša reprezentacija(ma pod kojim imenom) pobedila bilo koju svetsku fudbalsku silu izuzev ako računamo pobedu nad Španijom posle produžetaka u Italiji 1990. Kad budemo pobedili bilo kad i bilo gde: Italiju, Englesku, Nemačku, Španiju, Brazil, Argentinu, Holandiju, Portugaliju ili možda Francusku, imaćemo čime da se podičimo pa će i svi komentari kako smo veliki tim imati malo više smisla. Ko zna, možda se već od sutra uveče nešto menja?

platini

pre 14 godina

Bilo je to jedne prohladne septembarske noci na stadionu Marakana u Beogradu. Niko nije zvizdao marseljezi. A onda... onda su srbi dali 3 komada! Istrgnuto iz dnevnika.

combe

pre 14 godina

U pravu je selektor treba da se postuje Francuska al i treba da se iskoristi trenutak da su u krizi i da sutra krenemo na pobedu i overimo vizu za J.Afriku.

guli 66

pre 14 godina

Zalosno je to sto neki srbi,neveruju u svoju reprezantaciju{a mozda i nisu srbi}njima na cast.Takvi i netrebaju da budu uz nas oni koji zele da bude{1-1,ili da izgubimo} imam jednu poruku za vas |"SRBIJA JE POBEDNIK" pa i ako izgubimo SRBIJA iznad svih!!!!

nikola

pre 14 godina

Ne bih voleo da se zvizdi Francuskoj himni, ali bas bi voleo da se nesto Francuzi nadure i napuste teren pa da FIFA registruje rezultat 3:0 za nas, a Francuzi da ne odu ni u baraz. Ne mogu da se setim koja je reprezentacija skoro isto tako pretila da ce napustiti teren ako im izvizdimo himnu.Nisam siguran ni da je bio fudbal u pitanju, ali znam da je bilo... Oni nama bacaju bombe, ali nije uredu da mi njima zvizdimo himnu.

Jaromir

pre 14 godina

svaka ti je na mestu Radomire! Samo jos da smestimo francuzima .. )
Stojkovic, Ivanovic, Vidic, Lukovic, Obradovic, Kacar, Stankovic, Krasic, Jovanovic, Lazovic, Zigic i 3-1 krajnji rezultat ... Iz X-a za kladionicare .. )

Dani

pre 14 godina

Dragi Navijači, apelujte na naše ljude koji dođu na „Marakanu“ da ne zvižde „Marseljezi“. Ona nije samo himna Francuske već i slobode, a mi smo jedan od naroda koji je u istoriji najviše ginuo za slobodu. Srećno!

SrleNis

pre 14 godina

Iskreno receno, bojim se ove velike euforije i pritiska sa strane medija i navijaca.Nije to dobro po nas mentalitet.Uvek kada smo igrali neke vazne tekme mi smo podbacili.Tesko ce igraci uci u igru hladne glavne i borbenog srca kada se o ovoj utakmici pise kao da se radi o zivotu i smrti.
Ajmo malo da spustimo loptu svi i da im damo da disu!!
Objektivno receno, individualna klasa je na francuskoj strani,ali nama treba biti jasno da smo jaciji kao tim i trebamo se sto vise ugledati na nemce koji svaku tekmu odrade sa maksimalnom borbom i koncentracijom, bez neke leprsave igre.Jako,cvrsto,energicno,mudro i pametno, pa neka na kraju bude 1:0 ili 1:1,bitno je,da je konstelacija tabele na nasoj strani i to trebamo iskoristiti.Nije bitno dali cemo se kvalifikovati vec danas ili tek protiv rumune ili litvance, samo je bitno drzati francuze na odredjeno rastojanje i to je to.
Napreeed Srbijoooo

Darko

pre 14 godina

Brane pod brojem 57 potpuno si u pravu.Citam po sportskim sajtovima prema nama je odnos kao da smo San Marino!!!Moramo da ucinimo nesto veliko da bi nas zapamtili!!!

Geneve

pre 14 godina

Ulog je ogroman i gotovo je sigurno da cemo igrati povucenije. Nase sanse su prekidi (po obicaju) i kontre.
Navijaci moraju biti strpljivi pa makar igrali odvatno celu utakmicu. Pamtice se jedino rezultat i nadam se naveidjena atmosfera.

master

pre 14 godina

Odgovor za (Vasa, 8. septembar 2009 18:06)

Nazalost nasi fudbaleri i za vrijeme Jugoslavije su dokazali da ne podnose velike pritiske i da lako gube zivce. A sudije su uvjek bile protiv nas to se zna.. Evropski Brazilci al dzaba kad se izmedju svadjaju netreba nam protivnik. Sad je vrije da se stvari promijene i Antic je pravi trener i uvjeren sam u pobjedu protiv pjetlova. Pozdrav

comy SB

pre 14 godina

a koliko ima od 07:20 do 21:00 sati..minuta.. godina...prica ...nista nego ranom zorom lav u ruke pa ko doceka... vidice 3 jankovica i 3 zigica... i 200 miliona srba kako se raduju...ajd ziveli

Luka CG

pre 14 godina

Za ovaj 57. komentar o nepostovanju Srbije u svijetu..

Zvanicni sajt FIFA-e. Engleska i SRBIJA mogu da ovjere plasman, a Danska, Slovacka i tako dalje "takodje mogu da izbore vizu"...

http://www.fifa.com/worldcup/news/newsid=1099391.html#england+serbia+verge

Shomcke

pre 14 godina

Ma sve je jasno... samo ofanzivna postava moze da donese dobar rezultat! Francuzi su najtanji u odbrani i tu ih treba stisnuti i nedozvoliti im da se razmahnu na sredini i u napadu, bez obzira sto je nasa odbrana fantasticna! Dakle, treba pruziti sansu brzim igracima koji ce igrati presing na sredini, i tako dovesti protivnika u nezavidnu situaciju! Licno mislim da ce najbolji posao da odrade Krasic i Kacar! U ovakvu koncepciju se ne uklapaju Milijas- dakle treba dati sansu Kuzmanovicu na mestu centralnog veznog, a na mestu zadnjeg veznog Stankovic, koji bi mogao svojim iskustvom jako dobro da odigra na toj poziciji, mada za reprezentaciju nije pruzio ni deo onoga sto je odigrao u Interu i Laciju. Napad- Jovanovic bez sumnje, igrac koji moze da resi ovu utakmicu, a pored njega Lazovic, jer se decko zaista trudi na svakoj utakmici na kojoj dobije priliku, i gotovo nikad nije podbacio. Odbrana je toliko standardno dobra da filozofije nema! Ivanovic, Vidic, Subotic i Lukovic (Kolarov). Stojkovic je siguran na golu mada mi ne uliva poverenje to sto je bez kluba, ali boljeg nemamo. Jos "samo" srce na teren, i svetsko prvenstvo dobija novog ucesnika!

Solskjaer20

pre 14 godina

Hoce li nastupiti na utakmici onaj beloglavi orao od Tibora Buze? Cuo sam da je novi Javier Zanetti!
Salu na stranu, bez srljanja, samo hrabro, i bod je kao kuca!

Timok

pre 14 godina

Po mom licnom misljenju Francuzi su protiv Rumuna igrali jako lep fudbal i imali mnogo sansi-moglo je bar 3-4 razlike da bude za njih.Ali Rumuni su pokazali da se borbenoscu i fanaticnoscu uz dobro postavljenu taktiku moze stati na crtu i velikim reprezentacijama kao sto je Francuska.
Protiv takvih pojedinaca,brzih i dobrih tehnicara sa neverovatnom kontrolom igre moramo se suprotstaviti najpre dobro izabranom taktikom-u to ne sumnjam nikad kad je Antara u pitanju.Zavisice od mnogo toga pitanje pobednika ali se iskreno nadam nasoj pobedi od 3-0 i to dva gola iz prekida a jedan iz brze kontre
Hvala i srecno SRBIJO!

Momcilo

pre 14 godina

Secam se naseg susreta pre godinu dana, i po mom misljenju, u prvom poluvremenu smo imali nasu najbolju igru u poslednjih 5-10 godina. Ne mora svako da se slozi sa prethodnom recenicom, ali setite se bar jedne prilike francuza iz tog dela igre! Nula! Jankovic je odigrao poluvreme svog zivota, Kacar takodje. Tada smo trcali kao sumanuti i pritiskali ih po celom terenu. Steta sto smo u nastavku pali posle onako vrljavih golova, ali tako je to u modernom fudbalu - nista bez fizicke spreme. U svakom slucaju, taktika je bila dobra. Francuzi ni tada nisu bili nista bolji na tabeli nego sada, i to treba da iskoristimo. To je bilo samo nekoliko dana posle njihovog poraza u Becu. Protiv tako jakih ekipa moras da pokazes zube, u suprotnom, ako ti otkriju strah gotov si. Onoga trenutka kad budemo poceli da taktiziramo i jurimo nereseno, sahranice nas. Individualno su jaci od nas, ali ih vodi ocigledno pogresan covek. Ako to sada ne iskoristimo, kad cemo?!

P.S. Primili su u Becu tri komada iz prekida, i u Parizu jos jedan od nas. Sutra da padne bar jedan takav, bar u tome smo dobri! :)

Pozdrav

Thor

pre 14 godina

Bas me briga za glupi fudbal!
Ja cu vece provesti sa mojom devojkom koju volim najvise na svetu i koja vredi vise nego svi fudbaleri zajedno!!!

Cvetko

pre 14 godina

Neven Subotić je "promaja"! Najviše se bojim njegovih "uzleta" u prazno! Mi smo dobri u vazduhu ali smo po levoj strani loši po zemlji! Tu je još i Milijaš. Strahovit pritisak će biti na našu levu stranu! Šteta što nemamo desnog beka pa da Ivanović može da igra u sredini u paru sa Vidićem!Antić je dovoljno iskusan da igračima da psihološku podršku ali nisam siguran da su svi sposobni! Neverovatno je koliko fali igrač zadatka koji može da ukoči Gurkufa da se ne razmaše! Duljaj je takav....
Znam da možemo...Nadam se da je došlo novo vreme, nagledao sam se Španije, Engleske, Nemačke, Italije...i nikada nismo pobedili kad je bilo gusto! Moramo da im damo dva gola!
Srećno ORLOVI!
Cvetko

Sale iz Milana

pre 14 godina

Danas ne postoje ni Zvezda ni Partizan,samo SERBIA.Nemojte da se ponavljaju ruzne scene kao ranije,nego jednom budite zajedno,da se sever i jug sloze,da budu jedno bice.DAJ BOZE DA SE SRBI SLOZE.

Cooltywattor

pre 14 godina

Sta napravise od jedne utakmice koja se u evropi igra svaki dan.Pa ti francuzi to tako ne shvataju a kod nas neko prizivanje na 2 svetski rat ,istoriju,ljubav medju narodima...uzas koji smo mi pacenici..mesto da se trudimo da pobedimo mi prizivamo neke sudbonosne datume,emocije,transparente i mastarije STOP DELIJAMA
(ofk, 8. septembar 2009 21:37)

Kako to ti Francuzi shvataju ili ne shvataju najbolje je pokazao Galasov izraz lica posle utakmice sa Rumunima, kad je ćušnuo kamermana koji ga je snimao dok je izlazio sa terena, ali to je njihov problem.

Što se mene tiče, VEČERAS SE IGRA FINALE SVETSKOG PRVENSTVA!

Mislim da su Pevci zreli za supu.
Orlovi, prijatno!

gogi

pre 14 godina

idem sa posla (begam) ranije kuci da se psihicki pripremim...sef mi kaze:"vi ste Srbi ludi, ovi Englezi okolo nece ici u bar da gledaju svoj tim a vi u stilu ma ko j... posao"...kolega sa posla je tu sa sinom na severu, nisu mogli naci karte za zapad...bivsi komsija koji se vratio u Novi Sad je tu na severu sa bratom...'ajde da i mi pobedimo jedan zvucan tim...evo par poruka sa FIFA sajta "Come on serbian brothers! Russia believes in you!! 1-0 win for Serbia, Ivanovic will score! GREETINGS FROM RUSSIA!
"Well,, if Serbia can scrape up at least a tie at home,, they will win the group and France will have to go fishing in the play-offs. Either way,, both will qualify for S.A. I have a great respect for Serbia for the Great Germany-Yugoslavia rivalries. Just don't get blown out 6-0 like you did in 2006."
pozdrav iz Kanade

banjalukapfc

pre 14 godina

Moje mišljenje je(ako će uopšte biti i objavljeno):
Svi se mi ovdje pomalo pravimo pametni i kao neki "stručnjaci",nema tu puno logike,osim-IGRAJTE FUDBAL!!!
Što znači,trčanje,borba,pas igra,centaršutevi,i naravno GOLOVI!!!
Pa,ljudi fudbal se i igra zbog golova,a ne za bonove,taktike itd.Kad god igramo ili klub,ili reprezentacija,sa jačim protivnikom,čita se-OPREZNO,PAMETNO,MUDRO,NE SRLJATI,itd.a kad slabiji dođu,onda NAPADAMO,SIGURNO POBJEĐUJEMO,SVE OSIM POBJEDE BILA BI KATASTROFA itd.E,sad,pa zar treba mi kad igramo sa jednom Žilinom,sa tamo nekim Gruzinima(Dinamo),ili Farska Ostrva,itd.A,čim su tu Portugal,Holandija,evo sad i Francuska,opet ista priča...
Znači nikad veličine biti nećemo,sila,i da nas se neko plaši,dok ne krenemo da igramo FUDBAL i da pobjeđujemo,a ne da gledamo ko je s druge strane,dosta više sa tim,čitav život ćemo da živimo tako kao osrednja i reprezentacija i takavi su nam i klubovi i na kraju igrači(čast izuzetcima).
Ajde,pokažite čitavom svijetu u svom narodu,da mi znamo da igramo i da se ne bojimo nikog,i da "grizete" i da idete na njihov gol a ne oni na naš,pa mi igramo na svom terenu!!!Dosta više taktike i razno-raznih smicalica,IGRAJTE FUDBAL!!!
Imate poz iz Banjaluke...

dule pfc bg

pre 14 godina

Pricam ja danas sa Riberijem i pitam ga:
Ribi(tako ga ja zovem),jel ti rekao Gasol kako je to kad te neko posalje po burek?
On kaze ne.
Ja: Steta,trebace ti...

čika laza

pre 14 godina

Bas me briga za glupi fudbal!
Ja cu vece provesti sa mojom devojkom koju volim najvise na svetu i koja vredi vise nego svi fudbaleri zajedno!!!
(Thor, 9. septembar 2009 20:03)

bravo kralju, najpametniji komentar večeras

marakana

pre 14 godina

za kim br 73..brate svaka cast za komentar...pogledajte svi link , molim vas...da vidite gde se igra tekma...to cisto za one sto misle da nasa marakana nije marakana.:)

Ivan M

pre 14 godina

Probajte i ove linkove za tekmu:

www.atdhe.net
www.justin.tv
www.ustream.tv

Ima ih jos puno, ali za ove znam i verujem da ce prenositi.

MiljanV

pre 14 godina

Ne volim kada se diže euforija u našoj zemlji pred neki važan duel, nismo dovoljno jaki da savladamo pritisak takve atmosfere. Nema potrebe pričati o istorijskoj utakmici, kada ih je već bilo i biće ih još! Ovi mlađi ne pamte kakvu je atmosferu pravila naša televizija uoči meča sa Englezima kod nas u jesen 1987. I sad se sećam čuvenog "Dođite na utakmicu stoleća!". I onda je napravljena takva loša atmosfera da nas onih 0-4 u 24. minutu više ohladilo nego sva ona kiša koja je padala ko za inat, valjda da nam pokaže da smo suviše zagrejani! I šta je bilo, do kraja samo Srećko Katanec za 1-4. A isto kao Francuze u Parizu, mogli smo da dobijemo Engleze na Vembliju, da je Zlatko Vujović bio malo koncentrisaniji. I opet se ponavlja ista priča, samo ne bih voleo da ovi koji traže pobedu budu zadovoljni i sa nerešenim ako stvari ne krenu od početka kako treba. Navijajte i kad gubimo kao uoči meča. Idemo na pobedu, a zadovoljni i nerešenim. Nemoj da lečite kompleske time što mislite da moramo da pobedimo. Da li ste možda bolji od Francuza u bilo čemu pa tražite da fudbaleri nadoknade vaše neuspehe. Ipak ćemo da pobedimo, nadam se 5-0, kao nekad SFRJ Engleze ili Italijane. Uostalom nama su Francuzi uvek ležali u kvalifikacijama, poslednji put pred SP 1990. u Italiji.

Goran

pre 14 godina

Bolje da moj komentar zvuči kao teOrija zavere, ALI mene jedino plaši situacija da FRANCUSKA MORA NA SP! Imaju predesednika UEFE, imaju rezultate na velikim takmičenjima, inaju veliku i uticajnu zemlju, a igraju protiv "male" Srbije!!! Savršena prilika da se nešto odradi "ispod žita"!!! Inače, nemaju šanse protiv Antića i orlova!!! -JA TE VOLIM SRBIJO-

milan adzic

pre 14 godina

Sve strukture drzave, pa cak i ministarka , upregli su se da nas ubede de ne zvizdimo francuskoj himni! Ma necemo zvizdati francuzima, vec treba poslusati drzavne organe i navijati za francuze...hahahahah

londoner, al Srbin!!!!!

pre 14 godina

najveci pozdrav iz Londona, ajmo majstori do pobede, molim vas...vec danima ih sve gushim na poslu kako sigurno razbijamo Francuze...ajde moliiiim vas...sada il' nikad..