Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

23:03

Francuzima samo bod protiv Rumunije

Reprezentacije Francuske i Rumunije igrale su nerešeno 1:1 (0:0), u duelu Grupe 7 kvalifikacija za SP 2010 što najviše odgovara selekciji Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuska je bila bolja u Sen Deniju, stvarala je šanse ali su Rumuni snažnom igrom u odbrani uspeli da se odbrane u poslednjih pola sata i osvoje bod. Tijeri Anri je doneo prednost 'trikolorima' u trećem minutu drugog poluvremena ali je samo šest minuta kasnije Eskide loše reagovao i doneo veliku radost Rumunima. Francuska za četiri dana gostuje u Beogradu.

Već u petom minutu domaćini su imali prvu veliku šansu. Evra je sa leve strane ubacio loptu koja se odbila na ivicu kaznenog prostora do Anrija koji je odlično šutirao po zemlji, ali je Komen loptu koja je išla u donji desni ugao njegovog gola izbacio u korner.

Anri se i deset minuta kasnije našao u gol šansi ali je Rumuniju ovaj put spasila prečka posle šuta glavom napadača Barselone.

Francuska je nastavila sa dominacijom na terenu ali je Rumunija bila ta koja je imala najbolju gol šansu u prvom poluvremenu. Marika je odlično prošao po desnoj strani, oslobodio se Eskudea i ušao u kazneni prostor gde je sjajno proigrao Surdua koji je neometan sa 7-8 metara loše šutirao i posle loptu pored stative.

Francuskoj je trebalo samo dva minuta u nastavku meča da dođe do prednosti, a gol je postigao Arni posle prekida. Gurkuf je izveo korner, Galas skočio i šutirao glavom, a Anri koji je bio na nekoliko metra od gola loptu prosledio u mrežu.

Deset minuta kasnije na iznenađenje svih na stadionu 'Francuska' u Sen Deniju Rumunija dolazi do izjednačenja autogolom Eskidea koji je loše reagovao na centaršut se desne strane.

Posle ovog gola Francuska je krenula još jače ka golu protivnika storivši nekoliko odličnih šansi, a 'trikolori' su uspeli da postignu i gol ali je Tijeri Anri bio u ofsajdu. S druge strane Rumuni su pre svega branili svoj gol, a Ljorisa su pokušavali da ugroze iz kontranapada.

Francuska: Igo Ljoris - Evra, Eskide, Galas, Sanja – Tulalan, Dijara, Gurkuf - Anri, Anelka, Žinjak

Rumunija: Koman – Rac, Radoj, Kivu, Maftei – Mara, Apostol, Gojan, Niku, Surdu - Marika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve