Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

18:34

U21: Srbija izgubila od Slovačke

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Slovačke 2:1 u Novom Sadu, na početku kvalifikacije za U21 Evropsko prvenstvo 2011. u Danskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativci Srbije bili su bolji tokom celog meča, veći deo vremena imali loptu u svom posedu (62%), ali su Slovaci ipak posle jedne polukontre i prekida došli do pobede. Roman Gergel je doveo goste u vođstvo u 55. minutu, izjednačio je Miloš Bosančić dvadeset minuta kasnije, a početkom sudijske nadoknade Miloš Lačni je savladao Živkovića za konačnih 2:1.

Srbija je dobro otvorila utakmicu, a sjajnu priliku imao je u 20 .minutu Miralem Sulejmani. Bivši igrač partizana je posle asistencije Dušana Tadića loše šutirao poslavši sa desetak metara preko gola. Samo pet minuta kasnije, fudbaler Ajaksa je imao skoro identičnu šansu za gol koju je završio kao i prethodu.

Priliku da donese prednost Srbiji pre poluvrmena propustio je i Tadić koji je šutirao sa nekoliko metara iskosa sa leve strane, ali je njegov udarac izblokiran.

Na početku drugog poluvremena, selektor reprezentacije Ratomir Dujković uveo je u igru Adema Ljajića umesto Tadića.

Srbija je kontrolisala igru, ali su u 55. minutu Slovaci poveli. Gostujući igrači su ukrali loptu na sredini terena i brzo proigrali Gergela koji je pobegao čuvarima i iskosa sa leve strane šutirao u dalji ugao Živkovićevog gola i pogodio.

I pored nešto slabije igre u nastavku Srbija ipka uspeva da dođe do izjednačenja u 73. minutu. Sjajno je po desnoj strani probio i centrirao Siniša Stevanović, a Bosančić najbolje skočio u šesnaestercu i sa desetak metara glavom zakucao loptu u mrežu Slovaka.

Deset minuta kasnije, asistent kod izjednačujućeg gola Stevanović, imao je šansu da donese prednost 'orlićima' ali je desni bek Partizana pogodio samo prečku sa ivice kaznenog prostora.

U 90. minutu novo razočarenje na stadionu 'Karađorđe'. Posle prekida i centaršuta sa leve strane, Lačni je dobro skočio u šesnaestercu, šutirao glavom, a lopta koja se odbila od jednog igrača Srbije završila u mreši naše reprezentacije za konačno vođstvo i pobedu Slovačke u Novom Sadu.

Srbija: Živković, Stevanović, Savić, Jovanović, Gulan, Radovanović (Perović), Fejsa, Tomić, Tadić (Ljajić), Sulejmani, Milinković (Bosančić).

Slovačka: Dubravka, Čikoš, Janošik, Jarebica, Juhar, Gergel (Lačni), Prohaska, Grendel (Katona), Mak (Kuzma), Baran, Silvestr.

U dosadašnjem toku takmičenja u Grupi 7, Hrvatska je na domaćem terenu poražena od Kipra sa 2:0, dok je Norveška zabeležila remi protiv Slovačke i pobedu nad Kiprom.

U frugom meču grupe odigranom u subotu, Hrvatska je u gostima dobila Norvešku sa 3:1. Za četiri dana naša selekcija gostuje Norveškoj u Fredrikštadu, a Slovačka dočekuje Kipar.

Na tabeli Grupe 7 kvalifikacija vode Norveška i Slovačka sa po četiri boda iz dve odigrane utakmice.

Rezultati, subota:

Grupa 1:
Farska Ostrva – Moldavija 1:1
Letonija – Rusija 0:4

Grupa 2:
Estonija – Gruzija 2:0

Grupa 7:
Srbija – Slovačka 1:2
Norveška - Hrvatska 1:3

Grupa 8:
Slovenija – Francuska 1:3

Grupa 10:
Albanija – Azerbejdžan 1:0
Austrija – Škotska 1:0

U nedelju je odigrano 12 utakmica u kojima su velika iznenađenja priredili Vels i Luksemburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve