Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2009.

12:54

Kuzmanović sve bliži Štutgartu

Reprezentativac Srbije i fudbaler italijanske Fjorentine Zdravko Kuzmanović nalazi se na korak od prelaska u nemački Štutgart.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Prma pisanju 'Sporta', ovu informaciju je potvrdio i Marko Naletelić, menadžer veziste Fjiorentine, koji je izjavio da je njegov klijent mnogo bliži dresu popularnih 'švaba' nego ostanku na Apeninskom poluostrvu. "Radimo užurbano jer se prelazni rok polako bliži kraju. U konkurenciji nije samo Štutgart, imali smo kontakte i sa madridskim Atletikom, Seviljom, Laciom", rekao je Naletelić.

Međutim, on je ocenio da je nemački klub ipak bio najkonkretniji u svojoj ponudi. Švabe su spremne da Kuzmanoviću ponude četvorogodišnji ugovor, a 'ljubičasti' bi u tom slučaju dobili obeštećenje od osam miliona evra.

"To je tačno. Sa druge strane i sam Kuzmanović želi da pređe u Bundesligu. On je odrastao u delu Švajcarske u kome se govori nemački jezik. U Fjorentini se sve okrenulo naopačke od kada je trener Prandeli promenio sistem igre, pa sada umesto ranije taktike 4-3-3, forsira 4-4-1-1 u kojoj, na žalost, nema mesta za Kuzmanovića, pa je sasvim logično što on želi da ode tamo gde će imati priliku da igra", ocenio je Naletelić.

"Takođe veoma je bitno da ne prelazi u lošiji klub. Fjorentina i Štutgart su ekipe istog nivoa, oba tima nastupaju u Ligi šampiona. Tvrdim da će Kuzmanović za dve do tri godine preći u neki od vrhunskih evropskih klubova", dodao je on.

Naletelić je podsetio da je srpski reprezentativac i prošle godine bio na meti evropskih velikana. Tada se pričalo da će preći u madridski Real, gde je u to vreme funkciju sportskog direktora obavljao Peđa Mijatović, a pominjao se takođe i londonski Arsenal.

"Na žalost do tih transfera nije došlo.Međutim nikad nije kasno, uostalom vreme radi za Kuzmanovića", zaključio je Naletelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve