Nova vest
Fudbal

Subota, 22.08.2009.

16:50

Petrović: „Ofanzivno do pobede"

Samo dva dan pošto su u Pragu od Slavije pretrpeli poraz u kvalifikacijama za Evropa ligu fudbalere Crvene zvezde očekuje duel sa Radom u Jelen Superligi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

„Zaboravili smo bolan poraz u Pragu i sada mislimo samo na Rad. Mnogo puta smo rekli da nam je šampionat najvažniji i da tu ne sme da bude kikseva. Zato je meč sa Radom vrlo važan i težak. Čitao sam da nam prete, ali imam utisak da je to zato što nas se plaše. Pokušaćemo da im pokažemo da imaju razloga da nas se plaše“, reči su napadača Slavka Perovića.

U timu crveno-belih je pred utakmicu sa ekipom sa Banjice pod znakom pitanja jedino Aval Isah koji je u meču protiv Slavije povredio zglob, ali postoji mogućnost da će se naći u timu u nedelju.

„Samo je Isah pod znakom pitanja. O Slaviji nećemo pričati dok ne prođe utakmica sa Radom. Imaju sav naš respekt i znamo da su vrlo nezgodni. Uz to imaju veliki motiv kad dođu na Marakanu, pokazali su to u poslednjih nekoliko godina. Spremni smo da pokažemo kvalitet i ekipa nije umorna iako je sezona počela naporno i zahtevno po nas“, rekao je trener Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon.

Strateg crveno-belih, ipak, nije želeo da priča o taktici, kao i o sastavu za utakmicu sa Radom.

„Naravno da ćemo igrati ofanzivno na našem terenu, ali nema zaletanja niti srljanja. Hladne glave i uz pomoć navijača možemo do pobede. Pozivam ih da nas podrže iako je iza nas poraz u Pragu“, dodao je Petrović.

Petrović je takođe istakao da njegov tim nije igrao u defanzivnoj formaciji u Pragu, i demantovao pisanje medija da je upravo zbog toga Zvezda pretrpela visok poraz.

„Ne slažem se sa takvim zaključcima, jer smo u većem delu susreta bili dobro postavljeni. Zvezda je Slaviju napala već na sredini terena i zato Česi više od pola sata nisu mogli da pridju našem golu“, rekao je Petrović i napravio paralelu sa postavkom igre selektora Radomira Antića na gostovanju Južnoafričkoj republici, kada je Srbija sa jednim špicem trojumfovala 3:1, „Srbija je protiv Južne Afrike igrala još defanzivnije od Zvezde u Pragu, pa je ubedljivo pobedila. Dakle, postavka Zvezdine igre bila je dobra, ali u nečem drugom je bila velika razlika. I danas bih postavio istu taktiku kao pre tri dana, ali možda sa drugim fudbalerima“.

Utakmica između Crvene zvezde i rada, u okviru drugog kola Jelen Superlige počinje u 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu