Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.07.2009.

14:32

Rudar - Crvena zvezda (20h)

Nova evropska priča Crvene zvezde počinje u slovenačkom gradu Velenje u četvrtak od 20 časova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnik podmlađenih crveno-belih u drugom kolu Lige Evropa biće Rudar, trećeplasirani tim u slovenačkom šampionatu, a na put je krenulo 20 igrača. Umesto nezadovoljnog Igora Burzanovića, trener Petrović je na put poveo Darka Lazobvića, dok je umesto povređenog Savića u Velenje otišao Ognjen Vranješ. Među putnicima nema ni Umarua.

„Smatram da će spoj mladosti i iskustva koji imamo biti prava fomula za uspeh. Rudar je kvalitetan tim, ali mi smo Crvena zvezda, najveći klub na Balkanu, i moramo da idemo na pobedu. Naša ekipa ima veliki potencijal i da ćemo ostvariti dobar rezultat tamo“, rekao je Nikola Lazetić.

Slovenačka ekipa je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pobedila estonski klub Trans Narva ukupnim rezultatom 6:1, a stručni štab Crvene zvezde odgledao je nekoliko utakmica Rudara i upoznao se sa njihovim vrlinama i manama.

„Najopasniji deo njihovog tima je zadnja linija, dva centarhalfa su postigla tri od šest golova u prvoj rundi. Međutim, i oni imaju svoje slabosti, jer upravo su ti igrači nedovoljno okretni i utisak je da su mnogo kvalitetniji u fazi napada nego u fazi odbrane. Ne smemo zanemariti ni to da imaju kvalitetan vezni red, koji ume da igra fudbal, ali i mi imamo čime da se borimo i umemo da igramo. Njihov trener je izjavio da su šanse 50-50, ja se s tim slažem i mislim da će iz ovog meča najviše profitirati gledaoci“, naglasio je trener crveno-belih Vladimir Petrović Pižon.

Na put u Sloveniju krenuli su sledeći igrači: Saša Stamenković, Bojan Pavlović, Slavoljub Đorđević, Đorđe Tutorić, Ognjen Vranješ, Nikola Ignjatijević, Pavle Ninkov, Nemanja Cvetković, Aval Isah, Vladimir Bogdanović, Nemanja Nikolić, Marko Blažić, Savio, Kadu, Nemanja Obrić, Nikola Lazetić, Slavko Perović, Aleksandar Jevtić i Dejan Lekić.

Zvezda je dva dana pred duel sa Rudarom promovisala još jedno pojačanje Nemanju Cvetkovića. Kao i većina igrača koji su ovog leta stigli na Marakanu, Cvetković je fudbal učio u školi Crvene zvezde i igrao u generaciji Nemanje Vidića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve