Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.06.2009.

00:04

Krčmarević: „Olako primili golove”

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević izjavio je posle eliminacije sa EP da je na debakl uticao "splet različitih okolnosti".

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srbija je u 3. kolu grupe ‘А’ poražena od domaćina šampionata Švedske sa 3:1 u Malmeu, pa nije uspela da se plasira u polufinale. "Olako smo primili prvi gol, a potom su se događale čudne stvari. Na intervenciju pomoćnog sudije, glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Prekršaj nije ni napravljen u šesnaestercu, ali je on ipak dosudio penal za Šveđane."

Srpski selektor je dodao da je naš tim napravio veliku grešku i prilikom trećeg gola, a da je posle toga bilo teško da se uspostavi ravnopravna igra.

"Teško je igrati sa devetoricom na terenu i definitivno nas je preseklo isključenje Nikole Petkovića. Do tada smo još imali dobru situaciju, iako smo igrali bez Tomovića, ali posle toga pali smo na psihološkom planu i nismo mogli da se vratimo u meč", ocenio je Krčmarević.

On je zamerio portugalskom arbitru Proensi na dosta neujednačenom kriterijumu suđenja i što je olako dodelio žute i crvene kartone našim fudbalerima.

Selektor reprezentacije Švedske Jorgen Lenardson bio je, razumljivo, prezadovoljan plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.

"Igrali smo veoma dobro i odgovorno. Smatram da smo nadigrali Srbiju na svim delovima terena, a u našem timu je sve funkcionisalo besprekorno", ocenio je Lenardson, dodajući da će nakon prospavane noći biti u situaciji da kaže nešto više od šansama njegove reprezentacije u polufinalu protiv Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu