Tomas Vermalen prešao u Arsenal

Fudbalski klub Arsenal saopštio je da je potpisao višegodišnji ugovor sa dosadašnjim kapitenom Ajaksa iz Amsterdama Tomasom Vermalenom.

Izvor: B92, Beta Engleska, Holandija
Podeli

"Srećan sam što dolazim u Arsenal. To je veliki klub, ima vrhunskog trenera, veliki broj odličnih igrača i fantastičan stadion. Postoje svi preduslovi da Arsenal u narednim godinama postigne velike uspehe", rekao je belgijski reprezentativac posle potpisivanja ugovora vrednog 12 miliona evra.

Vermalen, koji igra na mestu štopera, ima 23 godine i u Ajaks je došao 2003. godine, a sa tim klubom je osvojio jednu titulu prvaka i dva Kupa Holandije.

"Imao sam prilike da sa Ajaksom igram u Ligi šampiona, ali sada jedva čekam da to ponovim u dresu Arsenala. Daću sve od sebe kako bi moj novi klub naredne sezone osvojio neki od trofeja", dodao je on.

Trener Arsenala Arsen Venger istakao je na kraju prošle sezone da će prioritet u prelaznom roku biti jačanje odbrambene linije ekipe.

"Tomas je veliko pojačanje za nas i svi smo srećni što je potpisao ugovor. On ima iskustvo igranja u Evropi, a i standardan je u reprezentaciji Belgije", zaključio je Venger.

strana 1 od 2 idi na stranu