Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2009.

23:01

EP U21: 'Albion' pobedio i 'furiju'

Reprezentacija Engleske pobedila je Španiju 2:0 (0:0), u drugom kolu B grupe na U21 šampionatu Evrope u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U vrlo zanimljivoj utakmici sa velikim brojem gol šansi Englezi su zabeležili drugu pobedu na šampionatu i plasirali se u polufinale. Engleska je do pobede došla golovima Kembela u 67. i Milnera u 73. minutu, a igrač Aston Vile je u 32. minutu promašio penal. U poslednjem kolu Španija mora da pobedi Finsku ali i da Engleska savlada Nemačku ukoliko 'furija' želi plasman u polufinale šampionata.

Na meču u Getenburgu prvo je zapretila Španija ali zahvaljujući Englezima jer je Onuoha u 13. minutu zamalo savladao svog golmana.

Korpulentni defanzivac je neoprezno vratio loptu prema Džo Hartu koji nije bio na gol liniji, ali je golman Sitija ipak stigao loptu i sačuvao sopstvenu mrežu. Dobru šansu imao je i Bojan Krkić ali je lopta posle šuta mladog španskog reprezentativca i igrača evropskog prvaka Barselone završila pored gola.

Najbolju priliku za gol u prvom poluvremenu imala je Engleska u 32. minutu. Džejms Milner je ukrao loptu ispred šesnaesterca, ušao u kazneni prostor, driblingom prevario Lopeza koji je zakačio engleskog napadača po nozi što je bilo dovoljno da ovaj padne i sudija svira penal.

Upravo je Milner izveo penal, ali je Serhio Asenjo pročitao igrača Aston Vile i zaustavio njegov šut sa bele tačke.

Engleska ipak prva stiže do gola, ali tek u drugom delu. Mladi napadač Mančester junajteda Frejzer Kembel se sjajno snašao ispred šesnaesterca Španaca, prevario jednog odbranbenog igrača i preciznim udarcem po zemlji savladao Asenja u 67. minutu.

Pobedu ’gordog Albiona’ potvrdio je Milner koji je u 73. minutu iskoristio fantastičan prodor Tia Volkota po levoj strani i na asistenciju igrača Arsenala se iskupio za promašaj iz 32. minuta.

Grupa B:
Nemačka - Finska 2:0 (0:0)
Španija - Engleska 0:2 (0:0)

1. Engleska 2 2 0 0 6
2. Nemačka 2 1 1 0 4
3. Španija 2 0 1 1 1
4. Finska 2 0 0 2 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve