Nova vest
Fudbal

Petak, 05.06.2009.

13:35

Valensija ostala bez predsednika

Predsednik Valensije Visente Sorijano podneo je u četvrtak ostavku zbog velikih finansijskih problema u klubu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Valensija će zbog teške finansijske situacije biti primorana da najveće zvezde tima Davida Vilju i Davida Silvu, dok je Sorijano pokušao da proda zemljište na kome se nalazi „Mestalja“ da bi pomogao izgradnju novog stadiona, ali bez uspeha. Prema procenama španskih medija Valensija je u dugovima od preko 450 miliona evra.

„Poznato je da sam uložio velike napore za sticanje ekonomskog i sportskog ugleda kluba. Započeti projekat, međutim, nisam uspeo da završim u potpunosti i stoga smatram da je logično da odem“, izjavio je Sorijano.

Dosadašnji prvi čovek Valensije ocenio je da prodaja najboljih igrača ipak ne bi bio dobar potez, bez obzira na brojne teškoće sa kojima se suočio šestostruki šampion Španije.

„Njihova prodaja bi prouzrokovala velike probleme na terenu i pitanje je kada bi se klub ponovo vratio na evropsku scenu. Ne želim da remetim ekipu, ali smatram da bi prodaja naših zvezda predstavljala samo trenutnu injekciju i ne bi trajno rešila probleme“, naglasio je Sorijano.

Valensija je sezonu završila na šestom mestu španske Primere i izborila je učešće u Ligi Evrope, a mediji spekulišu da su za njene najbolje igrače zainteresovani Real Madrid i Barselona, kao i brojni engleski klubovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve