Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2009.

18:52

UEFA uzdržana oko 'plana 6+5'

Čelnici UEFA biće uzdržani ukoliko FIFA izglasa pravilo kojim obavezuje klubove da u prvi tim uvrste najviše pet stranaca.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater podržava plan o ograničenju stranaca, kao i mnogobrojni članovi tog tela, ali zvaničnici Evropske unije smatraju da takvo pravilo diskriminiše fudbalere na nacionalnoj osnovi.

"Ja sam u sredini. Uvek igram u sredini. Složili smo se sa planom 'šest plus pet', ali moramo da znamo da li je to legalno", rekao je predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini.

Pojedini članovi UEFA podržavaju plan "šest plus pet", ali su na sastanku održanom u ponedeljak odlučili da ne glasaju za to pravilo sve dok se ne reše sva pravna pitanja.

Tim pravilom klubovi bi bili obavezni da u prvi tim uvrste pet domaćih igrača i šest stranaca.

"Uradićemo samo ono što je legalno", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Belgije Fransoa De Kersmeker.

FIFA će na godišnjem sastanku u sredu razmatrati ovaj predlog, ali razgovaraće se i o bezbednosnim pitanjima na stadionima, kao i o pravilima vezanim za doping.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve